Кремъл: Украински ракети са поразили детската болница

Нападението в Киев бе на 8 юли
24 юли 2024 13:57, Инна Ангелова
129
Кремъл: Украински ракети са поразили детската болница
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, повтори позицията на Москва, че детската болница в Киев е била поразена на 8 юли от украински противовъздушни ракети. Така Захарова отхвърли обвиненията на Украйна, че става дума за руски удар, предаде Ройтерс.

Говорителят също така обвини европейските лидери, че се опитват да изплашат жителите на страните си с измислени заплахи, че Русия и Китай уж представляват опасност за континента, допълва БТА.

"Европейските лидери се опитват да държат народите си в постоянен страх от несъществуваща заплаха от изток, която те са измислили", заяви Захарова пред репортери в Москва. Тя допълни, че някои от лидерите на Европа представят Русия и Китай като заплаха за Запада, но в поглеждайки назад в историята ще видим, че Русия е отблъснала множество атаки, произтичащи от Запада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
4
 
! Отговори
мамаша преди 1 месец
марчето пак е употребила
117
5
 
2
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
Ами Вие къде спахте м ъ Маро, толкова много малки дронове сваляте на ден а една голяма ракета не можахте да свалите.Май пак си пила нещо.
116
9
 
10
 
! Отговори
СЛАВА на РУСИЯ преди 1 месец
Истината е неприятна но е факт .
115
6
 
7
 
! Отговори
Rewind n Play преди 1 месец
Най-известните случаи са:1. Френско джудженце с тривръхо калпаче ,бой до откат и изпращане обратно в родината на парфюмите. 2. Едно сприхаво немско чичи с разпознаваем мустак и любопитни възгледи , напердашен и гонен до Берлин , което ви решава и ВСВ. Кандидат номер три: шайка изкуфели кръвожадни чичаци криещи се зад уж миротворна организация , която през последните десетилетия напада и унищожава арабски държави иска бази около Русия , за целта използват пак джудженце , но този път еврейче.
114
2
 
4
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
118, а историята на САЩ как е? Колко са били големи САЩ при създаването си и какво става след това? При създаването си САЩ е била държава с населението на днешна Македония. Сега е два пъти и ооловина над това на Русия! Кой се защитава и кой напада, я кажи. Къде са индиа ците? Къде са ония с буквичката N, в Африка ли са? А?
113
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантиците подкрепят това.
112
7
 
6
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 1 месец
Да, Московското княжество/царство/Руска империя откакто съществува, се защитава от враговете. И така няколко века, все ги нападат лошите, те се защитават -- и от защита след защита достигна от Централна Европа до Аляска. А народите в тази империя съвсем доброволно се подчиниха на Москва, от симпатия към самодържеца. Една миролюбива държава, която все се бори за мир ... до последния войник. И освобождава ли, освобождава, най-вече от свободата и собствеността. Защо да си създавате излишни грижи...
111
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наздраве другарко Захарова Водката скоро ще те прати на оня свят Амин
110
11
 
11
 
! Отговори
ПУТИН-ВОР! преди 1 месец
ДРУГАРКАТА ЗАХАРОВА ПАК Е ПРЕКАЛИЛА С ВОДКАТА ЯВНО ЛЕЧЕНИЕТО НЕ ДАВА РЕЗУЛТАТ!ВОДКАТА И НАРКОТИЦИТЕ ЩЕ ЗАТРИЯТ ШАЙКАТА ПРЕСТЪПНИЦИ ОКОЛО ТЕРОРИСТА И НЕГО СЪЩО!
109
7
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 месец
такова бъдеше ги очаква всички руски военнопрестъпници и убийци на деца и цивилни...Всички цивилни имат роднини .. които ще отмъстят разбира се.
108
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, също така Украйна сама се нападна преди 2 години и сама си вкара руски танкове и армия, за да взривяват украинците сами себе си! Много мъдро. И Навални сам се застреля между другото - в хотел с 5 звезди! някой да не си помисли, че Путин го уби в инквизиторска колония? Русия не е заплаха, не! Тя е любвеобилна като майка Тереза.
107
11
 
10
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Ако бай пън си беше бил руска ваксина, нямаше сега да се разболее от ковид и нямаше да изкуфее толкова фатално.🤪
106
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Вярно е. 98. Ами да, така е. Вече 10 години украинците си обстрелват теритолиите на Донецка и Леганска област, само защото там хората са с реско самосъзнание. Все едно ние да стреляме по Родопите, там, където живеят хора с турско самосъзнание.
105
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО няма работа до границите на Русия. Уж миротворческа организация, а агресивто настъпва и провокира бъдещи конфликти.
104
19
 
17
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 месец
Тази война можеше да бъде избегната, ако САЩ и Обединеното кралство не блокираха мирното споразумение през март 2022 г. в Истанбул. Ако западът просто се беше вслушал в опасенията за сигурността на Русия, ако колективният запад се беше вслушал в гласовете на хората в Донбас и уважи референдума там, стотици хиляди животи можеха да бъдат пощадени.
103
16
 
22
 
! Отговори
Хей преди 1 месец
Нещастни Путин болшевишки роби! Не вас ако Путин ви каже че сте бенгалци, пак ще викате ура! Но си е вярно по първобитно от Путин робство няма и това ви е достатъчно! Е бъдете се Путин бенгалци. Все някой трябва да строи инфраструктурата на НАТО базите тук. Знам че ще се радвате, но сега с пълно гърло ревете роби на Путин.
102
8
 
15
 
! Отговори
Тази преди 1 месец
Кака нещо по умно от това не можа ли да измисли! Тези болшевишки *** си мислят че каквото и да измислят протежетата им тук ще продължат. Е като им плащат защо не. Хайде юнаци, Радев и компания, дават парички и обещания. Но само Радев намазва с финанси, вие само го . . . А това дето го пише се е лъжа!
101
8
 
9
 
! Отговори
Топчо преди 1 месец
До Вярно еА задаваш ли си въпроса, защо ги нападнаха? Признаването преди 30 г. на държавата Украйна от Русия не изискваше ли никакво участие във военни блокове и куп др неща, които явно пропускаш с въпроса си, а?
100
8
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До ... Цитирам те: 'Инак ясно е другото! видяхме го 45г под рашистански ботуш! и сега го виждаме при продажници като вас!' Хиляди хора са работили в въпроснат аЖП зона. Десетки може и стотици вагони са обработвани ежедневно с различни товари - Сега чакаме сладката приватизазия за "наши хора"
99
12
 
9
 
! Отговори
Ставри общия преди 1 месец
Руснаците поради липса на чипове тип Урсула или поради тяхно изобретение сега част от ракетите им летят на височина под засичане от радарите и предвизвикват паника откъдето минат и някои са открили огън мислейки,че са за тях,а те вероятно са летели към някоя база с инструктори зад Киев.