Украйна е ударила склад с боеприпаси във Воронежка област

Няма данни за жертви, жители на близко село са евакуирани
7 юли 2024 17:23, Анисия Иванова
119
Украйна е ударила склад с боеприпаси във Воронежка област
Снимка: БГНЕС/EPA

Украински дронове са нанесли удар по склад за боеприпаси в руската Воронежка област тази нощ и има "висок риск" в близко бъдеще да се случат експлозии в руските военноиндустриални обекти, предаде Ройтерс, като цитира източник от силите за сигурност.

Според запознат източник, пожелал да остане анонимен, складът е с размер 9000 кв. м. Той се намира в руската Воронежка област, която граничи с част от Североизточна Украйна, окупирана от Русия от 2022 г. насам. Източникът заяви, че Русия е складирала в обекта ракети "земя-земя" и "земя-въздух", артилерийски и танкови снаряди, както и куршуми.  Според него складът е бил край село Сергеевка, разположено на около 135 км. от най-близката контролирана от Украйна територия.

Откакто Русия нахлу в съседната държава през 2022 г., Украйна засилва използването на дронове с голям обсег, за да получи възможност да поразява цели дълбоко в територията на Русия.

„В най-близко бъдеще остава голяма вероятността от внезапни взривове в руски военнопромишлени съоръжения, които работят (за захранване) на войната срещу Украйна“, каза цитираният от Ройтерс източник.

Губернаторът Александър Гусев каза, цитиран от Асошиейтед прес, че падащите останки са предизвикали "детонация на експлозивни предмети". Няма данни за жертви, но жителите на близко село в Подгоренския район са били евакуирани, добави той. Пътищата също бяха затворени, като службите за спешна помощ и военни и рабят на място.

Министерството на отбраната на Русия Андрей Белоусов не говори за удара в сутрешния си брифинг, но каза, че системите за противовъздушна отбрана са унищожили украински дрон над района на Белгород.

Властите в руския Краснодарски край вчера събота съобщиха, че пожар в нефтено депо също е бил причинен от падащи отломки от дрон. Руските служби за спешна помощ съобщиха, че пожарът е бил потушен тази сутрин.

Ударите идват, след като представител на Въоръжените сили на Украйна каза пред АП в четвъртък, че украинските сили са се оттеглили от квартал в покрайнините на Часов Яр, стратегически важен град в украинската Донецка област, превърнат в развалини при продължаващата вече месец руска атака.

Военните анализатори смятат, че падането на Часов Яр може критично да застраши украинските маршрути за доставки и да изложи на опасност близките градове, доближавайки Русия до заявената от нея цел да превземе цялата Донецка област, съобщава БТА.

Русия е изстреляла през нощта две балистични ракети и 13 безпилотни летателни апарата "Шахед", казаха представители на украинските ВВС. Всички са били свалени, но украинските служители не дават подробности дали са причинили щети при падането си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Ели Коптер преди 2 месеца
Упс, без да искам! Сори!
106
0
 
9
 
! Отговори
блатото Рашистан преди 2 месеца
Заради болните амбиции на бункерния московски дядка, тази огромна държава започва да прилича на талибанско гето и заден двор на Китай.
105
7
 
0
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Руснаците мачкат бедните украинци. Който се предаде, добре. Само оня ден са се предали 60.
104
1
 
5
 
! Отговори
test test преди 2 месеца
Всичко върви по план другари. Нема се плашите нашият шахматист е най-високият...
103
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фронтът се огъва според колко дълбоко им го вкарват на украинците. Зелев обаче е обещал на Запада да остави жив само последния украинец срещу нова кола и имоти. Добре му се получава, слава!
102
3
 
1
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Фронтът огъва ли се на Запад? На Запад огъва ли се фронта?
101
7
 
3
 
! Отговори
до 96 преди 2 месеца
Украйна вече си плаща, но на теб ти се плаща да не го виждаш. Русия влезе, за да остане завинаги, а не за няколко дни фойерверки. Просто САЩ имат нужда от повече време да си съберат багажа и да напуснат окончателно. Аз искам да видя как руска Украйна влиза в ЕС. Пушат им мозъците на Урсулите как да се измъкнат, а Зеленски натиска, щото му го обещ аха. Нали затова унищожи народа си.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Юлиян Ми, почни бе.
99
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бълха ги ухапала руснаците. Само да няма човешки жертви и няма проблеми. Нека си хабят дроновете колко искат.
98
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха, само украинските дронове падат, руските се унищожават. Затова гледам фронта всеки ден се мести на Запад . Щото руснаците нямат патрони и гориво. Сигурно са тръгнали със самоделни копия и лъкове. Едва ли има друго обяснение от украинска страна. Нали западната преса твърди, че Русия няма вече танкове, скоро ще е без оръдия, няма самолети...абе нишо няма, по бели гащщи са тръгнали на Запад и Западът почна да се стряска, щото няма отговор на белите им гащщи. Всичкото гендър импотентно.
97
8
 
3
 
! Отговори
Юлиян до Иво преди 2 месеца
Украйна ще я минат по"тънката лайсна"и цената няма да е висока.Само ще се раздели с независимостта и суверенитета си.Ще претърпи демилитаризация,денацификация и ще понесе последствията от демографския срив заради липсата на мъже.Има-няма след 40,50 години ще се оправи.
96
8
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Само да не почна аз да изброявам колко военни обекта и установки е ударила и унищожила Русия заради тоя един склад.
95
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
путин продължава да разтяга аналната си халка, докато околните му кроят планове да му стегнат вратовръзката веднъж завинаги.
94
6
 
8
 
! Отговори
до 95 преди 2 месеца
До Ще си плати Украйна, то е ясно - уеуее, сега сигурно Русия ще я нападне и ще почне да я обстрелва с ракети )))))))))))))))))))))))))
93
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще си плати Украйна то е ясно.
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До " Нико"! А ти имаш ли " сефте" все още??! Не ми отговаряй!-:)))
91
3
 
9
 
! Отговори
Иво преди 2 месеца
Всички знаем как завършва такава война. Имаше много примери. Виетнам плати много висока цена, но сега са свободна страна! А американците се изтеглиха като н..рани. По същия начин се изтегли и СССР от Афганистан.
90
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много си повярваха Украинците нещо? Чувам,че и " подводници" Просели,та да бъдат в Черно море? Освен да създадат " работа" на руските подводници и най вече на ядрени заряди с името Посейдон!-:) Евреина наистина иска и последният украинец мъртва! Русия бързо може да приключи с Украйна.Но защо да загиват и мирни хора?Този Нелегитимен вече " президент" Зеленски,не мисли доброто на Украйна мисля!! Войната ще приключи в един момент,и ще бъде най Издирваният Военнопрестъпник !!!!
89
6
 
11
 
! Отговори
Нико преди 2 месеца
Жената на Путин го напуснала. Отишла да живее с арабин в Дубай. Путин май е беден без ***? Тоя бункер май нема мадами.
88
7
 
16
 
! Отговори
агент 006 Мъдлър преди 2 месеца
1 по 1 всички складове ще изгорят, а накрая Путин ще разведе бял oпukaн памперс от бункера.