Москва беше атакувана с дронове, Киев ли стои зад атаката?

Ударени са няколко жилищни сгради
30 май 2023 10:40, Нели Христова
575
Москва беше атакувана с дронове, Киев ли стои зад атаката?
Снимка: БГНЕС

Московчани за първи път разбраха как живеят украинците вече повече от година - само няколко часа разделяха атаките на Кремъл над Киев, а Украйна реши да отговори - няколко дрона удариха столицата на Русия.

Кметът на Москва Сергей Собянин каза, че няма сериозно пострадали при атаката. Службите за спешна помощ са били "на мястото на инцидента", а само двама души са потърсили лекарска помощ.

Противовъздушната отбрана е свалила няколко безпилотни самолета при приближаването им към руската столица, казаха служители. Според непотвърдена информация броят им е около 10.

Не е ясно откъде са дошли дроновете, но Кремъл обвини Украйна за случилото се.

"Тази сутрин киевският режим извърши терористична атака с безпилотни апарати по цели в град Москва. При нападението са използвани осем дрона. Всички вражески дронове бяха свалени", заявиха от министерството на отбраната в социалните мрежи.

От своя страна Украйна съобщи, че е свалила 29 от 31 безпилотни летателни апарата, главно над Киев и Киевска област, при последната руска атака - третата срещу столицата в рамките на 24 часа.

"Между 23:30 ч. и 4:30 ч. руските окупационни войски атакуваха Украйна" с 31 безпилотни летателни апарата Шахед-136/131, от които 29 бяха свалени, почти всички в близост до столицата и в киевското небе", съобщиха украинските военновъздушни сили в социалните мрежи.

Няма коментар от Киев относно атаката над Москва, но в понеделник ръководителят на военното разузнаване на Украйна генерал Кирило Буданов предупреди за бърз отговор на серия от руски ракетни удари срещу украинската столица.

Кадри, публикувани в социалните медии, показват следи от дим в небето над руската столица. Други показват счупен прозорец.

Собянин каза, че някои жители са били евакуирани.

Руският редактор на BBC Стив Розенберг, който е базиран в Москва, е чул експлозия в далечината в 06:24 местно време  в северозападна Москва, а прозорците на дома му са се  разтресли от взрива.

Друга експлозия е била чута в 06:58, казва той.

Съдейки по разговорите в социалните мрежи, много хора в района на Москва също са чули експлозиите, добавя той.

Според съобщения в местните медии около 10 дрона са били свалени над града, главно в районите Истра, Красногорск и Одинцово.

Това следва нощна атака с дрон срещу украинската столица Киев, при която се съобщава за убит най-малко един човек.

Украински официални лица казаха, че падащи отломки са подпалили сгради, докато противовъздушната отбрана на Украйна е прихванала повече от 20 дрона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
8
 
