Путин отново предупреди: Ядрените оръжия на Русия са винаги готови

Речта му беше насочена както към тези у дома, така и към Запада
Обновена: 9 май 2024 11:27 | 9 май 2024 11:18, Нели Христова
241
Путин отново предупреди: Ядрените оръжия на Русия са винаги готови
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин използва речта си за Деня на победата тази година, за да предупреди, че руските бойни сили са "винаги готови", но призна, че страната преминава през "труден период".

Днес се навършват 79 години и Путин се обърна към хората на Червения площад, опитвайки се да говори за военния капацитет на страната си в реч, насочена колкото към чуждестранната публика, толкова и към местната.

По време на тазгодишната си реч Путин призна, че Русия преминава през "труден период", тъй като "бъдещето на родината зависи от нас".

"Днес в Деня на победата осъзнаваме това още по-остро", каза той, преди да предупреди: "Нашите стратегически сили винаги са в бойна готовност."

"На Запад биха искали да забравят уроците от Втората световна война, но ние помним, че съдбата на човечеството се реши в грандиозни битки край Москва и Ленинград, Ржев, Сталинград, Курск и Харков, край Минск, Смоленск и Киев, в тежки кръвопролитни битки от Мурманск до Кавказ и Крим. През първите три дълги, трудни години на Великата отечествена война Съветският съюз и всички републики от бившия Съветски съюз се бориха с нацистите почти един срещу един, докато почти цяла Европа работеше за военната мощ на Вермахта. В същото време бих искал да подчертая: Русия никога не е омаловажавала значението на втория фронт и помощта на съюзниците. Ние почитаме смелостта на всички войници от антихитлеристката коалиция, членовете на Съпротивата, партизани, смелостта на народа на Китай, който се бори за своята независимост срещу агресията на милитаристична Япония. И винаги ще помним, никога, никога няма да забравяме нашата обща борба и вдъхновяващи традиции на съюз", каза Путин в речта си.

Руският лидер натърти, че руските ядрени сили са винаги в бойна готовност, като се обърна към огромните редици на руските военнослужещи.

"Днес виждаме как се опитват да изопачат истината за Втората световна война. Пречи на онези, които са свикнали да основават колониалната си политика на лицемерие и лъжи. Те събарят паметници на истинските борци срещу нацизма, издигат на пиедестал предателите и нацистките съучастници, зачеркват паметта за подвига и благородството на воините освободители, за голямата саможертва, която са дали в името на живота", заяви той.

Путин каза, че Русия ще направи всичко възможно, за да избегне глобална конфронтация, но няма да позволи на никого да я заплашва. Той заяви, че историята на Втората световна война е била изопачена и използва речта, за да изпрати послание до руските войски, които се бият в Украйна, опитвайки се да укрепи морала им, докато войната продължава да се проточва. 

"Празнуваме Деня на победата в контекста на специална военна операция. Всички негови участници - тези, които са на предната линия, на линията на бойния контакт - са нашите герои. Прекланяме се пред вашата упоритост и саможертва, всеотдайност. Цяла Русия е с вас."

Той почете с минута мълчание по време на речта си за загиналите руски войници. А словото си завърши със: "Слава на въоръжените сили, на Русия, на победата"

Откакто дойде на власт в последния ден на 1999 г., Путин превърна 9 май във важна част от своя политически дневен ред, включващ демонстрации на военна мощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от Русия
Руснаците вече се примиряват, приемат "нашата обща война", която Путин запали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
1
 
! Отговори
не Хага за жужу, ами преди 2 дни
с един САРМАТ да го изстрелят в извънземното пространство, да не цапа Земята.
190
0
 
1
 
! Отговори
труден период защото преди 2 дни
БЪДЕЩЕТО НА РУСИЯ ЗАВИСЕЛО ОТ РУСНАЦИТЕ ? ЗА ДА ВИ БЪДЕ ПО ЛЕСНО, ОПИТАЙТЕ СЕ ДА СТОПЛИТЕ КАКВО ВИ НАШЕПВА ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ !
189
0
 
1
 
! Отговори
Европеец преди 3 дни
Глу.пости. Излиза, че Украйна командва цяла Европа ли? Баси, какви са тези увредени съветски мозъци, дето бълват подобни измишльотини?
188
0
 
