Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?

На това мнение е бившият руски командир Игор Гиркин
29 май 2023 07:12, Нели Христова
208
Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?
Снимка: БГНЕС

Бившият руски командир Игор Гиркин заяви, че Русия ще се сблъска с "бунт" от страна на "Вагнер" и нейния лидер Евгений Пригожин.

"Вагнер" е сред най-известните наемнически групи в Русия, като Пригожин поддържа близки отношения с руския президент Владимир Путин. Оборудването има силно присъствие в продължаващия конфликт в Украйна, особено в битката за Бахмут, в която Пригожин твърди, че са изгубени животите на хиляди негови хора.

Пригожин обяви в четвъртък, че неговите бойци ще се изтеглят от Бахмут до 1 юни, предавайки "позиции, боеприпаси, всичко, включително сухи дажби" на войските с руската армия. В процеса на обявяване на този ход, олигархът, известен като "готвача на Путин", също отправи силни критики срещу руските служители за тяхното отношение към Бахмут и каза, че нахлуването в Украйна е имало обратен ефект.

"По отношение на демилитаризацията... ако Ущрайна имаше 500 танка в началото на специалната операция, сега тя има 5000 танка", каза Пригожин в скорошно интервю. "Ако имаха 20 000 души, способни да се бият умело, сега 400 000 души знаят как да се бият. Как я демилитаризирахме? Оказва се, че стана точно обратното - ние я милитаризирахме, дявол знае как."

Анализирайки тези критични коментари, Гиркин, основен руски националист и бивш командир на сепаратистките сили в района на Донбас в Украйна, каза, че Пригожин подготвя почвата за „бунт“ и за извършване на „преврат“ срещу Кремъл заедно със силите на "Вагнер"

Твърденията на Гиркин бяха разпространени в събота в Twitter от WarTranslated, организация, която превежда материали, свързани с инвазията в Украйна, за световно разпространение.

"Гиркин обвинява Пригожин в подготовка за преврат в Русия", написа официалният акаунт на WarTranslated в Twitter. "Той казва, че обидите към руската армия от готвача на Путин са неприемливи и сигнализират за разрив в елитите, от който Пригожин ще се възползва с частната си армия, която се изтегля от Бахмут.  Гиркин добавя, че ако Русия пропусне предстоящата контраофанзива , политическата ситуация в страната може да стане неразбираема до края на лятото."

"Ако Пригожин остане начело на "Вагнер", бунтът ще дойде бързо и радикално", казва Гиркин във видео, споделено от WarTranslated. "Обявен е опит за преврат...Какво ще се случи след това, не знам, особено след като "Вагнер" спешно бе изтеглен от тиловите бази...Опасността от надвиснал преврат е ясна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
6
 
! Отговори
Будалов преди 10 месеца
Пригожин искал да превзема киев, но бойците му трябвало да починат малко. Аха, много добра опорка, друзя, обаче това не е задължително. Всичко зависи как ще се развият нещата на фронта, ако сега ВСУ изтласкат войниците на Шойгу от Бахмут, познайте дали пригожин ще тръгне към киев или към масква? А тръгне ли към масква няма кой да го спре. Видяхме че с 80 партизани не могат да оправят в белгородско, а какво остава за няколко хиляди зека въоръжени до зъби. Могат да прегазят русия надлъж и шир.
130
5
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 10 месеца
Затова руския начин на "СКОТСКИ ЖИВОТ"---се нрича "ЖИЗНЬ"...... А западния и щатски живат хората наричат "ЛАЙФ"---------- И ЗАТОВА ХОРАТА БЯГАТ У ЛАЙФА --А НЕ У "СКОТСКАЯ ЖИЗНЬ"!....Понимайш, товариш......ДАЖЕ НАШИТЕ РУСОФИЛИ ОПРЕДЕЛЕНО СИ ПАДАТ ПО "ЛАЙФА"...ха,ха,хаааа
129
2
 
