Кремъл: Украински ракети са поразили детската болница

Нападението в Киев бе на 8 юли
24 юли 2024 13:57, Инна Ангелова
129
Кремъл: Украински ракети са поразили детската болница
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, повтори позицията на Москва, че детската болница в Киев е била поразена на 8 юли от украински противовъздушни ракети. Така Захарова отхвърли обвиненията на Украйна, че става дума за руски удар, предаде Ройтерс.

Говорителят също така обвини европейските лидери, че се опитват да изплашат жителите на страните си с измислени заплахи, че Русия и Китай уж представляват опасност за континента, допълва БТА.

"Европейските лидери се опитват да държат народите си в постоянен страх от несъществуваща заплаха от изток, която те са измислили", заяви Захарова пред репортери в Москва. Тя допълни, че някои от лидерите на Европа представят Русия и Китай като заплаха за Запада, но в поглеждайки назад в историята ще видим, че Русия е отблъснала множество атаки, произтичащи от Запада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
10
 
13
 
! Отговори
Пуси преди 1 месец
До РусиНа никой не му пука за Просия.Тя е суровинен придатък на Европа, нищо повече!
57
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Учиден съм, че след видеото, на което един полицай цапа лекари с червена боя зад кадър, някой все още дискутира тази тема. А сорисидът с ВПН-а бързичко се е изтропал под новината. Това не променя нищо, слава Богу.
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Руси - е нали се стягала русия, защото нато щяло да я напада?! Сега пък нищо не ставало от нато, не можело с едни имигранти да се справи дори. Последно кое - избери си една лъжа и карай само с нея де...
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо преиначавате информацията ОТ днес >ДНЕС украинците са поразили детска болница в Донецк.
54
7
 
6
 
! Отговори
До 54 преди 1 месец
Не бе ти лъжеш защото си търсиш балъци да те хранят и да просиш за твоят Урколандия,ама си объркал държавата и хората Ние българите не сме хванати с капан на Витоша нито пък картофите с бомби ги вадим
53
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Захарова първо да проучи какви ги говори другарят Медрведев. После да си припомни как другарят Путин дни преди инвазията в Украина се кълнеше, че е лудост да се твърди че руската армия ще влезе в Украина. И после пак да ни обясни, че европейските лидери лъжат че Русия представлява реална заплаха.
52
6
 
9
 
! Отговори
думи на Д.Лихачов преди 1 месец
"Никаква особена мисия няма Русия и няма да има! Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия това е мираж. Животът с национална идея ще доведе първоначално до ограничения, а после ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ и към друга религия. Нетърпимостта задължително ще доведе до терор. Не бива да се стремим към връщането на Русия към някаква единна идеология, защото единната идеология рано или късно ще доведе Русия до фашизма"
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хи хи От под камико нема да изпълзи, нал умре от рак още 2013 година.У тоя клонинг нема нищо човешко.И истинския беше параноик, но холограмчика е направо жалък
50
13
 
9
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
До 49.Не брато ,просто ви са промити мозъците. Виждате само едната страна на монетата. Всички са разстроени защото Русия стяга редиците си ,а Европа не може да се справи с една емиграционна криза. На нас война не ми трябва пич, ние и без война сме заминали отдавна. Путин бил Хитлер ,вие не сте в час. Зеленски избори кога ? Това се казва режим,арестува опозицията ,арестува свещеници. Зеленски е Хитлер ,не Путин !
49
14
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Лъже Марито, че Путин нямало да дойде, Путин ще дойде, и тогава еврогейовете ще търсят под дърво и камък миши дупки да се скрият ! И от нато казаха, че Путин ще дойде !
48
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
руските нацисти са умрели г.л.и.с.ти
47
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрочуми! Маччкай, Вова!
46
4
 
10
 
! Отговори
500 хиляди преди 1 месец
кобзончета-руските нацисти са умрели ***
45
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Контролираните Хорица на по-малко от 5 км от Болницата са паднали 5(ПЕТ) крилати ракети Х-101 и това "ВЗРИВНО" е доказано. Никакъв проблем не е да се донесат части и да се разпилеят в руините на болницата. Но пак и отново ако в болницата е паднала Руска ракета Х-101 и се е взривила като освен потрошените стъкла разрушенията са две стаи една над друга. 5 ракети унищожават Завод Артем и една ракета събаря две стаи в двуетажна сграда без окрива и другите стаи да пострадат...
44
9
 
16
 
! Отговори
До руси преди 1 месец
Украйна нищо не печели, за нея това е Отечествена война, за самозащита. Русия е агресора и тук е в ролята на Хитлер през ВСВ, чист агресор!
43
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 36 г.а,н..ь..о чети малко история,в Русия никога не е имало фашизъм,а любимата ти у крайна е на другия полюс,винаги е имало ,както и сега има,2014г имаше живи изгорени,в това число и няколко българи,но никъде не се писа ,за тези жертви..
42
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахаа, значи получихме официалното потвърждение, че русия го е направила. Всеки път когато яростно отричат нещо, след известно време им се нагала сами да си признаят "ние бяхме". Случвало се е хиляди пъти в смешната им история. Нигерия със сняг.
41
14
 
10
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Запада в толкова пропит в злобата си ,че даже си мисли че Украйна печели войната. Този модел на незсчитане на фактите не води към добро и скоро ще има ескалация.
40
1
 
10
 
! Отговори
До 41 преди 1 месец
Крим е готов, само моста остана, ама той не е за връщане, защото преди го нямаше...
39
3
 
7
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Къде е новината? Песков го каза отдавна.