6
 
! Отговори
Украинофил=Гнус преди 10 месеца
Който е за Украйна марш от тук
413
7
 
5
 
! Отговори
Украинофил=Гнус преди 10 месеца
Който е за Украйна марш от тук
412
5
 
3
 
! Отговори
Украинофил=Гнус преди 10 месеца
Който е за Украйна марш от тук
411
4
 
5
 
! Отговори
До Боби преди 10 месеца
Боби аз доказах, че ти ЛЪЖЕШ! защото си путинофил! А путинофила е предател и продажник на България който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! Но ти продаваш България на рашистан и въпреки това искаш да ти се плаща в долари или евро! само това е интересното за вас путинофилите!!! А инак за номера на поделението! Аз въпреки, че съм бил в казарма преди мнооого време още помня номера на поделението където бях! А ти си просто *** путинофил!!!! Ако не знаеш какво е путинофил прочети дефиницията
410
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако сте от София или района на границата със Сърбия помислете за трайно преместване накъде доста по на изток! Предстои ЧВК НАТО отново да налага демокрация в Сърбия, а както виждаме в украина ракетите им следват собствена траектория! И падат все върху жилищни сгради- сигурно са със сензори за манджа! Абе каква е тази мода - телефоните стават все по-големи, а дроновете от 2001 насам ставт по-малки?
409
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Копейката, Арогантността няма да ти помогне, ЕС няма нищо, няма достатъчно ресурси, а Азия в момента бурно се развива стъпка по стъпка и никой няма да се откаже от тях, защото имат полза от търговия с тях и пазара там е огромен, бъдещето е в Азия, не в Европа! Русия де факто помагаше на европейски държави, като им продаваше евтино газ, ресурси и най-добрите атомни централи и много други неща, също руснаци ги създават и произвеждат!
408
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не стой Украйна зад атаката , значи е НАТО т.е. ако Украйна не признае ,че тя стой зад атаката , то Вова може спокойно да почне изпраща дрончета към Вашингтон...Лондон, Париж...защо не? Това си е опит за покушение към него. Все пак след атаките от 2001г. ФАЩ отидоха в Афганистан, абсолютното извинение за задълбочаване на войната..
407
5
 
4
 
! Отговори
СТРАХЛИВИ СА РАШКИТЕ преди 10 месеца
И ЗАТОВА БОЙ ПО КАСКИТЕ. САМО ПЛАШАТ И НЕ ПРАВЯТ НИЩО. НЯМАТ ТАКТИКА. САЩ ПРИ ВСИЧКИ ВОЙНИ ЗА 5-7 ДНИ С МАСИРАНИ УДАРИ ЛИШАВА ПРОТИВНИКА ОТ ПЪТИЩА, МОСТОВЕ, ТУНЕЛИ И Ж.П. ЛОГИСТИКА И ВОЙНАТА ПРИКЛЮЧВА. ТЪПИТЕ РАШКИ С ОГРОМНО ПРЕВЪЗХОДСТВО ВЪВ ВЪЗДУХА, РАКЕТНИТЕ ВОЙСКИ, АРТИЛЕРИЯТА И БРОНИРАНАТА ТЕХНИКА, ДОРИ ОТСТЪПВАТ. *** - РАШКИ - ***, СТРАХЛИВ ПУ...ТЯ.
406
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До Боби, Русия не може да "нападне" Украйна, по простата причина, че самата Украйна е руска територия с руско население, ноооооо... чужденците и натовците, не са местни, нито са техни роднини и нямат право да се месят там! Превърнахте украинците в *** и пушечно месо!
405
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Пенсионер "Как може да защитаваш нашественици и убийци" 1. Кой направи ВЪОРЪЖЕН ПРЕВРАТ който доведе до убийства и жертви след като всички във власта на Украйна се предадоха и насрочиха нови избори всичко това ГАРАНТИРАНО от ПОЛША, Франция, Германия и РФ! 2. Кой иззе от легалните Украински служби цялара ВЛАСТ и ги предаде на тъй наречените НАЦбатите 3. НАЦБатите започнаха ли ТЕРОР включително с убийства на всички несъгласни с новата власт в Киев по цялата Украйна?(Без Крим от там ги изгониха)
404
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Красива Украйна се превърна в Уссссссссрайна, това започна да се случва още преди Майдана, а след Майдана, се увеличиха драстично престъленията, наркоманията, убийствата, анархията, мародерствата, ограбването на Украйна и населението от олигарсите с частни армии, а украинците ги превърнаха в нацистки зомбита, в ненормални иддиоти, едни трудолюбиви, кротки, интелигентни хора, бяха превърнати в нацистки *** и роби за запада, дори органи на украинци се продаваха и човешко месо се продаваше
403
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До 419 Първо не го помня защото не ми и трябва(мога да погледна в военната си книжка но е бошлав работа) Казах ти защото нямах уреди да си върша директната работа станах съпровождащ(във всеки автомобил трябва да има мин 2 човека) А относно поделенията съседното поделение беше реално ГАРАЖ където се правеше ТО на каквото се сетиш от МТЛБ(в нашия случай радиостанции) през ЗИЛ,КРАЗ и УРАЛ(пак радио нещо си) до автомобилите на щабните офицери:-) От другата страна на улицата беше завод за радиолокато
402
3
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 10 месеца
Боби , само като ти прочета ника , веднага ти слагам минус , без да те чета. То бива , бива , ама твоето е болест. Как може да защитаваш нашественици и убийци ?
401
2
 
