Над година война в Украйна, но Русия не била започнала да действа сериозно

Доставката на оръжия от НАТО можело да протоки конфликта
327
Над година война в Украйна, но Русия не била започнала да действа сериозно
Снимка: БГНЕС

Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може да ескалира, тъй като Великобритания и западните страни продължават да доставят оръжия на украинския президент Володимир Зеленски, предаде ДПА.

Андрей Келин каза пред журналистката от Би Би Си Лора Кюнсберг, че действията на страните от НАТО и "особено" тези на Великобритания създават риск от това войната да се проточи и да възникне "ново измерение" на военните действия.
Той допълни, че Русия разполага с "огромни ресурси“ и въпреки че сраженията продължават повече от година, неговата страна все още не е започнала да "действа твърде сериозно". 

Още по темата

"Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна. Разполагаме с огромни ресурси", подчерта Келин.

"Рано или късно разбира се тази ескалация може да придобие ново измерение, а ние не се нуждаем и не искаме това. Може да постигнем мир още утре", каза още руският дипломат.

Запитан относно широкоразпространените и увеличаващи се доказателства за руски военни престъпления, Келин отговори, че Украйна е тази, която извършва военни престъпления.

След това той смени курса и заяви, че ООН няма правомощия да разследва военни престъпления, отбелязва ДПА. /БТА, Николай Велев/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От 900 бройки Ф-35 на Украйна са дали 0.От няколко трилиона военен бюджет на НАТО, на Украйна са дали под 100 милиарда.Още веднъж кой точно още не е почнал да действа сериозно? Русофилите сте смешници. Шутове.
4
16
 
25
 
! Отговори
Програмист преди 11 месеца
Московитите са пълен провал!
3
10
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 11 месеца
Русия не води войни освен ако не са отечествени. Ще прави мизерии десет години в Украйна и ще се изтеглят както в Афганистан. САЩ правят същото. Войната е специална операция за защита и човек отива един път на война. Лошото е, че от няколко години България е в политическа война благодарение на Радев и неговите практики
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Т.е. могат да спечелят войната, *** не си дават зор, видите ли. Те просто го правели ей така.
1
26
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия е използвала всичко с изключение на атомни бомби ..Стига руски измишлютини,че не били действали сериозно.