»зтребители съпроводили самолета на ѕутин към Ѕлизки€ изток

ѕътуването му до ќј≈ и —аудитска јраби€ бе оргавизирано набързо
7 дек 2023 16:30, ≈лка ¬асилева
150
»зтребители съпроводили самолета на ѕутин към Ѕлизки€ изток
 адър: YouTube

ѕрезидентът на –уси€ ¬ладимир ѕутин за€ви, че планове за посещение в –уси€ на саудитски€ престолонаследник принц ћохамед бин —алман са били променени в последни€ момент, което е накарало ръководител€ на  ремъл да посети –и€д, за да разговар€ с лидера на най-гол€мата страна износителка на петрол в света, предаде –ойтерс.

ќрганизираното набързо пътуване на ѕутин в Ѕлизки€ изток, по време на което той бе съпроводен от руски изтребители, е обвито в мистери€ и все още не е €сно каква е причината ръководител€т на  ремъл да предприеме този необичаен ход, отбел€зва агенци€та.

ќще по темата
"„акахме ви в ћосква" каза ѕутин с усмивка на престолонаследника в –и€д. "«нам, че обсто€телствата наложиха тези планове да бъдат коригирани, но, както вече казах, нищо не може да попречи на развитието на нашите при€телски отношени€", добави той. "Ќо следващата ни среща тр€бва да бъде в ћосква", за€ви след това ѕутин.

ѕрестолонаследникът отговори, че разбира се е готов да направи това. "“огава се разбрахме", каза ѕутин.

ћохамед бин —алман похвали съвместната координаци€ между двете страни, "ко€то помогна за премахване на напрежението в Ѕлизки€ изток", съобщи —аудитската агенци€ по печата. —поред престолонаследника двете страни сподел€т много интереси и те работ€т в полза на –уси€, на кралството, на цели€ Ѕлизък изток и на по-широки€ св€т.

—рещата на ѕутин с ћохамед бин —алман дойде, след като цените на петрола паднаха въпреки обещание от страна на ќѕ≈ + за допълнително намал€ване на производството. √оворител€т на  ремъл ƒмитрий ѕесков каза след разговорите, че сътрудничеството ще продължи в рамките на ќѕ≈ +, но не даде подробности за посещението.

–уското министерство на отбраната публикува кадри, на които се вижда как самолета »люшин-96 на руски€ държавен глава е съпровождан от изтребители —ухой-35— по време на полета от –уси€ до ќбединените арабски емирства (ќј≈), където бе първата спирка на ѕутин. ќфициален представител от ќј≈ днес каза, че по време на посещението на руски€ президент в страната са били разменени мнени€ по редица регионални и международни въпроси.
(Ѕ“ј, ¬ладимир јрангелов)

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


150
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
116
0
 
1
 
! ќтговори
св.вмчк јзов преди 5 месеца
москалите н€мат самосто€телен потенциал да държат дори един самолет във въздуха за повече от 5 мин. истината е, че западни компании продължават да им помагат, само цената вече е по-висока.
115
4
 
3
 
! ќтговори
 равар ≈вроатлантик преди 5 месеца
ѕрисм€ха се на ѕутин - ћохамед като не отиде при руснака, руснака бързо притича до ћохамед.
114
4
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
јми имат си собствени самолети, лет€т си с т€х. јко н€кой има проблем с това, проблемът си е негов. ƒементирали€ мъпет от ”—ј като го разхождат да не е по-различно. —амо дето медиите не пишат за това
113
1
 
6
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 5 месеца
ƒа 114 "–уснаците ще приемат исл€ма ли? ’ихихихихи...." - не знам за руснаците, но от народите на –уската федераци€ има много мюсюлмански. ¬иж, през 1974 година в Ќица, представителите на «ападна ≈вропа се съглас€ват да помагат за разпространението на арабската култура в ≈вропа.
112
4
 
15
 
! ќтговори
ƒановски преди 5 месеца
–уси€ има всичко. –уси€ има арми€, флот, въздушно-космически сили и €дрена триада. јко н€кой реши, че е враг на –уси€, това е негов личен проблем и негова лична мъка.
111
12
 
