Москва: Зад атентата стоят САЩ, Великобритания и Украйна

Освен задържаните имало и други съучастници в нападението
26 мар 2024 17:30, Елка Василева
360
Москва: Зад атентата стоят САЩ, Великобритания и Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников обяви днес, че освен задържаните единадесет души, заподозрени в пряко извършване и съучастие в нападението в Подмосковието на 22 март, има и други замесени, чийто брой ще продължи да расте, предаде Ройтерс, като се позова на руски новинарски агенции.

По последни данни загиналите при нападението в петък вечерта в концертната зала "Крокус сити хол" в руския град Красногорск в Московска област са най-малко 139, припомня Ройтерс.

Още по темата
Според директора на ФСС зад нападението по време на концерта на руската група "Пикник" стоят САЩ, Великобритания и Украйна, информира руската агенция ТАСС, на която се позовава Ройтерс. Украйна отхвърли обвиненията на Русия в съучастие в нападението, за което отговорност пое още в нощта на петък срещу събота джихадистката групировка "Ислямска държава".

"Мислим, че това е така", отговори директорът на ФСС, цитиран от ТАСС, на въпрос на журналист стоят ли САЩ, Великобритания и Украйна зад нападението в Красногорск.

След разширеното заседание на главната прокуратура на Русия Бортников заяви пред представители на медиите, че "за най-голямо съжаление заплахата от терориристични актове на територията на Русия остава". Той припомни, че ФСС преди е предотвратявала терористични актове на украинското Главно разузнавателно управление (ГРУ) и на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) на територията на руски области, граничещи с Украйна, както и на други места.

На журналистически въпрос следва ли да бъде призната украинската ССУ за "терористична организация" Бортников отговори: "Разбира се, че това трябва да се направи. Аз смятам, че има основание за това. Не само да се признае, но и да се предприемат съответстващите решения."

Началникът на ФСС добави, че ръководството на специалните служби на Украйна, в това число ръководителят на украинското ГРУ Кирил Буданов, представлява законна цел на Русия.

"Тези, които извършват престъпления срещу Русия и руските граждани, се явяват законна наша цел", каза Бортников. На неговата служба е известно, че "украинската страна е извършвала обучение на бойци на територията на Близкия изток", допълни той. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
6
 
15
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
САЩ са предупредили Кремъл за предстоящата атака. Защо от Кремъл не са я предотвратили - не са могли или не са искали?
284
2
 
2
 
! Отговори
Явно преди 1 месец
Аз също чета и анализирам.Ще ти кажа че и освен българска кръв имам и др-да кажем западноевропейска да не уточнявам.Лошо е че си зарязал родината и си заминал за европа но като работещ в европа би трябвало да знаеш че.Левски и цска са посредствени отбори на ниво еу но щом ги даваш за пример така да е.Незнам какво работиш но явно си нощна смяна а може би и денонощна.Не знам и кой пише глупости но определено си противоречиш .Може да е от водката.Аз обаче утре съм на работа и ще ходя да поспя.Лека
283
3
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
До Явно до ***,явно си от типа само Левски или ЦСКА,пишеш безмислици.Нито обичам Русия нито САЩ,не се учя от тях нито от драсканици,а чета и анализирам.Живея в ЕС и работя там.Дано си разбрал.
282
0
 
6
 
! Отговори
Явно до тъпомер преди 1 месец
Па и нали американците са лоши.що гледате и се учите от тях на глупости.
281
0
 
2
 
! Отговори
Явно до тъпомер преди 1 месец
Аз ще остана но дали това важи за рус фекализация се съмнявам.Това дето го прекарваш за спец военната операция го разправям на този дето виждаш рано сутринта като застанеш пред огледалото след като приключиш с водачката.За мен не мисли.По добре гледай себе си и учи китайски или корейски.Може при следващата ти работа да ти потрябват.за мен и пърцуцата не се кахъри.Тя с руската салата си върви,а ти с водката наблягайки на агуреца.може и на селйодката ако ти е по леснинко
280
6
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
До Явно до ***,Европа като континент ще остане,а ти?А кой започна война никой,има специална операция като Пустинна буря и т.н.Различаваш ли понятията,не,защо,ами влиянето на пърцуцата.
279
6
 