3
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Пу-к-н е жалък въшкарник и за нищо не става, а само се перчи като японски петел! Б-к-ук!
187
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПРОСТО ГО СПАМЕНА В РЕЧТА СИ В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ,НИЩО ПОВЕЧЕ...
186
0
 
5
 
! Отговори
Злият царь преди 1 седмица
От империята Злото плаши Европа и Света с атомни бомби. ЖужаКъсий вместо да се заеме с подобряване благосъстоянието на своите крепостни само дрънка оръжие. Абе поне построй пътища и вътрешни тоалетни по селата , вместо да строиш танкове Армата, които даже са неизползваеми.
185
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ не преговарят с терористи. Тероризъм идва от думата "терор", което значи "страх". С други думи терористи са тези, които заплашват. Това е Путин, защото заплашва да използва ядрено оръжие. Освен това на Русия винаги е била такава тактиката - нападат държава, чакат някой да се намеси от запада и да направят преговори и хоп - окупираните земи остават за РФ. Стратегията проработи вече в няколко страни в Азия. Утре Турците ще ни нападнат, ще вземат Родопите и ще кажат "айде преговори, ама е нашо"
184
2
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 седмица
Интересно е да се отбележи, че в САЩ и ЕС чуват предупрежденията на Путин за опасността от ескалация на конфликта при външна намеса, но не чуват когато той казва че Русия е готова за преговори.
183
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво стана с настъплението? Превзеха ли вече селото, дето е след Бахмут?
182
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората вървят напред. Русия - назад. Варварско е да убиваш хора. Още повече братска Украйна. Ама то трябва и акъл за да има развитие, а в тази пиянска държава акъл не вирее. Предполагам, че ако се направи тест на интелигентност, средностатистическия руснак ще е доста по-надолу в класацията от средностатистическия европеец.
181
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руснаците запалиха Европа. Толкова години мир. Те развалиха всичко! Сега пак тревоги и притеснения заради тях. Най-голямата държава са по територия - ламтят за още. Не се наядоха. Още живеят в 20-ти век. Като влязаха в Украйна, видяхте ли как започнаха да крадат перални и тоалетни чинии, защото тази технология още не е достигнала до Русия. Вместо да развива огромната си държава - имат огромна територия, безбройно население, газ, нефт, въглища, природни богатства, окрадоха на България златото.
180
0
 
8
 
! Отговори
Offf преди 1 седмица
А на НАТО оръжията са в гаража на Байдън , разглобени и не са готови
179
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поздравявам РФ с Празника и срещу Хитлеристка Германия! И Не Признавам днес Точно.Европа да " Празнува", денят на Европа! Това е На Инат от страна на Европа срещу РФ! Непочтено е! Европа да си Избере Друга дата за " празник"!!!
178
4
 
8
 
! Отговори
Хохо преди 1 седмица
Руснака всичко прави сам ... Сам е победил (въпреки лен лийза от 160 млр долара на САЩ, въпреки съюзниците във войната)... Сам е направил атомната бомба, въпреки , че е откраднал идеята пак от САЩ... Най -великата военна сила е , въпреки ,че не може да вземе три области от Украйна три години... Най-високо технологичната нация е, въпреки че прави лада нива от 90година... Евала, умря обаче *** дето я хвалеше Русия
177
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като няма с какво друго да плаши Джуджа, винаги играе картата с ядрените оръжия :)) Направо е безпомощен вече горкото джудженце с имперски амбиции :))
176
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
на тея само ракети са им в главите
175
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евроатлантиците в бг. от сутрин до вечер само за Русия мислят, това е факт
174
5
 
3
 
! Отговори
заплаши преди 1 седмица
и смелата френска армия веднага изпусна руска символика в небето на Марсилия! ХА ХА !
173
3
 
5
 
! Отговори
ХЕ ХЕ! преди 1 седмица
Тая вечер празничния салют за уркро-нато-еничарите ще е особено трепетно изживяване!
172
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом плаши кремълското джудже света, значи русия е на дъното, империята се разпада. Само страхливците плашат.