7
 
! ќтговори
Ќео преди 5 месеца
÷елите да €сни, ред е на ѕутин да целува задни части, къде за оръжие, къде за по-висока цена на нефта...ƒа му е сладко!
110
6
 
10
 
! ќтговори
¬ладко преди 5 месеца
¬ладко император не ходи на крака.ѕри императора ход€т!
109
16
 
18
 
! ќтговори
¬лади-ћир преди 5 месеца
–уси€ има всичко!!! ....и най-важното €дрени оръжи€, които могат да затри€т кравари€ за 30 мин, ...добре се постараха ≈миратите в посрещането...точно така се посреща »мператор:!!)
108
3
 
13
 
! ќтговори
Kostas Linke преди 5 месеца
’амас са »сл€мо- омунисти, –уснаците и те натам пак са тръгнали...а ’јћј— са се учили едно време от т€х ! :))
107
15
 
12
 
! ќтговори
ƒо кодер преди 5 месеца
» –уси€ има нефт и газ но н€ма арбинима руснаци на власт това им е проблема. я виж бившите републики с нефт  азахстан, јзербайджан н€мат стигане. јбе дори ”крайна преди войната. “о това е проблема затова и ги нападнаха. ќ. –.  . ». “. ≈ като ми ат границата и виждат че пропагандата е само пропаганда. –уси€ е дъното след кое да е кпп е десетилети€ напред.
106
16
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
ƒжуджето просто и дърто в  ремъл е мъртвец от октомври... “ова е двойника. јко цените на горивата скочат, да знаете кой е виновен.
105
20
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
—лед като ѕутин нацелува корейската п...ка, сега нацелува и арабската, щото руснаците умират от глад.  акво падение
104
10
 
16
 
! ќтговори
 одер преди 5 месеца
«абележете как изглежда —аудитска јраби€ и как –уси€. –уси€ има всички ресурси в ћенделеевата таблица. —ј им само нефт.  ак е възможна такава разлика в стандарта и развитието?
103
13
 
14
 
! ќтговори
“анас преди 5 месеца
 акво ли е и до тоалетната да ходиш с охрана?  ак изпадна така то€ човек, акъла ми не го побира.
102
2
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
ј как го посрещнаха ѕутин, що не кажат.
101
17
 
14
 
! ќтговори
ѕредприемач преди 5 месеца
–уснаците ще приемат исл€ма ли? ’ихихихихи....
100
20
 
5
 
! ќтговори
ѕо надол≈ преди 5 месеца
" ой каквото ще да казва, но —у-35 е красавец. јко б€х Ќј“ќвски пилот щ€х възбудено да се над€вам един такъв —у да ми вкара отзад ракетата си."ѕредстави си какъв оргазъм е изпитал Ќј“ќвски турски пилот кога думна точно едно такова руско тенеке. ѕоследстви€та б€ха че убиха показно и руското аташе в јнкара. “олкова за Ќј“ќ /–уси€
99
19
 
13
 
! ќтговори
–азбирача преди 5 месеца
–уси€ добива едва 1/10 от световни€ добив на нефт. интите истинските идваха от газа.јма шахматиста реши че ще влиза в истори€та като ботоксовото старче от бункера.
98
13
 
12
 
! ќтговори
“ан€ преди 5 месеца
ќще много дълго ще им ходи на крака да коленичи на килимчета.
97
14
 
11
 
! ќтговори
—у57 преди 5 месеца
—уто за сега е за красота вече 20 години. Ќ€ма двигател дето да скрива топлинната следа. ћалко е като Ѕћ¬ модел преди 20 години производство но с двигател€ от преди 40 години.»нжинерите работили по безаналоги€та отдавна са в —ибир в лагер.“ам са инжинерите и на безаналогови  инжал. —амо инжинерите на јрмата са ќк.«а сега е €сно че н€ма и нито един руски генерал все още на поста си от началото на войната защо никой не знае колко са в —ибир и защо пак никой не знае но всичко е по план.