Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци

Ебийствата и изтезанията на затворници не са случайност
13 окт 2024 18:45, Нели Христова
253
Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци
Снимка: БГНЕС

Руски войници са застреляли девет украинци, които са се предали в района на Курск, твърди украинският проект DeepState, позовавайки се на източници от украинските въоръжени сили. В подкрепа на това проектът публикува снимка, на която уж екзекутираните войници лежат по бельо с лицето надолу към земята.

Пенниците са били оператори на безпилотни самолети. Те са били застреляни на 10 октомври близо до селището Зелени Шлях. Те били принудени да се предадат, след като им свършили мунициите.

Руските войски бяха обвинени два пъти през последния месец в масови разстрели на украински войници, които са се предали. На 1 октомври каналът Telegram Matt SF публикува видеозапис на убийство, за което се твърди, че е станало на 30 септември близо до Николаевка и Сухой Яр в Покровска посока на Донецка област. Също така беше съобщено, че каналът се е сдобил с прихванат разговор, "в който руски военнослужещи говорят за разстрела на 16 украински войници, които се предадоха".

"Публикуваното видео показва как под контрола на врага пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили напускат горска плантация. След като се строиха, окупаторите умишлено откриха огън по тях, за да ги убият. Ранените, които дадоха признаци на живот, бяха довършени с стрелба картечен залп от упор", се казва в съобщението на Главната прокуратура.

"Това е най-големият известен случай на екзекуция на украински военнопленници на фронтовата линия. И това е още едно доказателство, че убийствата и изтезанията на затворници не са случайност, а целенасочена политика на руското военно и политическо ръководство", каза Главният прокурор на Украйна Андрий Костин.

В началото на септември CNN публикува две видеозаписи, показващи как руски военни стрелят по украински военнопленници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от Русия
Русия на Путин: 50 нюанса на мълчанието
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А украинците от коя натовска или ненатовска държава са наемници, ако въобще има и една вярна дума в цялото послание ?
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На това ги научи комунизма
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На война като ня на война.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 28, продължават да вярват, само грузинците се вразумиха след като загубиха Южна Осетия и Абхазия,
30
4
 
12
 
! Отговори
Тротинетка бг преди 5 дни
Нема начин това да е истина,в района на Курск украинците непрекъснато напредват а не се предават.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Жив укър не трябва да напуска Русия,това трябва да е за назидание на всички!
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Кой бе! Престъпниците от руските затвори извършван военни престъпления! Не може да бъде! Фейк!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 22 - Точно това си мислех, то и българите така вярваха, ама.......Е, нЕкои успяха и заживяха, ама са малцинство.
26
2
 
9
 
! Отговори
фалшета преди 5 дни
Лъжат за да не се предават на руснаците
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен "Като гледате русофилите какви благи хора, от кой са се научили?" ---------------- продължавайте да ни налагате още ефроатлантизъм и скоро ще разберете!
24
4
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 5 дни
Като си дошъл в чужда държава и се обясняваш кой,какъв бил не очаквай да ти постелят
23
4
 
13
 
! Отговори
посраните паветници преди 5 дни
Ха ха ха, жълтонасраните съвсем изперкаха, Путин им спука гьзовете, Украйна се скапва - организират във фейса търг на военни артикули в помощ на Украйна, ха ха ха хааааа - Артикули 1-4: Изрисувани от украински художници големи гилзи, използвани на фронта в Украйна. Начална цена за всяка гилза: 150 лв. Артикули 5-10: Изрисувани от украински художници малки гилзи, използвани на фронта в Украйна. Начална цена за всяка гилза: 100 лв. Арикули 11-12: Надписани от заместник командира на батальон в Трета щурмова бригада Заян (кодово име) знамена. Начална цена за всяко знаме: 200 лв.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Жительница Одессы Елена Чесакова, которая была задержана за то, что вывесила флаг России на постамент памятника Екатерине II, скончалась в местном следственном изоляторе (СИЗО).
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До *** *** "Един бивш украински депутат в интервю казва, че тук в Украйна всички вярват, че само да влезем в ЕС и НАТО и веднага ще заживеем като Германци, Шведи, Французи - ха ха ха ха!" --------------- демек и те като българите?
20
2
 
12
 
! Отговори
бай Гошо преди 5 дни
да де, ама "доказателства" от този тип са едни от най-лесно изфабрикуваните - не е ясно кой лежи, кой стреля, и изобщо стреля ли истински, има ли убити, и т.н....
19
2
 
8
 
! Отговори
ЕБИйства преди 5 дни
На Нелка мокрите сънища...
18
2
 
19
 
! Отговори
идиоти преди 5 дни
Украйна загуби войната срещу Русия! Но медиите не могат да го кажат преди изборите в САЩ, иначе демократите ще изглеждат като пълни идйоти. Да не говорим за НАТО, ЕС и всички, които дадоха милиарди на Украйна с "непоколебима подкрепа" и "толкова дълго, колкото трябва".
17
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Като гледате русофилите какви благи хора, от кой са се научили?
16
3
 
16
 
! Отговори
Тя преди 5 дни
Путин предупреди"наемниците не подлежат на плен, а. ,се ликвидират " к'во *** са?!
15
22
 
2
 
! Отговори
Да бе! преди 5 дни
За убийствата на украинските военно-пленници крепостните военнопрестъпници ще отговарят не само пред Хагския трибунал, но и пред Господа...