За втора поредна година се подиграха на малкия танк на Путин

Парадът в Деня на победата беше сравнително скромен
9 май 2024 20:35, Нели Христова
497
За втора поредна година се подиграха на малкия танк на Путин
Снимка: БГНЕС

За втора поредна година самотен танк от съветската епоха се претърколи през Червения площад в Москва по време на парада за Деня на победата на Русия, което накара потребителите на социалните медии да се подиграват на военното шествие на президента Владимир Путин в ден, който традиционно се използва за демонстриране на мощта на страната.

Един танк Т-34 участва в парада в Москва за отбелязване на 9 май или Деня на победата, който е годишното отбелязване на поражението на нацистка Германия по време на Втората световна война. Както миналата година, тазгодишното шествие беше значително приглушено в контраст с предишни събития на фона на продължаващата война на Русия в Украйна, по време на която и двете страни претърпяха големи жертви и загубиха огромно количество военно оборудване.

Агентство, руски разследващ сайт, каза, че тазгодишният скромен парад показва, че войната в Украйна, започнала през февруари 2022 г., продължава да поглъща всички ресурси на руската армия.

"Наистина е смешно, че T-14 Armata не само се оказа твърде скъп за използване в Украйна, но също така не съществува в достатъчно големи количества, за да оцелее след изтощението на Парада на победата в Москва", написа Оливър Александър, OSINT анализатор, в Twitter.

"Този Т-34, легендарният съветски танк от Втората световна война, беше единственият руски танк, изложен днес на парада за Деня на победата на Червения площад“, каза Макс Седън, шеф на московското бюро за Financial Times."Останалите трябва да са заети някъде!"

Проукраинският потребител на X (((Tendar))) написа: Е, поне работи."

Друг потребител на X добави: "Нищо не говори повече за втората армия в света от самотен танк на парада ви за Деня на победата за втора поредна година."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от Русия
"Газпром" е на загуба за първи път от 24 г., продава офиси и луксозен хотел
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
2
 
3
 
! Отговори
Мак лайн преди 1 седмица
Слава на Русия, ахмат сила!
414
5
 
8
 
! Отговори
хаха преди 1 седмица
на германците хич не им е смешен този танк, питайте дядовците им. За съжаление, внучетата нищо не са научили от тях
413
6
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Жалки руски въшкарници!
412
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До */*415 БРАВОООО, ЖЪЛТАТА ФАНЕЛКА ПО ПРО СТО ТИЯ !
411
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До юлиянакадън: по още нещо си приличате с евроджендърските си братя: мразите белият, здрав, високо образован, работещ хетеросексуален човек. Затова вие ни репресирахте, а евроджендърските ви братя все плащат срещу нас. Така и не отговори защо се налагаше да правите стени путлероджендърче? А защо се налагаше да хрантутим цяла армия ДС която да слухти, да и се плаща почивка, ядене, път, заплата само да следи дали някой няма да избяга по време на почивка в чужбина?
410
3
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До юлиянакадън: думата е путлероджендър драги хомо, все пак вие лъскате шпаги на снимки на това как Брежнев и бай Тошко се мляскат, вие имате навика мъж с мъжа да спи, евроджендърите са ляво течение, продукт на социалистите, тоест ваш продукт драги путлероджендър. Пък и най голяма радост за вас е да гледате парад с млади мужици и да събирате материал за когато се върнете в землянката, ако не го гледате ще пометнетнете.
409
3
 
7
 
! Отговори
*/* преди 1 седмица
Карат т-34 защото "Абраамса "не е запалил.
408
1
 
6
 
! Отговори
юлиян до радосрал преди 1 седмица
Е,аз засега съм дотук.Оставям те насаме с ''ОЛИМПИЙСКИЯ ОГЪН'' И НЕГОВИЯТ ГЛАВЕН ФАКЛОНОСЕЦ!
407
2
 
8
 
! Отговори
юлиян преди 1 седмица
ДУМАТА Е Д-Ж-Е-Н-Д-Ъ-Р
406
2
 
9
 
! Отговори
юлиян преди 1 седмица
И кой го каза :***.Това не беше ли вашата ''единствено правилна'' евроатлантическа ориентация?не си ли съгласен?Даже един от вас ще има честта да запали ''олимпийският огън'' в Париж.Обут във обувки със 14 сантиметрови токчета.Не си ли го прочел още?
405
3
 