14
 
! Отговори
Da преди 1 месец
Тези фантазии са за руската публика, която е оскотяла от дезинформация и мъгла! Вероятно са забравили ще земята е кръгла! Нормалната част от света знае че 2+2 е 4! Вова твърди че е 14! Дори колегите му диктатори знаят истината! Да твърдиш че Украйна е виновна, когато ислямисти те стрелят в Москва, е срам! Защото службите ти арестуват несъгласните с режима и нямат ресурс да гонят терористите! Този фентъзи филм ще приключи, но руския народ го чака болезнено приземяване!
278
2
 
8
 
! Отговори
Явно до тъпомер преди 1 месец
Не не си дойдохме на думата.това което казваш важи и за руската страна но тя е на губещата позиция пред лицето на света понеже рус започна войната.Ако бе започнал САЩ може би щях да се съглася с теб,но уви.А Европа е преживяване и по тежки моменти.Ще надживее и този
277
3
 
3
 
! Отговори
До ангала преди 1 месец
Ти с колко устройства си слагаш лайкове Ангел ли си или демон незнам но като гледам др коментари твоя изпаква здраво.за 10 мин 10 плюса.бреййй
276
6
 
4
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
До Явно до ***,е дойдохме си на думата,това е хибридна война между САЩ и Русия,а в ЕС е кризата,на кого е изгодна тази военна операция.Отговор на 100% САЩ .
275
2
 
11
 
! Отговори
Ангеле преди 1 месец
Атентатите са си плод на фсб.не им е и за пръв път.а САЩ ги предупредих умишлено да се застраховат щото добре знаят за кво иде реч
274
1
 
7
 
! Отговори
Явно до тъпомер преди 1 месец
Ядрена война не вярвам да има.Колкото до др САЩ са плод на Европа в голяма степен. Истината е че нито САЩ нито Китай нито русия имат полза от силна Европа,но европейците мисля че полека лека се осъзнават вече.Да се надяваме че сме си изкарали поуките и взимаме мерки инак лошо.
273
15
 
13
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
САЩ са много добре запознати със клетките на ИД. Знаят им лидерите ,знаят и местонахожденията им. Предоставили са цялата информация на Украйна.Укрите са се свързали с тях и са им поръчали да направят атентата. САЩ имаха информация че се готви терористичен акт и предупредиха техните граждани в Русия знаейки много добре че Русия няма да приеме на сериозно техните предупреждения и сега използват този факт ,все едно-видяхте ли ние ви предупредихме.По този начин се опитват да измият мръсните си ръце!
272
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом Путин я докара до там та да си прави атентати сам с които да убеждава своите(щото др никой не може убеди) в действията си,въпреки ,,съкрушителната,,:))) ,,победа,,на изборите(театъра)от онзи ден значи работите никак ама никак не са добре.Столчето се клати:)
271
2
 
8
 
! Отговори
Зад преди 1 месец
Бортников стои Путин. Зад Путин Стои Медведев. Зад Медведев стои Щойгу и всички правят масов Кекс
270
3
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
До Явно до ***, мен блатная не ме интересува,а нашто малоумие визирам ЕС,защо сме васали на Фащ,кво става при ядрена война.Въпрос с отговор,просто няма да има ЕС
269
1
 
10
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 месец
За Русия няма дъно
268
8
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Тактиката се промени, след като Британия пое управлението на Украйна. Те от векове действат по този подъл начин. Да си спомним Индия, Бурските войни и даже ВСВ. Агент 007 в действие!
267
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аe той вълка хвана ли зайчето накрая на филма в ну заец или го хвана но за шалтера
266
0
 
5
 
! Отговори
Явно до тъпомер преди 1 месец
Ще поживеем и ще видим.Но си прав че Бъни е по голяма звезда от ну заец