Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Путин ще може да диктува условията на политическото уреждане
19 апр 2024 11:40, Елка Василева
182
Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс предупреди, че Украйна може да загуби войната срещу Русия до края на тази година, ако САЩ не ѝ предоставят повече военна помощ, предаде Франс прес.

Още по темата
Ръководителят на американското разузнаване отправи това предупреждение преди насроченото за утре гласуване в Камарата на представителите в Конгреса на САЩ на пакет от 61 млрд. долара помощ за Украйна, предимно военна, след месеци на политическа безизходица.

"С тласъка, както практически, така и психологически, който военната помощ би осигурила, смятам, че украинците са напълно способни да удържат на натиска през тази година", заяви Бърнс в реч на събитие в Центъра "Джордж У. Буш".

"Без допълнителна помощ обаче ситуацията ще стане много по-страшна", каза той.

"Съществува съвсем реален риск украинците да загубят на бойното поле до края на тази година или поне (руският президент Владимир) Путин да бъде в състояние да диктува условията на политическото уреждане", добави Бърнс, без да уточнява какво има предвид под "загуба" на войната.

За да илюстрира липсата на боеприпаси в украинската армия, той също така заяви, че две бригади - подразделения с над 2000 войници - разполагат само с "15 артилерийски снаряда на ден" и общо с "42 минохвъргачки".

Тъй като помощта от Запада намалява, Украйна е изправена пред все по-голям недостиг на средства и настоява пред партньорите си да ѝ доставят необходимите оръжия и системи за противовъздушна отбрана, посочва АФП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от Русия
Руски бомбардировач Ту-22М3 се разби край Ставропол
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Няма ве и тва е руска пропаганда. Шефа на ЦРУ също е рашист.
168
0
 
3
 
! Отговори
убийци ! преди 1 седмица
Я с помощ пак ще я загуби ,но ще убиват още руснаци ,което е целта ви !
167
0
 
4
 
! Отговори
Мухаха преди 1 седмица
И без да съм шеф на ЦРУ мога да кажа - В момента в който Запада обяви край на помощите си за тая изпаднала и корумпирана Украйна , ТРИ СЕКУНДИ по късно Зеленски и министри ще са в Г образна стойка със смъкнати гащщи оддуппени в посока Кремъл. Атаките им с дронове ги правят американци, Оръжия и боеприпаси идват от Европа. ПАРИТЕ отпускани от САЩ са нужни да се плаща на западните "доброволци" - бивши и действащи военни които работят със западната техника. Интернета е от Мъск. Разузнаването от ЦРУ.
166
2
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 седмица
Докато съществува това изчадие Русия, мир на планетата няма да има. От наполеоново време светът се мъчи да ги спре и очовечи но не става. Тяхната цел е световно господство и колкото запада да не иска да воюва ще му се наложи, независимо дали Украйна ще победи или ще загуби. Руската *** няма да миряса. Народите в тая прогнила империя трябва да си получат независимостта и да се развиват според собствените си традиции и култура. Без да бъдат ограбвани от московската олигархия. Няма друг вариант...
165
0
 
5
 
! Отговори
Чери00 преди 1 седмица
Ех какво хубаво време настана!Цяла Европа и Америка се бият с една "загубена" Русия и нищо немогат да направят! Украинския народ це чуди как се е вързал на лъжите на запада и в наи скоро време ще видите големи изненади кога почнат да хвърчат главите на западняците!РУСИЯ И УКРАЙНА СА ЕДНО И ОПИТИТЕ НА ЗАПАДА ОТИДОХА НАПРАЗНО
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 163. Нещо не ги виждам на бойното поле тези 20 милиона украинци мразен в червата руснаците.
163
0
 
2
 
! Отговори
Ееее преди 1 седмица
На никой не съм длъжен. Стига ми бъркали в джобовете
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пиши на кирилица бемалоумник. Никой не ти разбира маймуницата
161
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна загуби
160
1
 
2
 
! Отговори
Jojo преди 1 седмица
Тръмпутин ще не ще, требе да полегне на оръжейното лоби. Както го е правил много пъти до сега. Откакто Владолф нападна укрите, икономиката яко движи напред заради военно-промишления сектор. По принцип се карат като куче и котка двете партии, но дойде ли време за гласуване на помощ за укрите са единни като стрелите на Кубрат. Естествено, че ще са единни. Нали требе старите оръжейни запаси от складовете да идат някъде. А къде? По главите на братюгите. Елементарно г-н Балкански
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Do165 i as da popitam hapzeta koga posledno si gi vsimal ili karasch na vaselin
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Tova e zoveka otkril toplata voda Bravo
157
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С помоща загубата ще се отложи с няколко месеца. Още млади хора в земята... Ама като не са американци, на кой му дреме за украинците?
156
1
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Да ти отговоря.Нали можеш да четеш!ОЩЕ ТАЗИ ГОДИНА!
155
13
 
0
 
! Отговори
Да попитам преди 1 седмица
Русофиляците защо вашия вожд се уплаши от един тенгриянски шаман , Габишев се казва та прати цяла армия да го арестува и вкара в лудницата . Само защото още преди да започне войната искаше да иде до Кремъл да му изгони демоните. Защо бе , сатаняги?
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Да попитам 163. Неадекватна ти е питачката.
153
11
 
1
 
! Отговори
Да попитам преди 1 седмица
Русофилските сатанисти какво ще правят ако асвабадителите ви сринат всичко в Украйна и победят? Какво ще правят с 20 милиона украинци които вече мразят в червата си руския мир? Ще ги избият планово в концлагери или депортират в Сибир както другия сатрап Сталин? Кажете бе?
152
0
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Дано Русия локализира френските НАТО-вци в Харков и ги поздрави с КАБ-3000! Яма 25 на 25 метра за всички НАТО-вци!
151
0
 
1
 
! Отговори
Скъли преди 1 седмица
Шът бе Млъкдър само ни излагашш
150
1
 
0
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 седмица
Тоз не е шеф, аз му разписвам отпуските.