Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция

Не се вписва в никаква рамка, заяви Песков
30 ное 2023 12:23, Нели Христова
267
Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция
Снимка: БГНЕС

Решението на българските власти да не допуснат самолет с говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на борда да лети до Северна Македония "не се вписва в никаква рамка" и е "абсурдна и глупава позиция". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, подобна позиция на българските власти трудно може да бъде обяснена по някакъв начин - това е първото нещо. Второ - тя със сигурност не се вписва в никакви рамки. Трето - тя е абсолютно абсурдна и, може дори да се каже, глупава", каза говорителят на Кремъл.

"Бих искал да се обърна към българското ръководство и да ги призова все пак да се опитат да направят всичко възможно, за да запазят трезвостта в решенията си", заключи той.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров пристигна в северната македонска столица Скопие за участие в Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Самолетът прелетя през територията на Гърция, въпреки че по-рано се очакваше маршрутът да мине през България. ТАСС научи, че българската страна е отказала да допусне преминаването на самолета на руския министър, ако Захарова е била на борда.

Самата говорителка на руското външно министерство, която също е летяла в състава на руската делегация, е нарекла това решение на българската страна "опасна глупост". Според Захарова за първи път в историята държавните органи забраняват преминаването не на самолет, а на човек в самолета, тъй като според нота на дипломатическото ведомство на България самият самолет на руското външно министерство е бил допуснат да премине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
песков да си гледа нафка и скъпите часовници. Няма какво да произнася дори името България. Това не е за неговата уста. Няма думата по въпроса
80
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руската управа е в паника.Сами вече се опитват да създават скандали за вътрешна си употреба. Не успяват да нарушат стабилността ни и вече почват да се оплакват. Постоянно търсят повод за скандали и така си мислят, че някой им е длъжен да се държи като крепостен селянин с техния избран руско говорящ по произход помещчик.
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До BUAR110ombr - Викаш решения на ЕС. А Гърция сигурно не е в ЕС хахаха Къде ви намират такива се чудя... :) ... Ако, шефовете им, я намерете някой по-така, че спорът с подобни не е интересен. Вярно, че е полезен, защото умирам от смях, но все пак... :)
78
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Глупавата "България е суверенна държава." - Знаеш ли какво означава суверенна държава? Означава държавата сама да взима решенията си, а не да изпълнява заповеди, които не са издадени от Русия... :) ... Не очаквам да го разбереш, но го пиша за другите хахаха
77
15
 
7
 
! Отговори
BUAR110ombr преди 9 месеца
Това са решения на ЕС, но Песков за пореден път се доказва като ретард. Абсурдно и глупаво е съществуването на русия.
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Путинските зомбита да правят като вятъра !" - Какъв интелект, каква култура, колко велик ум. БРАВО, вече ти си ми идол в живота хахахах
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо според вас има една приказка "под фуражка акъл не вирее"? Ами защото това са хора, които не мислят, а само изпълняват заповеди. Мозъка им закърнява с времето. Докато начело на държавата са такива, не очаквайте умни решения, а само изпълнение на заповеди. За съжаление от 1944г. насам ни управляват едни и същи хора (и буквално, и преносно). Единственото, което могат е да козируват. Според вас заповедите са такива, че да са в интерес на България или в интерес на този, който ги издава? Жалко...
74
5
 
17
 
! Отговори
До 75 анонимен преди 9 месеца
Да гониш от държавата помощен персонал на посолство,свещеници и журналист,все едно изпълняваш някакви квоти ,не е политика.Да не пуснеш правителствен самолет да прелети през въздушното пространство на държавата също не е политика.Старите хора казват - прекален светец и Богу не е драг.
73
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руснаците традиционно се изказват колко са прави след всеки отказ или конфронтация от друга държава. Сега чакаме Медведев да се изрепчи
72
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путинските зомбита да правят като вятъра !
71
1
 
6
 
! Отговори
Пишете правописно преди 9 месеца
. . . трезвостта. . . Пише се трезвеността, на българския, който съм учил! Т.е. заглавието на публикацията абсолютно точно отразява ситуацията в страната! Но явно сред обществото няма трезви хора а има хорица, които ги е страх да направят нещо или просто простите са останали на терена!
70
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Запомнете, че децата на най-големите евроатлантици след 10-20 години ще са най-големите фенове на Китай. Все пак техните баби и дядовци са се прехласвали по СССР хахахаха
69
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хващам се на бас, че същите, които сега са най-големите евроатлантици в условията преди 89-а година щяха да са най-големите поддръжници на СССР. Те просто така разбират живота - покланяш се пред по-силния, за да има келипир... :) ... Толкова сте смешни, че се радвам, че не го разбирате. А между другото тези същите преди 1878-а щяха първи да целунат ръката на султана хахаха Добре че в България живеят и мислещи хора!
68
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Гърците пропуснали - Именно затова гърците нямат мут_ри и имат хубави плажове, както и по-добър стандарт на живот. Просто си гледат интереса, вместо да се кла_нят за всичко, което големият брат им каже. Преди 89-а сме го правели със СССР, сега със САЩ. Докато елитът и част от народа не осъзнаят, че най-важно не е да се подмажеш на големия брат, а да защитиш собствения си интерес, България няма да тръгне напред.Само с козируване не става. Иска се и акъл!!!
67
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато Кремъл гвичи срещу Нас, значи Сме на правилна позиция.
66
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо мислите са тези постоянни атаки от Москва към България ? Ами защото благодарение на национални предатели като Копейкин и прочее, путинистите смятат България за своя територия, и е въпрос на време, вербалните атаки да преминат към реални.
65
14
 
7
 
! Отговори
тер преди 9 месеца
тази алкохолизирана вещица спокойно можеше да яхне метлата и да долети сама :-)
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
МОСКВА ЩЕ ОТГОВОРИ С МОЩЕН ПАРАД НА ФИЛИП КИРКОРОВ
63
6
 
5
 
! Отговори
От българите преди 9 месеца
АМА И НИЕ ТАКА КАЗВАМЕ ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ НО ТЕ НЕ НИ ЧУВАТ ЗАРОВЕНИ В КРАЖБИ ЛЪЖИ ПРОДАВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА И ОБЕДИНЯВАНЕТО НА НАРОДА ЧЕ ВИЕ СТЕ ИМ НАЙ МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ ТУКА САМО НА ПОЧЕТ Е ДРУГИЯ БРАТ ЧЕ ВИЕ ЩЕ ЛИТКАТЕ ОТ КЪМ ГЪРЦИЯ МНОГО ВАЖНО И НИЕ БЪЛГАРИТЕ СИ ПОЧИВАМЕ ПО ГЪРЦИЯ ТУРЦИ ТАКА ЧЕ ВЕЧЕ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ
62
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Алкохолизираната гъба Захарова пищи от злоба и отчаяние.