6
 
! Отговори
юлиян преди 1 седмица
27 в света.Бяхме.
404
3
 
7
 
! Отговори
юлиян преди 1 седмица
Чърчил до Сталин.Битката на Западния фронт е много тежка...Ще ви бъда много благодарен,ако ме осведомите дали ще можем да разчитаме на голяма руска офанзива на фронта по р.Висла или където и да било другаде през януари.Ще предам тази свръхсекретна информация само на фелдмаршал Брук и ген.Айзенхауер.Смятам,че въпросът е спешен.У.Чърчил,мемоари,том 6
403
7
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До балалайка и юлиянакадъна: путиноджендъри, като беше толкова прекрасен цоца защо му се налагаше да прави стени, минни полета, картечарски гнезда и тн за да спира щастливи комунисти да избягат, а не да спира нещастни капиталисти да пристигнат? Ето на този въпрос ако си отговориш има шанс да станеш нещо повече от плоскоземецо! 27 в Европа, не в света, някои пак е пил цоц пропаганда с белина! И като бяхме уж добре защо фалирахме на микросекундата? Защото цялата цоц икономика се крепеше на кредити
402
3
 
3
 
! Отговори
юлиян до преди 1 седмица
''последния'' в Европа.Чети внимателно и вниквай в това,което ти говори Байчо.Може пък да прихванеш нещо и да мръднеш от последното място.
401
4
 
10
 
! Отговори
юлиян до радосрал преди 1 седмица
Защо тогава се пениш от злоба и плюеш жлъч?Бай Тошо ви остави държава на 27 място в света,сега след 30 години капитализъм сме почти на същото място,само трябва да смениш местата на цифрите:ОТ 27-МО НА 72-ОРО.Такива''телевизори'' като теб ще я докарат до 272-оро.В едно сте недостижими.Твърдо на последно място в Европа по образование.Ти и такива като теб сте нагледен пример за това.
400
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
Ще видите шамарите на ядрен Путин.
399
3
 
14
 
! Отговори
Байчо преди 1 седмица
До РадославТи не си добре, отиди се лекувай. България беше 9 милиона страна, 24 в света по развитие наравно с Испания. Космическа страна в топ 3 в света по компютърно производство и технологии. Сега сме най-бедна бананова република с умиращо население 6 милиона от които няма да казвам състав. Аз не съм комунист защото не помня онова време, млад съм. Не го харесвам но това са факти. Но не харесвам и накъде ни водят сега. На запад от бежанци не може да излезеш, *** и воини. Мисли малко мой
398
10
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До Байчо:видяхме и вие до къде ни докарахте като слугувахте на СССР сляпо защото така ви програмираха!Фалити, срината държава, заличен държавен резерв, откраднат сребърен фонд, няколко пъти заличавани пенсии, хиперинфлации, няколко пъти девалвации, от държава средно ниво в Европа ни докарахте до ниво Сомалия!Байчо: като си толкова начетена я кажи кога за първи път България като васал праща армията си да смазва национално освобождение в чужда държава с която дори няма граница?ПП:(Унгария и Чехия)
397
3
 
9
 
! Отговори
Байчо преди 1 седмица
До РадославТолкова сте елементарни, че и това да бях чел щеше да ми бъде достатъчно хахха. Плоска и първобитна омраза към един от най-великите народи. Аз не мразя никой народ, виждам реалната картина. Ти обаче виждаш света черно и бяло. Така са те настроили просто. Виждаме до къде доведе това в Украйна. Дано такива като теб не ни доведат на същия хал и нас. Защото на всичкото отгоре и първи ще избягате и ще плюете от запада, а някои от нас имате семейства и си обичат България.
396
8
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До Байчо: вари го, печи го, доказателства вади, комунопитека си е путлероджендър и това е! Няма доказателства за тях ако не е публикувано лично от Путлерини в телеграма или да е прочетено в Комсомолеца днес! Цифрите и фактите са безпристрастни, путлероджендърче! Тях дори джендъропутин не може да ги промени! А ти прочети нещо повече от изрезки на вестник Шок, Комсомолеца днес и други заместители на тоалетна хартия!