10
 
! Отговори
Калининград преди 10 месеца
скоро ще приеме еврото.
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Sweet dreams както се казва американски мечти.А реалния свят е различен от тази *** статия и подобните писаници на американски идолопоклонници
127
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е тоя Гиркин го осъдиха в Хага за самолета и от тогава е като певица и дрънка глупости.Явно така са му казали,че трябва да прави иначе лошо.
126
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин каза, че бойците на вагнер се извеждат в тила за да отпочинат, за да бъдат комплектовани с нови бойци, след което той иска да бъде пратен да превзема киев. Стрелков не обича Пригожин и неведнъж го е атакувал вербално В момента в русия всичко върви добре и няма причини за вътрешни размирици и преврат Така че Стрелков в момента се държи безотговорно и приказките му нямат никакви реални основания
125
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ваще шеги нямат край против русия вие си мечтаете американски васали народа ни подържа путин путин е уважаван и обичан от народа си а вие в бг осирате се карате се кой да ще взема власта в ръцете си не сте способни да си избирате правителство кои лъжи повече иван костов е на 1 място 2 място е кирил петков страна като бъдгария цари кражби лъжии насилие това сте вие бг политици
124
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вече превратите , кражбите, убийствата предварително се обявяват в медиите все едно са организирани от вас събития
123
1
 
9
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
В РУСИЯ --ВСЕКИ Е ГОТОВ ЗА "ПРЕВРАТ"....ЗАТОВА , СТАЛИН ГИ ИЗБИВАШЕ , КАТО МУХИ И ГИ ПРАЩАШЕ ПО ЛАГЕРИ , ЗА ДА НЕ ПРАВЯТ "ПРЕВРАТИ И МЕТЕЖИ" , ЗАЩОТО ОТ ПРОС ТАКА И ПРОЛЕТ АРИЯ , ДРУГО НЕ МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ ОСВЕН , ЛИЦЕМЕРИ, ПОДЛОСТ И НОЖ В ГЪРБА ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!
122
10
 
7
 
! Отговори
Симо преди 10 месеца
Пригожин прави преврат, Шойгу е уволнен, Путин болен, Зе почва контраофанзива и връща Крим ...за 800 дни, вервайте
121
8
 
16
 
! Отговори
Курназов преди 10 месеца
Взривове и инциденти на руска териотория всеки ден, случаи на дезертьорство - вчера при авдеевка 30 души вдв се предават, а 40 зека избягват от фронта обратно на руска територия - застрелвайки командирите си и двама цивилни на които им отнемат автомобилите. Сега ги издирват там. И всичко това друзя е признато от официални руски СМИ и зет телграм канали, не става въпрос за фейкове като вашите. С други думи сигналите за възможно ВОСР2 се увеличават със всеки изминал ден, а фитила ще го запали ВСУ.
120
11
 
13
 
! Отговори
РУСКИ ЛЪЖИ преди 10 месеца
До Анонимен 127 МНОГО ПРАВИЛНО. Съществуването на ''украински нацисти'' е предтекст на дж,,джето за да нападне Украйна и руските крепостни се..ля..ни да си мълчат. Лека полека цялата истина ще излезе на яве и дикт..аторския режим на Вова ще рухне.
119
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак Нела Христова, пак глупости. Аман. За колко жалки цента работиш?
118
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айдееее.... Ново 20!!!!! Жалки журналистчета!
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това с денафикацията си е предтекст, на всички е ясно, че е измукана от пръстите версия на Путин :))) Въпроса е съвсем друг и всеки българин го знае отговора, все едно ние да немаме претенции за територии към комшиите :))) Също и Запада много взе да се гаври с тех, а САЩ е държава само на 200 години :)))
116
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като притежаваш фирма по силна от руската армия може и да ти дойдат подобни идеи , все пак и атомно оръжие тук не играе .
115
8
 
4
 
! Отговори
Губиш преди 10 месеца
До Реалност 124 - Реалността обаче е по-друга: Кораба не потъва )))
114
13
 
14
 
! Отговори
Реалност преди 10 месеца
Путина подписа смъртна присъда за Руската Фер,,,ментация. Руската икономика и държава отива към разпад. 1917 и 1991 ще се повторят. Чечня, Дагестан, Сакхта, Карелия, Калининград и много други ще се отцепят от потъващия кораб.
113
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин е прав, всъшност Русия милитаризира Украйна и то тежко. Също така Русия не денацифицира Украйна, а я направи популярна из света. Преди в САЩ да не мислите, че знаеха къде е дори Украйна и какво е Украйна?
112
5
 
11
 
! Отговори
Тошко преди 10 месеца
До Май РусияТе нямат нужда от колонизация отвън ! Крепостни в главата,поведението и отношенията ! Само,че със самочувствие до небето ??!! На какво отгоре ? Една кола не могат да изкопират като хората ! Смях и отврат