Руски университетски преподавател: Полша може да престане да съществува

Това щяло да се случи ако Варшава предприеме нещо срещу Беларус
30 сеп 2024 18:12, Нели Христова
227
Руски университетски преподавател: Полша може да престане да съществува

Преподавателят по международни отношения от Московския държавен университет Андрей Сидоров предупреди Полша, че може да престане да съществува покрай войната между Русия и Украйна.

В свое скорошно изказване по една от руските държавни телевизии Сидоров каза, че до това може да се стигне, ако Варшава предприеме нещо спрямо Беларус – държава, която е ключов съюзник на Русия.

Нека да е ясно за другарите ни от Полша, че разглеждаме Беларус като част от нашата национална сигурност. Ако те предприемат нещо, тогава Полша може да спре да съществува, посочи Сидоров в събота.

Заявеното от университетския преподавател е по повод думите на президента на Беларус Александър Лукашенко, който в петък предупреди, че срещу НАТО може да се използват ядрени оръжия, ако неговата страна или Русия бъдат нападнати.

Беларус не разполага със собствен ядрен арсенал, но на негова територия са разположени тактически ядрени глави на Русия, отбелязва Нюзуик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от Русия
Мисията на Марк Рюте в НАТО: Сплотете Запада, успокойте Изтока, помогнете на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вече дори не е смешно, а досадно и натъжаващо. Русия е превзета от хитреци и послушници, които дрънкат нечувани глупости за да с в унисон с властите. СССР се повтаря, но този път няма да има мирна революция като падането на комунизма. Ще стане страшно отведнъж.
149
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако Русия разполагаше с оръжия, които превъзхождат сериозно западните, изобщо нямаше да се занимава през ден да плаши с ядрени бомби, при положение, че Запада не заплашва Русия със същото. Просто щеше да си използва другите оръжия и да си постига целите. За да се достигне до този извод, трябва да разполагаш поне със средностатистически интелект. Нямаш ли го, си фантазираш разни безаналогови глу_пости.
148
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Четейки коментарите все по-сигурен ставам, че русофилите живеят в някакв илюзорен свят, в който Русия е някаква супер военна сила с невиждани безаналогови оръжия и супер развити технологии.След толкова години на облъчване с тежка руска пропаганда с брутални лъжи, тези хора са изгубили връзка с реалността.
147
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Към днешна дата, с въоръжената до зъби с най-модерно натовски оръжие Полша може да смачка Русия без никакви затруднения. Полша не е Украйна.Само за сравнение...в момента на разположение Украйна има 40 HIMARS. Полша разполага с 500.Дядката да не се отваря, ами да си гледа Курск и падащите дронове в подмосковие.
146
9
 
31
 
! Отговори
Истинският Българин преди 3 дни
Какво стана бе г л и с т, превзехте ли вече Киев за три дни,че се оглеждата в Полша.? Или докато се пенявите,украинците ви завзеха 1300 кв км почти до Москва?
145
5
 
26
 
! Отговори
българин преди 3 дни
Въх не думай! Дали пък няма да посрещате пак полските войски в Москва? Вече два пъти е било Третия път за късмет Хахахахаха
144
11
 
31
 
! Отговори
567 преди 3 дни
На тез не им ли омръзна всеки ден да плашат и шантажират света с ядрените си ракети.Само снаряди,ракети,куршуми, бомби,окупации, разрушения и мизерия носят след себе си.
143
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
По скоро вие Русия ще престане да съществува
142
19
 
8
 
! Отговори
Из.-прав. християнин преди 3 дни
Правилно. Много, много правилно!
141
8
 
29
 
! Отговори
До139 преди 3 дни
Къв Българин си не те знам но унищожени се пише с "у"а не с "о" мишке-тва 1,а второ -по вероятно е руската фекализация да спре да съществува преди това.Полша както и никоя от изброените от теб държави не са имали и нямат намерение да нападат никого,а най-малко и главният колхозник от Беларус. Просто руските приииматиии съдят за другите по себе си.Ну заец пагади.Понял
140
4
 
18
 
! Отговори
Е то преди 3 дни
Другарю Сидоров, на тоя свят няма държава , която да не може да престане да съществува !
139
33
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
След Украйна Полша и Румъния Латвия Чехия дасе стягат съдатави ще е като на фашиска украйна. Посерковците сащ ще треперят . Русия и Китаи взеха решение джандарите сащ ще бъдат онищожени Великобритания ще изчезне от картата
138
10
 
35
 
! Отговори
Колев преди 3 дни
Брей брей ,големи заплахи голямо чудо ,лошото че и у нас има *** който искат да затриват чужди държави като московските им Государи
137
10
 
35
 
! Отговори
Като го гледам преди 3 дни
Този Сидоров, той все още живее в епохата на Брежнев и ляга и става с първа и втора серия на "Освобождение"! Нито Русия е СССР, нито пък Полша е онзи придатък към СССР.А това "възпитание" как ние сме "най-могъщите", как можем да унищожим всички и тем подобни простотии нека ги разправя в кварталния пенсионерски клуб, където му е мястото!
136
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Такива новини ме кефят ! И най вече ако се говори за удар срещу сифия
135
3
 
17
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 дни
Айде стига вече с подобни реторики и от руска/белоруска страна и от натовска страна. Сядайте, разбирайте се, че ще ви такова таковата. Като някакви палави дечица се държите.
134
29
 
10
 
! Отговори
75 преди 3 дни
Бой бой по бандероФашаги и техните сателити, силата в Истината. плюване на краварите да започне Сега.
133
18
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Молете се русофашистката агресия да не се разрастне срещу Полша! Поляците няма да молят запада за оръжия, защото ги имат. И поляците недолюбват руските фашаги. Много бой ще изядат братята руснаци ако посегнат на Полша.
132
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Аман от прекалили с водка руснаци.
131
18
 
34
 
! Отговори
Иванов преди 3 дни
На тоя руски фашисти нека му кажат че и Беларус ако се тука между шамарите ще спре да съществува и русия също срещу НАТО Русия няма и седмица да издържи на огневата мощ и стига са плашели с ядрено оръжие,и други държави имат такова