Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?

На това мнение е бившият руски командир Игор Гиркин
29 май 2023 07:12, Нели Христова
208
Готви ли Евгений Пригожин преврат в Русия?
Снимка: БГНЕС

Бившият руски командир Игор Гиркин заяви, че Русия ще се сблъска с "бунт" от страна на "Вагнер" и нейния лидер Евгений Пригожин.

"Вагнер" е сред най-известните наемнически групи в Русия, като Пригожин поддържа близки отношения с руския президент Владимир Путин. Оборудването има силно присъствие в продължаващия конфликт в Украйна, особено в битката за Бахмут, в която Пригожин твърди, че са изгубени животите на хиляди негови хора.

Пригожин обяви в четвъртък, че неговите бойци ще се изтеглят от Бахмут до 1 юни, предавайки "позиции, боеприпаси, всичко, включително сухи дажби" на войските с руската армия. В процеса на обявяване на този ход, олигархът, известен като "готвача на Путин", също отправи силни критики срещу руските служители за тяхното отношение към Бахмут и каза, че нахлуването в Украйна е имало обратен ефект.

"По отношение на демилитаризацията... ако Ущрайна имаше 500 танка в началото на специалната операция, сега тя има 5000 танка", каза Пригожин в скорошно интервю. "Ако имаха 20 000 души, способни да се бият умело, сега 400 000 души знаят как да се бият. Как я демилитаризирахме? Оказва се, че стана точно обратното - ние я милитаризирахме, дявол знае как."

Анализирайки тези критични коментари, Гиркин, основен руски националист и бивш командир на сепаратистките сили в района на Донбас в Украйна, каза, че Пригожин подготвя почвата за „бунт“ и за извършване на „преврат“ срещу Кремъл заедно със силите на "Вагнер"

Твърденията на Гиркин бяха разпространени в събота в Twitter от WarTranslated, организация, която превежда материали, свързани с инвазията в Украйна, за световно разпространение.

"Гиркин обвинява Пригожин в подготовка за преврат в Русия", написа официалният акаунт на WarTranslated в Twitter. "Той казва, че обидите към руската армия от готвача на Путин са неприемливи и сигнализират за разрив в елитите, от който Пригожин ще се възползва с частната си армия, която се изтегля от Бахмут.  Гиркин добавя, че ако Русия пропусне предстоящата контраофанзива , политическата ситуация в страната може да стане неразбираема до края на лятото."

"Ако Пригожин остане начело на "Вагнер", бунтът ще дойде бързо и радикално", казва Гиркин във видео, споделено от WarTranslated. "Обявен е опит за преврат...Какво ще се случи след това, не знам, особено след като "Вагнер" спешно бе изтеглен от тиловите бази...Опасността от надвиснал преврат е ясна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
9
 
8
 
! Отговори
Ако стане преди 10 месеца
на КОЛЕКТИВНИЯ запад - жална му майка!
90
4
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 10 месеца
То Посолството в България вече две години не може да тури ПП на власт, мечтаят за преврат в Русия?
89
5
 
5
 
! Отговори
агитпроп преди 10 месеца
таварищ диванен русофил, от кога мутрата от Питер, сервитьора на ***, стана войн?!
88
5
 
12
 
! Отговори
Кур за Бсп преди 10 месеца
*** и другите руски сфине
87
6
 
9
 
! Отговори
агитпроп преди 10 месеца
Преломни дни за диванните русофили - освен любов към ***, сега трябва да се кланят и на сервитьора му.
86
1
 
7
 
! Отговори
АПосолството взело преди 10 месеца
Ли е власт върху слежбите там! Щото иначе не става, да питат Асен В. Той ги пазбира тия работи!
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Готвачът може да приготвя и рецептата за следващия град, много да не му се вярва. Едно говори-друго върши. Шмекер малко
84
2
 
6
 
! Отговори
Ей преди 10 месеца
Внимавайте какво си пожелавате,Дане плачете после.Путин е политик а Пригожин е войн и не му пука до къде у как ще стигне.
83
4
 
6
 
! Отговори
Споко преди 10 месеца
Пригожин после ще изпере Путин и ще управляват всеки на ротация по 6 месеца, може даже и на Байдън да дадат да ротира! Няма край демакратичната безумна въртележка!
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин обяви че е готов да изпрати където и да е по света 15/20 хиляди . Преставяте ли си каква възможност е това преврата може да стане в друга страна
81
2
 
6
 
! Отговори
Да питат КирУ преди 10 месеца
Дали Пригожин също е синхронизиран с Посолството??
80
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Зеленски още-И как да признае, като не се прибира на територията си и не знае какво се случва. Изнася лекции по света за героизма на фашагите. От екскурзии няма време, това ще му и остане.
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин ще стане ротационен президент на Русия, ротационната власт сега е на мода. Путин ще управлява два месеца от Кремъл, а после Пригожин ще управлява два месеца от Бахмут и Киев. Ще има ротация на столиците.
78
4
 
8
 
! Отговори
Нещо преди 10 месеца
Не върват добре превратити на Посолството! Даже в България и Турция не успяха, пък мечтаят за Москва :)
77
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой ли град ще сготви пак готвачът, скоро ще се види.
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Полк АЗОВ 82. Извинявай, приятелю, но меките китки са от другата страна и до Русия още не са допълзяли. В момента се занимават с нас.
75
7
 
7
 
! Отговори
Зеленски още преди 10 месеца
Не е признал загубата на Бахмут ;)
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Смях, ама голям смях...А дано
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Готви само пелмени!
72
4
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Това ще е дълъг и кървав конфликт, защото са пряко замесени интересите на Краваристан. Когато половината свят изпълнява техни заповеди нищо хубаво не става. Ако Янките спечелят, това ще е началото на края на целия свят.