Путин пристигна в Казахстан за среща на ШОС

Ще разговаря с шестима държавни ръководители
3 юли 2024 08:03, Елка Василева
48
Путин пристигна в Казахстан за среща на ШОС
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Казахстан, където ще участва в среща на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), предаде ТАСС, цитирайки съобщение, публикувано на сайта на Кремъл.

Основната програма на форума е предвидена за утре. Програмата включва обсъждане на международния и регионален дневен ред, както и подписване на 24 документа.

Днес Путин ще разговаря с най-малко шестима държавни ръководители, сред които президентите на Турция и Китай Реджеп Тайип Ердоган и Си Цзинпин. Той ще се срещне също с лидерите на Азербайджан, Казахстан, Монголия и Пакистан.

Утре Путин ще разговаря с изпълняващия длъжността президент на Иран Мохамад Мохбер. Не са изключени и други срещи, съобщиха още от Кремъл.

ШОС е създадена през 2001 г. по инициатива на Русия и Китай, за да гарантира сигурността в Евразия, отбелязва Ройтерс. На миналогодишната си среща на върха, която се проведе във видеоконферентен формат, организацията разкритикува отрицателните последици от "едностранното и неограничено разширяване на глобалните системи за противоракетна отбрана от определени държави или групи държави", без да спонеме изрично разширяването на НАТО и западната военна помощ за Украйна.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А как върви руският наступ към Вовчанск?
19
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Киев превзеха ли .?
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Следете Сашистанските канали- Как живу с пенсия- 200лв, как живу заплата 379лв- без фронте нет жизнь, нет денги- иду на фронте..как смеят европейците да живеят добре,
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Как не мойш да си първи в града , ставаш пръв на село
16
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Северна Корея- предпочитани храни- кучета, котки, скакалци, мишки, плъхове- начин на предвижване- двуколки и каруци...
15
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Местните русофоби да заберат 400-те хиляди дезертирали укронацисти туристи у нас и всички дружно към окопите на Донбас!!!
14
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Каквото и да правиш русофобе, бензина ти го дава Путин. Ти русофобе караш таратайката си с руски бензин.
13
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
С. Корея се железобетонира с договора с Русия за военно и икономическо сътрудничество. Друго си е зад гърба ти стои най-мощната ядрена държава и най-богатата по природни ресурси. Западът е в истерия, западът трепери.
12
8
 
8
 
! Отговори
Интересува ме преди 5 дни
дали в Пекин има професионални снайперисти, на които да им е поръчано да се целят в кратуната на джуджето или и тази възможност ще бъде пропиляна ?
11
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Великата Русия и СССР са дали на света изключително много, безброй научни открития, култура и т.н. Световния прогрес се дължи в по-голямата си част на Русия. Америка какво е дала на света? Какви са американските открития? Едно нищо, кръгла нула. Америка практикува само регрес, терор и навсякъде носи само разрушения. След нея всичко е трайно разрушено. И що държава е това? Сбирщайн население, тайни служби и бизнес от идеалисти-експлоататори...
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Клошарите в америка са супер, това е лайфстайл муахахахаха. В тая държава-бунище клошарите наброяват над 60 млн човека.
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Орбан отиде в украйна за да си защити унгарското население там. Нашите пр0дажници кога ще отидат за да защитят българите там? Българите там ги мобилизират и ги пращат на първа линия на фронта. Киевския нацистки режим постоянно лови българи и ги могилизира. Вече има цели населени места с българи, които са напълно обезлюдени(
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Русия щяла да напада г.е.iропа..хахахаха. Кой ще ви напада вас бе русофоби голищари? Какво имате вие бе? Русия има всичко и територия и безкрайни ресурси. Вие русофоби геiропейци имате едни голи duпари.
7
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
В Боливия, Чили и Аржентина има супер много литий. В тези страни се намира литиевия триъгълник. Руски и китайски фирми ще разработват литиевите залежи в тези страни. В БГ също има известни залежи от някои полезни и редки елементи, но най-ценния ресурс е дришнята на русофобите. Същите негодници умеят само да дрищат и нищо друго. Септичните ями са пълни с този ценен ресурс, който мирише та не се трае.
6
8
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 5 дни
че защо запада и щатите ще диктуват световния ред, като у тях ред няма, напр. франция? какви са - ангели небесни, а другите сигурно са мутанти?....скоро ще видят новия световен ред! дълбоко ще им влезе изотзад!
5
7
 
2
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 5 дни
Нали беше у фризера,юроатланшити?!? Или е двойник номер 42136878980?!? :) :) :)
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Видяхте ли облика на Пхенян? Модерен, чист и подреден град с небостъргачи и огромни паркове, чудесни улици и булеварди. София прилича на една разбита, м.р.ъ.с.н.а, сива кл0ака в сравнение с Пхенян. Сф с тия тъжни, полуразрушени от времето панелки прилича на разбомбения Бахмут. Въздухът и Сф е със съдържание като въздуха на планетата Венера. За населението на Сф няма да говорим едни селски шопляци от контингента на канадския парапет, шиши ш0пара и банкянския нерез.
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Голяма новина! В Еритрея кога да чакаме посещение, ама преди това да провери да не му щракнат белезниците и да го пратят в Хага.
2
12
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 дни
Този нещастниk отчаяно се опитва да направи нов икономически и политкоректен на Мордор блок, за да събори СВЕТОВНИЯТ РЕД, диктуван от САЩ и ЗАПАДА, н засега само ялови държави, мизерни и несъществуващи на картата му връзват. Освен Китай. Ама онези са толкова умни, че си гонят само келепиpa, да си купуват суровини на 50% отстъпка и друго не ги вълнува. Но с технологиите са твърдо със САЩ. Не го знам този импотентен гей Джуджанkaта какво си въобразява :)))
1
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Казахстан,Иран,Северна Корея,Китай,Куба ааа да не забравим и Еритрея е тва са страните които може да посещава ботоксовото джудже,дай боже един ден да може да посети и Папуа-Нова Гвинея.