Над година война в Украйна, но Русия не била започнала да действа сериозно

Доставката на оръжия от НАТО можело да протоки конфликта
327
Над година война в Украйна, но Русия не била започнала да действа сериозно
Снимка: БГНЕС

Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може да ескалира, тъй като Великобритания и западните страни продължават да доставят оръжия на украинския президент Володимир Зеленски, предаде ДПА.

Андрей Келин каза пред журналистката от Би Би Си Лора Кюнсберг, че действията на страните от НАТО и "особено" тези на Великобритания създават риск от това войната да се проточи и да възникне "ново измерение" на военните действия.
Той допълни, че Русия разполага с "огромни ресурси“ и въпреки че сраженията продължават повече от година, неговата страна все още не е започнала да "действа твърде сериозно". 

Още по темата

"Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна. Разполагаме с огромни ресурси", подчерта Келин.

"Рано или късно разбира се тази ескалация може да придобие ново измерение, а ние не се нуждаем и не искаме това. Може да постигнем мир още утре", каза още руският дипломат.

Запитан относно широкоразпространените и увеличаващи се доказателства за руски военни престъпления, Келин отговори, че Украйна е тази, която извършва военни престъпления.

След това той смени курса и заяви, че ООН няма правомощия да разследва военни престъпления, отбелязва ДПА. /БТА, Николай Велев/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още по темата: РусияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия фалира още през пролетта на 2022, това го разбраха и децата и даже Урсула фон дер Лайен го каза в реч пред Европейския парламент, че финансовата система на Русия е колабирала и икономиката е рухнала, но само пpocтите копейкаджии не могат да го разберат това нещо защото живеят в някакъв измислен паралелен свят и бълнуват за фалит на САЩ и рухване на долара.
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Статистика на ЕС, публикувана от Европейската централна банка (ЕЦБ) на 25 май: Ръст на промишленото производство: минус 16%, ръст на реалната работна заплата: минус 11,2%, ръст на БВП на човек от населението: минус 5%, ръст на абсолютната бедност: 234%, ръст на уязвимата заетост: 81%, ръст на имиграцията: 142%, ръст на спестяванията: минус 82,5%.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Financial Times: Саудитска Арабия започна преговори за присъединяване към банката на БРИКС.
22
3
 
12
 
! Отговори
ало ало преди 11 месеца
укрите все бият руснаците...ама заднешком, като изтеглят към киев!
21
9
 
9
 
! Отговори
Тактик преди 11 месеца
Абе и ние тука тайфата се чудим за какво им на РУСНАЦИТЕ тази игра на орехи , много сме далече от истината ,да беше нещо сериозно досега ни украйна ни зеленски ни киев нямаше да има кой да си спомня за тази дандания , не са казали не са го направили РУСНАЦИТЕ!
20
10
 
12
 
! Отговори
да преди 11 месеца
министъра на отбраната на САЩ каза: ще им дадем определен брой ефки, ама русия има 1000 изтребителя от четвърто и пето поколение"...... та какво да говорим повече?
19
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не е. Редовна руска войска почти не се е включвала и обстрелът е по военни обекти. И децата са наясно, че при желание за ден Украйна и светът могат да бъдат унищожени със съвременните оръжия.
18
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Z... анджак .... само няколко хиляди пандизчии и една малка частна армия разкатаха хохлите и нато за една година... а какво остана да се включи и редовната армия на Русия...
17
13
 
16
 
! Отговори
Мужик преди 11 месеца
Ха ха ха, имали голям ресурс ама мeк, затуй украинците ги бият като маче у дувар. Ако имаха някакви предимства до сега да ги бяха извадили а не да им се смее цял свят как бягат да се окопават на отсрещния бряг на реката и да викат ГОТВАЧА да ги спасява в Бахмут.
16
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е на нас това ни е ясно още след първият месец че Русия смени тактиката . Те ако искаха до сега щяха отдавна да са на полската граница но след като постигнаха целите и анексираха квото имаше за анексиране се заеха да го отбраняват . Само на русофобите и на агресивният колективен запад още не са проумяли че са загубили тая война и Русия не може да бъде победена и след 20 годишна продължителна война . Ако продължи така още 2 години ще има много граждански войни назапад. Първи ще са французите
15
12
 
11
 
! Отговори
паф преди 11 месеца
че не действат сериозно, че използват осъдените, че това беше детска градина аз го знаех отдавна, а тоя зелен плъх не можа да го разбере, погуби толкова народ, но....ще му натрошат чуту-рата накрая!
14
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 6 .."От 900 бройки Ф-35 на Украйна са дали 0.От няколко трилиона военен бюджет на НАТО, на Украйна са д" .... ТИ си смешника, защото Русия не воюва с нато и сащ, а само с окрите... защо краварника се меси когато окрайна и Русия си ги мерят... и какво общо има нато с окрайна, та слагаш военния им бюджет към окрите...
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Заглавието е правилно защото изречението не е факт, а е цитат на мнение което може да е правилно или грешно. Някой казал, че нещо си. Това е точно правилният начин на цитиране.
12
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След 20 милионната жертва почват да действат сериозно...има време
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Малко аритметика. Средната продължителност на живота в Русия е 68 години. Това умножено по 16 прави 1000 години. Значи Путин си мисли за тези 1К+ години Избягалите и кандидатите за чужбина /въпреки диктатурата/ са 50% от поколението до 35 години , говорим за грамотните кадри, дето определят колко струва една държава. Колко и в какъв състав /качество/ остават крепостните на Путин????? Наздраве мислещи българи, неделя е !
10
13
 
17
 
! Отговори
Z преди 11 месеца
това че Русия не действа сериозно го вижда всеки разумен човек. Изключително хуманно пипат. Дано се включи някоя западна държава в конфликта за да видим истинската сила на чудесните руски оръжия!
9
18
 
12
 
! Отговори
Д1 преди 11 месеца
Бой,бой,пак бой и само бой по главите хохленски.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Заглавието е написно изключително ... "пристрастно". Журналистиката трбява да е БЕЗПСРИСТРАСТНА!!!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еднорог,стига ла зад клавиатурата! Няма ли по смислени неща за които да си пропилееш живота?
6
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
През 2ра СВ 17милиона руснака, през 2023г. 80милиона руснака ще идат на небесата.