Руски университетски преподавател: Полша може да престане да съществува

Това щяло да се случи ако Варшава предприеме нещо срещу Беларус
30 сеп 2024 18:12, Нели Христова
227
Руски университетски преподавател: Полша може да престане да съществува

Преподавателят по международни отношения от Московския държавен университет Андрей Сидоров предупреди Полша, че може да престане да съществува покрай войната между Русия и Украйна.

В свое скорошно изказване по една от руските държавни телевизии Сидоров каза, че до това може да се стигне, ако Варшава предприеме нещо спрямо Беларус – държава, която е ключов съюзник на Русия.

Нека да е ясно за другарите ни от Полша, че разглеждаме Беларус като част от нашата национална сигурност. Ако те предприемат нещо, тогава Полша може да спре да съществува, посочи Сидоров в събота.

Заявеното от университетския преподавател е по повод думите на президента на Беларус Александър Лукашенко, който в петък предупреди, че срещу НАТО може да се използват ядрени оръжия, ако неговата страна или Русия бъдат нападнати.

Беларус не разполага със собствен ядрен арсенал, но на негова територия са разположени тактически ядрени глави на Русия, отбелязва Нюзуик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от Русия
Мисията на Марк Рюте в НАТО: Сплотете Запада, успокойте Изтока, помогнете на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
Много хубаво преди 1 ден
До Кубратова България е....Ама имаш ли "доказ", както се изразяваше един "Македонски колос" Михайло Апостолски.Той на един конгрес на слависти застъпил някаква безумна идея(така характерно за нашите Посърбени братя македонци), а на възраженията на учените отговорил с - "немам доказ, али твърдим".Та и ти сега - ДАЙ ДОКАЗ, него от IGENEA, ако изобщо си чувал за него, или пък от друг източник, а не голи фрази!
209
1
 
0
 
! Отговори
Кубратова България е преди 1 ден
е била на теритирията на днешна Русия. Приделбата следсмърта му, Бат Баян взема Киевска Рус до река Днестър, Аспарух всичко зоподно от река Днестър, Така че Българите Скити са дошли от Русия. Понатоящем Българи, Руснаци и Украинци сме едно тесто, едни и същи хаплгрупи китската Ra1 и Тракийската I . Българите иамеплюс Африканската Е, а Руснаците Сеерната N. Стига заблуди, това е истината.
208
2
 
0
 
! Отговори
Полша преди 1 ден
може териториално да бъде окастрена, ако Русия, Щатите, Британия Франция и Германия преразгледат Потсдамските споразумения и накарат Полша да върнне Пруските територии, придадени ѝ след края на войната.
207
1
 
5
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 ден
АБЕ , ТИЯ ПОСТОЯННИ ЯДРЕНИ ЗАПЛАХИ ОТ РУСИЯ,НЕКАКЪВ ВИД "ПОЛИТИЧЕСКИ ОНАНИЗЪМ" ЛИ Е ....ха,ха,хааааааааааа.....или "*** НАЦИСТКИ БОЛШЕВИЗЪМ"...??!!!
206
1
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 ден
... И РУСИЯ СЪЩО...!!!!
205
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ама това за три дни ли или за два? Придставям си на какво учи студентите си този самовар.
204
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
тя беларус да не спре да съществува с тези ядрени бойни глави, които съхранява
203
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Който му харесва в русия да заминава. То че като идете няма да ви хареса е друг въпрос, но поне да сте отишли наистина, че да не приказвате на изуст.
202
26
 
7
 
! Отговори
аз преди 1 ден
Крайно време е да спрем да играем на по свирката на американците бъдещето е брик а без енергийните суровини от Русия ние А и цяла Европа не можем долу американските *** ПП които първи прекъснаха руските доставки на газ за България а има страни от е с които и до момента продължават да ползват руска газ крайно време е българските политици да престанат да са чужди слуги А да мислят за България и българите всички които вече са били на власт доказаха че са не можачи и неграмотни
201
3
 
17
 
! Отговори
руснак преди 1 ден
*** пробиват носа на мечока с горещ прът и му закачат кука, после разхождат мечока по селата и го карат да прави разни смешни неща, ама доста бой му хвърлят и го държат гладен.
200
3
 
1
 
! Отговори
Спонсор преди 1 ден
АДМИРАЦИЙ МАРИНЕ!
199
1
 
4
 
! Отговори
Спонсор преди 1 ден
Това не ви е да се правите на мъже на ГЕРЕНА при смешните ви футболисти!
198
3
 
2
 
! Отговори
Marin J Ruseborn преди 1 ден
Много *** тука, с роклички, къси полички и високи токчета. Но сте забравили червилото а и да си отъркате брадите с шкурка!
197
12
 
7
 
! Отговори
Спонсор преди 1 ден
Жълтопавенни ***! Вие си оправете смърдящата столица и после мислете за ***! Карал съм покрай РАМЩАИН и съм виждал US ARMY с *** на волана! Наистина си нямате представа, колко е голяма базата но при конфликт не мисля, че ще е проблем за руската армия! И иммате ли си понятие какво зна чи ядрено оръжие, след като го махнаха от Турция при кубинска та криза! Интересно ми е как с една гънка в.мозъка и не служи ли войници, ще управлявате това оръжие!
196
18
 
4
 
! Отговори
МОСКВА И БЕРЛИН преди 1 ден
Алооу платените сайтови онанисти що ви дразни истината?Минусите показват колко полирани кратуни сте!СТРАХ!Ммммм даааа,та да си додем на думата!европа има бъдеще само ако Москва и Берлин си стиснат ръцете и с един замах ще решат европейските проблеми като загърбят фашингтонските главорези!Крайно време е Москва и Берлин окончателно ДА РЕШАТ И ПОЛСКИЯ И ЧЕХСКИЯ ВЪПРОС!ТОГАВА В ПРАГА И ВАРШАВА ЩЕ ВИЯТ НА УМРЯЛО!
195
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Най добре русия да престане да съществува Сащ твърде много я жали Само бой оправя медведа най добре с показно дране
194
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако Полша предприеме нещо спрямо Беларус. А защо не направихте нищо Азербайджан като се гавриха с официалния ви съюзник Армения бе? Наглец...
193
6
 
32
 
! Отговори
7777 преди 2 дни
То малко е като в оня виц - моя дакел уби твоя санбернар. Е как? Ами - задави се. Русия не може да завладее целия свят за кратко време - трябва им поне 40 години промивка на мозъците, за да обяснят на пляците, че са руснаци и дотогава все още да държат икономиката си неразрушена. Нали никой не се съмнява, че военна икономика значи мизерия. Те така или иначе след 5 години обикновените руснаци ще са за оплакване, колкото и велика и огромна самодостатъчна страна да са. И те го знаят - затова всячес
192
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Още Полша не е загинала..."- Началото на полския химн.
191
5
 
33
 
! Отговори
Z.... преди 2 дни
Медиите 2034 г. "На Полско-Китайската граница имаше леко напрежение!