Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?

На това мнение е бившият руски командир Игор Гиркин
29 май 2023 07:12, Нели Христова
208
Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?
Снимка: БГНЕС

Бившият руски командир Игор Гиркин заяви, че Русия ще се сблъска с "бунт" от страна на "Вагнер" и нейния лидер Евгений Пригожин.

"Вагнер" е сред най-известните наемнически групи в Русия, като Пригожин поддържа близки отношения с руския президент Владимир Путин. Оборудването има силно присъствие в продължаващия конфликт в Украйна, особено в битката за Бахмут, в която Пригожин твърди, че са изгубени животите на хиляди негови хора.

Пригожин обяви в четвъртък, че неговите бойци ще се изтеглят от Бахмут до 1 юни, предавайки "позиции, боеприпаси, всичко, включително сухи дажби" на войските с руската армия. В процеса на обявяване на този ход, олигархът, известен като "готвача на Путин", също отправи силни критики срещу руските служители за тяхното отношение към Бахмут и каза, че нахлуването в Украйна е имало обратен ефект.

"По отношение на демилитаризацията... ако Ущрайна имаше 500 танка в началото на специалната операция, сега тя има 5000 танка", каза Пригожин в скорошно интервю. "Ако имаха 20 000 души, способни да се бият умело, сега 400 000 души знаят как да се бият. Как я демилитаризирахме? Оказва се, че стана точно обратното - ние я милитаризирахме, дявол знае как."

Анализирайки тези критични коментари, Гиркин, основен руски националист и бивш командир на сепаратистките сили в района на Донбас в Украйна, каза, че Пригожин подготвя почвата за „бунт“ и за извършване на „преврат“ срещу Кремъл заедно със силите на "Вагнер"

Твърденията на Гиркин бяха разпространени в събота в Twitter от WarTranslated, организация, която превежда материали, свързани с инвазията в Украйна, за световно разпространение.

"Гиркин обвинява Пригожин в подготовка за преврат в Русия", написа официалният акаунт на WarTranslated в Twitter. "Той казва, че обидите към руската армия от готвача на Путин са неприемливи и сигнализират за разрив в елитите, от който Пригожин ще се възползва с частната си армия, която се изтегля от Бахмут.  Гиркин добавя, че ако Русия пропусне предстоящата контраофанзива , политическата ситуация в страната може да стане неразбираема до края на лятото."

"Ако Пригожин остане начело на "Вагнер", бунтът ще дойде бързо и радикално", казва Гиркин във видео, споделено от WarTranslated. "Обявен е опит за преврат...Какво ще се случи след това, не знам, особено след като "Вагнер" спешно бе изтеглен от тиловите бази...Опасността от надвиснал преврат е ясна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
3
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Обикновено,който се бунтува там се озовава при руския Бай Ставри!
150
5
 
6
 
! Отговори
Град Козлодуй преди 10 месеца
диктатора фашист *** скоро ще е труп, Z , V - zig hail rusofili
149
3
 
9
 
! Отговори
няма алтернатива преди 10 месеца
скоро Пригожин ще вземе властта в московската *** и по стар обичай ще разбие главата на предишния диктатор-с чук
148
0
 
2
 
! Отговори
не преди 10 месеца
не готви, а сю 108
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така е, но това жалко журналистче издава планът!
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да, да готви преврат ..... Само тихо, че Путин не знае и да го изненадат!!!!! Само тук да си остане. Тихо братлета!
145
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя смаза уркопитеците и им стана идол!!!
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 154 Рибентроп-*** - Манджуруя си е в Китай, бе, сдухан
143
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 153 пробългарин - ти си мислиш, че тази руска реч по западни магазини е на руснаци, пък тя била на украинци. В тази голяма западна страна, в която съм останаха много малко руснаци, почти всичките ги изпратиха по живо, по здраво за русия. По начало повечето способни хора се реализират в своята страна, на запад отиват повечето неудачници, които не могат да се оправят в своята страна и търсят нов живот, но не им е леко и там. Защо ли в толкова бедна русия според вас, всяка година десетина милиона души ходят на море в чужбина
142
1
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
Мечтата на западняците и американците..то ако стане Пригожин ,то ще търсите Путин и ще се моите да се заврне..толкова ли сте...
141
2
 
6
 
! Отговори
пробългарин преди 10 месеца
Най-чисти и лъскави са градовете в Северна корея, а можеби след това в Русия. Ако живота е толкова хъбав в Ръсия, защо не мога да се отърва от руска реч в луксозните магазини на Западни градове....и ако под добре платена и гарантирана работа имате предвид тази, която е свързана с екскурзия до Украйна и подготвен сребрист костюм за завръщането от там, що щещ в РБ, бегай там, ако не си от там по принцип
140
3
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 151 преди 10 месеца
Ествествено че не всичко е кал и гряз, има показуха в големите градове иначе путинчо нямаше да се задържи ваопще толкоз време, но тази мизерия която все още може да се види в русия , дори и у нас я няма вече.
139
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 149 До Анонимен 148 - за какви телеграми ще ми говориш, влез в тубата, там има хиляди видеа за руските градове - чисти и благоустроени градове и добре облечени хора На днешно време такива като тебе не могат да ни излъжат, колкото и да мучиш във форума
138
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 142 Будалов - след разгрома на укроармията в бахмут, какво щяло да става на фронта - руските сили ги отблъскват навсякъде и укросите вече не могат да направят нищо
137
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 148 преди 10 месеца
Телеграма е залят от видея показващи пенсионери живеещи в общински дървени коптоpи неремонтирани от времето на сталин, както и кални centalni улици с ями и локви по тях. И всичко това защото местните управители и кметове крадат като за последно, без да има кой да им търси сметка. А газта и бензина бяха евтини за сметка на доходите от външния пазар, които сега спaднахa рязко и ще се компенсират за сметка на вътрешния пазар. А това с 1500 долара е несериозно, реалния соц курс бе 5 лева за долар.
136
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 141 Ха, ха,ха,хаааааааа - Каква скотка жизнь в русия, бърборино. Руснаците живеят малко по-добре от нас, защото бензинът, битовата газ, отоплението са много по-евтини.Храните също са по-евтини, инфлацията е малка. За всички има работа. Имаше време, когато бг строителни фирми печелеха търгове и строяха обекти в руския север, а българските работници получаваха заплати по 1500 долара Сега всички връзки са прекъснати и ние нямаме право да работим в русия
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
този сайт има привилегията да публикува невероятни глупости! четете с кеф!!!
134
0
 
9
 
! Отговори
Папуренков преди 10 месеца
Между другото за сведение на друзята Гиркин е подстрекателя и главния провокатор на събитията в донбас през 2014та и това той го заявява открито. Каза че без неговите военни формирования размириците в Донбас щели да приключат за няколко дни с няколко десетки арестувани, точно както в Харков и Одеса. Обаче вместо това имаме 9 годишна война с кулминация сега, благодарение на имперската политика на пyйлото.
133
1
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
Къде ше "почиват" .....У ГРОБИЩНИЯ ПАРК НА ЗАТВОРА ,ЛИ...??!
132
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
М да Лошо ! Вагнер направи "диверсия" значи и то тук в България! В резултат - никой не вярва на "хамерика за България" и надника от козяк пада !