Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция

Не се вписва в никаква рамка, заяви Песков
30 ное 2023 12:23, Нели Христова
267
Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция
Снимка: БГНЕС

Решението на българските власти да не допуснат самолет с говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на борда да лети до Северна Македония "не се вписва в никаква рамка" и е "абсурдна и глупава позиция". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, подобна позиция на българските власти трудно може да бъде обяснена по някакъв начин - това е първото нещо. Второ - тя със сигурност не се вписва в никакви рамки. Трето - тя е абсолютно абсурдна и, може дори да се каже, глупава", каза говорителят на Кремъл.

"Бих искал да се обърна към българското ръководство и да ги призова все пак да се опитат да направят всичко възможно, за да запазят трезвостта в решенията си", заключи той.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров пристигна в северната македонска столица Скопие за участие в Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Самолетът прелетя през територията на Гърция, въпреки че по-рано се очакваше маршрутът да мине през България. ТАСС научи, че българската страна е отказала да допусне преминаването на самолета на руския министър, ако Захарова е била на борда.

Самата говорителка на руското външно министерство, която също е летяла в състава на руската делегация, е нарекла това решение на българската страна "опасна глупост". Според Захарова за първи път в историята държавните органи забраняват преминаването не на самолет, а на човек в самолета, тъй като според нота на дипломатическото ведомство на България самият самолет на руското външно министерство е бил допуснат да премине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не само е глупаво, ами и сексистко.
100
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малеее малеее БГ руссфилистика опищял орталъка наскачал здраво да брани мама си Раша.Мале малееее що проджник у БГ-то.Е как да се опрай таз държава.
99
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
До Анонимен103 всички циврят, щото "като се спъне шефа, падам аз" даде рикошет и от двете страни. нато видеха че сме мауци, руснаците си опраиха вътрешния пиар, наще седят стойка къци и не могат да вземат решение. само терзийката като виден хъкълбери фин откак се стопи снега, спасява софия.
98
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Безродната ни русофилия и тя циври яко гледам :)" - Ами не... все ми е тая за Русия, даже не ме кефят и предпочитам на този етап да стоят далеч от нас, но повече ме дразни да виждам държавата си в наведено положение и изпълняваща всичко, което й се нареди. Е, ти не очаквам да го разбереш, защото вероятно за теб това е нормално и достойно положение, но аз се чувствам длъжен да ти отговоря!
97
9
 
12
 
! Отговори
Браво Татари преди 9 месеца
Станахме за резил пред цял свят, за пореден път!
96
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Официален отговор на България: Отказахме достъп на Захарова, защото е много погрозняла и ако се покаже на прозореца на самолета, ще уплаши птичките, които мигрират сезонно.
95
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Безродната ни русофилия и тя циври яко гледам :)
94
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А Гаргамел се разсърдила, че не и дали крем карамел. Фръцнала се и отишла в кулата на замъка си да преде евро - атлантически ценности. Уплашила се , че Лавров ще я наплюе и пак ще се превърне на жЕба.
93
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тез голям рев :) егати кефа
92
4
 
1
 
! Отговори
Приятен ден преди 9 месеца
Политиците в България са зомбирани с честоти от МВР, отнемат им волята и полицаите си правят каквото искат с тях! Станахме за смях пред света, технологията в България се използва от 80-те години от ДС!
91
5
 
12
 
! Отговори
Българският пишман преди 9 месеца
елит, продължава да копае под дъното! боковци, догановци, пеевци, цветановци, кирчовци и кокорчовци... подли та няма на къде повече... а може би има? Има ли още някой, на който не сме се нагъзили?!
90
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Песков, комунистическа Zвиньо, синчето ти защо не ходи на фронта, въпреки, че е мобилизиран, отговори "патрЕоте"?
89
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както винаги Турция и Гърция са по-умни от нас. Много наведените в България ще бъдат поощрени подобаващо.
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 85 - Прочети коментара на Глу_пава, после прочети моя, после обмисли нещата още 10-20 минути и ми пиши пак... :) ...
87
4
 
7
 
! Отговори
гнуснярката България преди 9 месеца
Гнуснярката България сътвори поредната си гнусотийка. Гнуснярското народче може да прави само дребни гнусотийки. И това дори не е свързано с Русия, ако българските гнуснярчета бяха избрали да се слагат на Русия, щяха да правят такива гнусотийки на САЩ, без никой да го иска от тях, само за да се сложат на началниците.
86
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"песков да си гледа нафка и скъпите часовници. Няма какво да произнася дори името България. Това не е за неговата уста. Няма думата по въпроса" - Прав си, че няма думата по въпроса. Думата има посолството и ти си доволен, нали така? Друго си е да подложиш крак пред Байдън. Не съм вярвал, че в България има толкова много ро_бски душици. Добре че генът и на революционерите се вижда тук-там, защото иначе онзи отгоре щеше да ни е закрил като държава и народ отдавна. Дали са ви свободна воля!!!
85
3
 
18
 
! Отговори
До 85 преди 9 месеца
Ама ти верно ли мислиш, че сме суверена държава? Знаеш ли какво означава суверена държава?
84
0
 
3
 
! Отговори
читалище заря преди 9 месеца
всички в читалището ли ще се наредите да препечатвате един и същи материал?
83
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво на нашите управници. Руската атака рикошира срещу самите тях. Свирено е.
82
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каквато и да е позицията на правителството ни, смешно и отвратително е управление започнало братоубийствена война в Европа и затънало в тази война до шия, и жертващо стотици хиляди и чужди и свои граждани за да замаже провала си, да раздава оценки на правителствата на други държави.