1
 
! Отговори
До Боби преди 10 месеца
Боби ся, как да го кажа! понеже те гледам, че за казарма си чувал толкова колкото и за атомно делене! т.е. нищо! Значи, в щаба само се работи! в щаба има или може и да няма гарнизон който обаче е там за охрана! в щаба НЕ спят войници! Войниците по мое време спяха в поделения! Всяко поделени си имаше номер! ТА КОЙ НОМЕР БЕШЕ ТВОЕТО ПОДЕЛЕНИЕ ТАМ ДЕТО СПЕШЕ!!!! Ай сиктир путинофила ти с путинофил! НЕ стига, че ЛЪЖЕТЕ ами и НЕ можете и да ЛЪЖЕТЕ!!!! Цялата казарма спейки в щаба ли изкара????
400
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До До Боби Ти май не четеш - 22.02.2022 В ефира всичко млъква. Това означава че на 21.02.2022 вечерта е дошла ПОТВЪРДЕНА ИНФОРМАЦИЯ от РАЗУЗНАВАНЕТО какво ще прави ВСУ като до сега има доказателства регистрирани от ОБСЕ за реално започване на Артилерийска подготовка от ВСУ в Донбас. 21.02.2022 до 24.02.2022 сигурно са нощували на секетни заседания в Москва. Първите доказателства са запечатаните заповеди заловени в някои разбирай специално масирано атакувани от СПЕЦНАЗ щабове на ВСУ...
399
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До Боби, Само едно ще ти кажа, руснаците не желаеха тази война, ама никак, насилствено ги натикаха в тази война! Руснаците нямат полза да убиват собствения си народ, защото украинците също са техен народ, с руски произход и Украйна е руска територия, разделихте дори семействата, единия брат украинец, другия руснак и се карат помежду си, вместо заедно да излеят яда си и отмъщението си в правилната посока, а именно към подпалвачите на агресията, нацизма, убийствата в Украйна от 9 години, че и
398
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До До Боби Щаба на Първа дивизия на ПВО Враждебна Химик, но понеже нямаше никакви уреди за химически и радиационен контрол на каквото се сетиш от Храна до околното пространство(сдадени за тариране още от моя предшественик) се оказах в ролята на съпровожащ щабните джипове които обикаляха всичко подчинено на щаба. Първоначално ми каресваше ОФФРОУДА по околните планини около София докато не дойде Зимата...
397
1
 
1
 
! Отговори
До Боби преди 10 месеца
Значи боби ти ми казваш, че след като рашистан напада Украйна на дата 2022.02.24 избива стотици хиляди мирни граждани, въпреки, че на дата 2022.02.21 самия путин е казъл, че няма да нападне Украйна, та чак след това намира завладява Украински щаб с над 1000 души вътре в него! след това там открива тайни документи в които се казва, че Украйна ще нападне рашистан! И заради информацията в тези тайни документи рашистан е нападнал Украйна! Та това ли се опитваш да ми кажеш!? :)))))))
396
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самата Русия постепенно се интегрираше с ЕС и НАТО, Русия не е виновна и руснаците не са виновни, че ги лъгаха многократно и ги убиваха, унижаваха, дори се учудвам от биволското им търпение, руснаците нямат полза и да убиват украинци, защото са един народ, но вие чужденците сте застанали между тях и насъсквате брат да убива брата, както през ПСВ и ВСВ и времето на нацизма, реанимирате нацизма в Украйна от дълго време и нацистките престъпления и само за това, трябва да бъдат осъдени много хора и
395
0
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Сега очаквам да обявят тези, които са изпратили дроновете за партизански отряд от руски опозиционери.