Русия: ЕС е лицемерен, унищожава свободата на словото

Захарова заяви, че този ход ще доведе до реакция срещу западните медии в Москва
Обновена: 18 май 2024 19:41 | 18 май 2024 17:15, Анисия Иванова
215
Русия: ЕС е лицемерен,  унищожава свободата на словото
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин упрекна днес ЕС, че е забранил разпространението в Европейския съюз на четири руски медии, и заяви, че това показва как Западът отказва да приеме всякаква алтернативна гледна точка и унищожава свободата на словото, предаде Ройтерс.

ЕС съобщи вчера, че спира разпространението в Европейския съюз на базирания в Прага новинарски сайт "Гласът на Европа", руската новинарска агенция РИА Новости, както и вестниците "Росийская газета" и "Известия" с мотива, че те са от съществено значение и средство за подкрепа на агресивната война на Русия срещу Украйна.

Още по темата

По-рано тази седмица говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че този ход ще доведе до остра реакция срещу западните медии в Москва. Към този момент обаче все още не е ясно кои медийни организации ще бъдат засегнати, отбелязва Ройтерс.

"Ръководството на ЕС може само да говори за свобода на словото, но всъщност не я толерира", каза Володин, който е близък съюзник на президента Владимир Путин и член на руския Съвет за сигурност.

"Те блокират всяка алтернативна гледна точка, унищожават свободата на словото, нарушават правото на свободно разпространение и получаване на информация", заяви той, цитиран от БТА.

Западните лидери представят Русия като най-голямата заплаха за световния ред и обвиняват страната, че се стреми да подкопае демокрациите на Запад, като казват, че нахлуването на Путин в Украйна показва, че Москва не би се поколебала да нападне и държава членка на НАТО, отбелязва Ройтерс.

Агенцията посочва, че от своя страна Русия твърди, че Западът е въвлечен в хибридна война срещу нея, която включва сложна пропаганда, целяща да унищожи нейната репутация.

Москва твърди, че западните медийни организации са тясно въвлечени в битката и защитават Запада, като многократно публикуват фалшива или подвеждаща информация за Русия - твърдение, което големите медии категорично отричат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: русияЕСруски медии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Благодарение на разгрома на руската първобитна армия от украинските войски ,България се освободи от руското робство / от преврата 1994 г. до 2022 г ./ Честито на всички истински българи !!! Путин - скоро в Хага ,ще лежи доживот ...
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега ли го разбрахте това Руски??
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Онзи ден, тук се побъркаха да цитират руски медии, че двама украинци са за стреляли Фицо! Историята се пази!
10
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"ЕС съобщи вчера, че спира разпространението в Европейския съюз на базирания в Прага новинарски сайт "Гласът на Европа", руската новинарска агенция РИА Новости, както и вестниците "Росийская газета" и "Известия""---------------------------Посещавам ги съвсем свободно с VPN. Никой не може да ми забранява свободния достъп до информация, особено пък брюкселските нещастници.
9
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма по нагли от крепостните, в Масква само да кажеш нещо за война в Украйна, или си изразиш свободно мнението влизаш 6 години в затвора, никоя западна медия няма свобода да разпространява информация, те се изключиха от интернет, не позволяват на собствения си народ да критикува Путин или войната, но искат цялата свобода на запада, е няма да стане, когато Масква разреши свобода на западни медии, тогава. Гонете крепостните от ЕС, нямат място там.
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има цели сайтове за опровергаване на руските лъжи, и не могат да им насмогнат!
7
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Путин ,не се предаде на Зеленски и украинските войски, Русия я очаква пълна разруха и разпад !!!!! НЯМА ВРЕМЕ ...
6
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо арестуват Мария Овсянникова? И само нея ли? А Политковская застреляхте!
5
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма по-честни медии от руските! 16.02.2022-Байдън лъже, че ще нападнем Украйна....
4
10
 
19
 
! Отговори
Махмут от Бахмут преди 3 месеца
До пияница мистик Началник, стига си се захласвал по Путин и Русия, а се съсредоточи върху подобряване на уменията си по топкооблизване.
3
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най- голямо ограничение на свободата има в диктаторска Русия. Там се лее само пропаганда.
2
18
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Е добре де, не се дразнете. При вас свободата на словото е 100% гарантирано :))) Който каже нещо против Джуджанка или войната директно отива в Сибир за 15 години или пада от високо. Също така и гледната точка е винаги една - тази на Кремъл. И това ако не е истинска свобода на словото :)))
1
22
 
15
 
! Отговори
Пия за Вова преди 3 месеца
За бай Вова пия една голяма ракия всеки ден. За негово здраве. Да ни е жив и здрав и да мачка нациста! Мачкай Вова!