Столтенберг: В "критична фаза" е войната между Русия и Украйна

Според него не трябва да отслабва солидарността на Запада
10 сеп 2022 14:05, Петя Славова
292
Столтенберг: В  "критична фаза" е войната между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Войната на Русия в Украйна навлиза в "критична фаза", благодарение на украинската контраофанзива, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от ДПА.

Още по темата

"Украинските сили съумяха да възпрат офанзивата на Москва в Донбас, удариха зад руските линии и си възвърнаха територия", коментира той на съвместна пресконференция в Брюксел с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

"Само през последните няколко дни виждахме ново напредване както на юг в Херсон, така и на изток в региона на Харков", добави той. По думите му това показва "храбростта, уменията и решимостта" на украинските сили, а също, че "нашата подкрепа променя нещата на бойното поле всеки ден".

Според Столтенберг солидарността на Запада към Украйна не трябва да отслабва, въпреки енергийната криза и повишаването на разходите за живот, пише БТА.

"Цената, която плащаме, се измерва в пари, докато цената, която украинците плащат, се измерва с живот", подчерта той и допълни, че "всички ние ще платим много по-висока цена, ако Русия и други авторитарни режими видят, че агресията им бива възнаградена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
11
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 2 години
Какъв ли е морала на херсонската групировка попаднала в капана денсия бряг на Днепър? Имат ли доверие на командирите им след гигансткия провал в Харковска област?
12
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли не прави модерното оръжие. Въпросът е за чакаха 6 месеца, преди да ги въоръжат като хората.
11
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зорлен се надяват Путин да достигне до използване на ядрени оръжия за да вдигнат веднага картата "жертва" пред света, но Политбюро няма да го позволи и ако се стигне до дам, Путин може да бъде свален от власт. Това не е задължително добра новина за НАТО.
10
17
 
16
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 2 години
Това е катаствофа за руската армия. Купянск, Изюм, Лиман, Святогорск. Оставиха десетки хиляди убити за превземането им а сега ги загубиха за по малко от седмица.
9
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам руснаците да оставят така нещата, но какъв ще им е следващия ход? А между другото украинците тактически си ги изненадаха много лошо и бързо напредват. Пленили са много руски войници как ще ги изтъргуват незнам.
8
8
 
7
 
! Отговори
БАЙДЪН УВОЛНИ КИРО преди 2 години
И ФИНАНСИРАНЕТО НА ПУТИН ОТ БЪЛГАРИЯ СПРЯ....... УКРАЙНА МИНА В КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ.....
7
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усраинците атакуват вабанк. Явно западните господари са силно изнервени. Милиарди наляха, украинците една кпетат и няма видими резултати- Зеленски е трябвало да предприеме нещо по-рушително и ги е пратил месомелачката. Понасят чудовищни загуби в жива сила. Следя влоговете на 3-*** украинци, които изнасят само факти без идеологическа и политическа окраска. Та те го казват, че е нещо страшно в момента.
6
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Господ, вече не може да помогне на руските фашисти в Украйна...
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз си купих,в бг.аптеките няма разбира се,дъщеря ми разпореди от Германия,лекар.е.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиете ли си хапчетата с йод?
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Столтенберг очевидно го тресе критическата възраст, може и критически цикъл да му е дошъл, че те откъде не са го опънали още - от САЩ ли, от Брюксел или от някъде другаде???
2
9
 
30
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 2 години
В смисъл? Буквално целият ЕС е впрегнат да подпомага Украйна военно и икономически, докато европейската икономика колабира...
1
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лошо грузинците да подпукат Рашистан от юг,та резилът им да е по-голям. Победени от 3 милионна държава!