Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция

Не се вписва в никаква рамка, заяви Песков
30 ное 2023 12:23, Нели Христова
267
Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция
Снимка: БГНЕС

Решението на българските власти да не допуснат самолет с говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на борда да лети до Северна Македония "не се вписва в никаква рамка" и е "абсурдна и глупава позиция". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, подобна позиция на българските власти трудно може да бъде обяснена по някакъв начин - това е първото нещо. Второ - тя със сигурност не се вписва в никакви рамки. Трето - тя е абсолютно абсурдна и, може дори да се каже, глупава", каза говорителят на Кремъл.

"Бих искал да се обърна към българското ръководство и да ги призова все пак да се опитат да направят всичко възможно, за да запазят трезвостта в решенията си", заключи той.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров пристигна в северната македонска столица Скопие за участие в Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Самолетът прелетя през територията на Гърция, въпреки че по-рано се очакваше маршрутът да мине през България. ТАСС научи, че българската страна е отказала да допусне преминаването на самолета на руския министър, ако Захарова е била на борда.

Самата говорителка на руското външно министерство, която също е летяла в състава на руската делегация, е нарекла това решение на българската страна "опасна глупост". Според Захарова за първи път в историята държавните органи забраняват преминаването не на самолет, а на човек в самолета, тъй като според нота на дипломатическото ведомство на България самият самолет на руското външно министерство е бил допуснат да премине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
13
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Най-после,и български управляващи да имат лице! За втори път,след като Костов им забрани да летят над България! Всъщност,къде е Фигурнатът Радев, и на него да му блесне петолъчката на челото?
60
8
 
12
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
И ако Захарова си се беше качила в самолета и беше минала през България, нашите тъъъпаци как щяха да разберат. Наистина глупава позиция и излагация. То бива слугинаж, но чак толкоз. Тая война ще свърши, другите държави имат интерес от Русия и ще се сближат. Нашите ще си останат като селския идиииот. Кисинджър е казал, че държава, която във външната си политика иска съвършен морал, нито ще е съвършенна, нито сигурна. Това мъдрите го знаят. Довчерашните роби и слуги не. Манталитета е сбъркан.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както винаги. Родени генетично върти опашки. Вместо да вземем най-важното за нас и от Америка и от Русия и запада като цяло, ние се заинатяваме вторачени в една точка и докато осъзнаем, че времената са други, трябва пак да почваме от начало. Така е с необразовани и меркантилни политици. Алеко е описал чудесно психологията на българина. Изобщо не е преувеличил.
58
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Правилно. Дръжте тези степни диваци далече, до последния. Който се е заиграл с тях, добро не е видял. Изгонете и Митрофанова и затворете посолството!
57
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Браво,слугите на Антихриста Путин по-далеч от България!
56
4
 
8
 
! Отговори
Гърците пропуснали преди 9 месеца
самолета, ха ха ха нали сте "умници" бе пикльоовци, защо се влияете от гърците какво направили ? Не сте народ вие останалите в България овче стадо, затова и разни корумпирани политически *** като Пеевски, Тиквата, Вл.Горанов ще ви правят когато се сетят на луди ? Гърците гледат тези лемури, а защо не гледате на гърците плажовете, морето, хотелиерите им такива мутри ли са като у вас, гърците имали ли са мутра да ги краде и управлява 12 години .....пещерняци....
55
3
 
2
 
! Отговори
... преди 9 месеца
За Дянков! Ами напляска ги, щом го сложиха в управата на Външнотърговска банка, и го направиха Шеф в Икономически институт в Маскве!
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жалко, безпринципно, роболепно управление. Гърците са държава, Австрийците са държава, но ние... тука са ни пуснали някъкви, на които са им казали "само провеждайте нашата политика, а как безчинствате и крадете, дали ви е грижа за народа ви, нас не ни интересува"
53
5
 
8
 
! Отговори
........ преди 9 месеца
Трезвеността на нашите съвсем скоро ще дойде, не се притеснявайте.
52
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Глупавите, наглите и нахалните са в Кремъл.
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Я кажете сега Дянков пляска ли руснаците и те разбраха ли, че ги пляска
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама България има ли КПП в небето, че не мога да се сетя хахаха *** народ
49
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разбира се, че е адски глупава позиция! Още повече на фона на това, че Гърция с която сме в общи съюзи пропусна без проблем руския самолет. Това показва не само глупавата и инфантилна позиция на нашите власти, но и силната им зависимост очеизвадно от външни заповеди!
48
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
свиквайте! занапред ще е така в много части на света заради войната, която самите вие рашисти започнахте открито и явно и целия свят видя кой кого нападна на 24 февруари 2024. каквото и да лаете след това е следствие от вашите действия, които между другото са в грубо нарушение на всички международни правила и ред, така че вие сте с грешка, а не останалия свят... време е да го проумеете, но ако не можете, от Хага любезно ще ви го обяснят в оставащите ви жалки годинки
47
7
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Никой не се е уплашил, просто ни тестваха глпостта. А ние наистина се окказахме глпави.
46
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гърците винаги са се оказвали по умни и дипломатични от българските управници в " демократичното" ни време. Те също са в ЕС и в НАТО и си подържат добри отношения с Русия макар, че и в Гърция има посолство на САЩ , не само в РБ.
45
20
 
9
 
! Отговори
До 45 падение преди 9 месеца
Какво разбираш ти под демокрация и ценности бе сурикат ? Коя цивилизация в 21 век ще пусне да прелита над територията и аероплан на агресор и завоевател ? Има международни стандарти и изисквания които са за цивилизовани държави, ти дивакк от джунглите ли си, че не си чувал за такива споразумения между цивилизовани народи ?
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
София се управлява от Денков Габриел.
43
6
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 9 месеца
Мите, решенията не са наши, не ги вземаме ние. На нас Посолството само ни ги спуска да публикация.
42
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
София пусна Лавров, не още 100 души. Русия типично за тях, нагло се опита да погази закона и после да се кефи, само че тези времена са отминали и директно ги отсвириха. Те още от комунистическо време са свикнали от тук да си преминават както си искат и не знам още колко пъти трябва да ги сритат, за да разберат, че повече така няма да става.