Столтенберг: В "критична фаза" е войната между Русия и Украйна

Според него не трябва да отслабва солидарността на Запада
10 сеп 2022 14:05, Петя Славова
292
Столтенберг: В  "критична фаза" е войната между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Войната на Русия в Украйна навлиза в "критична фаза", благодарение на украинската контраофанзива, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от ДПА.

Още по темата

"Украинските сили съумяха да възпрат офанзивата на Москва в Донбас, удариха зад руските линии и си възвърнаха територия", коментира той на съвместна пресконференция в Брюксел с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

"Само през последните няколко дни виждахме ново напредване както на юг в Херсон, така и на изток в региона на Харков", добави той. По думите му това показва "храбростта, уменията и решимостта" на украинските сили, а също, че "нашата подкрепа променя нещата на бойното поле всеки ден".

Според Столтенберг солидарността на Запада към Украйна не трябва да отслабва, въпреки енергийната криза и повишаването на разходите за живот, пише БТА.

"Цената, която плащаме, се измерва в пари, докато цената, която украинците плащат, се измерва с живот", подчерта той и допълни, че "всички ние ще платим много по-висока цена, ако Русия и други авторитарни режими видят, че агресията им бива възнаградена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е главният виновник!!!
32
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С оръжията на САЩ и Запада загиват руснаци и не мисля че техния живот е по малко ценен от живота на украинците. Мисля че Столтенберг прекали. Живота на украинците бил ценен може би са висша раса айс
31
4
 
12
 
! Отговори
до ГoвHьото 33 преди 2 години
Явно не знаеш на, какво разстояние са Николаев и Киев...
30
11
 
16
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 2 години
В Изюм беше штаба на цялата 20-та армия. Най-вероятно са се предали защото в Москва със сигурност ги очаква разстрел.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами така е: "Свобода или смърт юнашка", както е казал един велик българин...
28
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укпаинската армия е 700 0001 хуската заедно с ДР и ЛНР-200 000. Украинците са загубили повече от 5000 войници за 2 дни. Болниците край Харков са препълнени с ранени, недостига кръв. Това го потвърждават и западните СМИ като при тях бройката и леко занижена. Зеля е мобилизирал куцо и сато, за да покаже на господарите си, че ненапразно му дават оръжия. Но всичко е за сметка на хората му, които гинат като мухи.
27
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фронта при Харков е пробит, голяма руска армия е заплашена от обкръжение при Изюм, а от там са застрашени руските позиции в Северен Донбас! Оказа се че извоюваната с толкова усилия малка територия в Донбас, ще бъде много бързо загубена от ***
26
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отчаяните русофили неистово искат да споделят тук болните си фантазии и мокри сънища.
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво го интересува Нато войната между Русия и Украйна? Някоя от тези държави член ли е на Нато?? То ясно, че сме САЩ си купиха Украйна, но гака чисто законно Нато няма работа в тази война!
24
12
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Чудим се само, кой пръв, ще намаже от ядрото... ингилизия или кравария, а останалите пудели, ще започнат да махат игриво с опашки... ===)))
23
5
 
5
 
! Отговори
Шит преди 2 години
Винаги ще печели германия няма спасение
22
10
 
9
 
! Отговори
Евстати преди 2 години
Дуджифили тайгата зове! Напред към земята на серящите в дупки! Там погледът ви на крепостни ще пасва най-много.
21
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16 Няма да посмее Путин даже и да си помисли за ядрено оръжие. Нищо, че дрънкат глупости по цял ден. Руснаците старателно избягват дори и риска снаряд или ракета да падне на натовска територия. Много добре знаят, че НАТО трудно би постигнало единомислие да влязат във войната. Все някой ще наложи вето. Но стане ли сакатлък с някоя ракета или ядрено оръжие, директно се активира член 5, без необходимостта от каквото и да е одобрение от всички държави, което автоматично развързва ръцете на военните.
20
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинската армия е навлязла в градовете Балаклея, Купянск, Изюм и Лиман. И докато русия месеци наред едвам взима разни села и места без стратегическо значение, Купянск е от стратегическо значение за логистиката на руската армия защото оттам минават железопътните линии към армията в Донбас. Същевременно руската армия на десния бряг на Днепър също е въпрос на време да станат пътници. Как се снабдява огромна армия без мостове над река като Днепър?
19
7
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Зад всичко стоят антихристката амбиция и тайните дела на юдаизма за световно господство. Богоизбрани и техни слуги, планета на юдейски роби - това е тяхната мечта...
18
10
 
6
 
! Отговори
Болен мозък.. преди 2 години
Каза, че Путин имал милост досега..... Мнооого болен мозък...
17
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тая коchина украйна няма нищо да остане за кефа на запада и ФАЩ.
16
11
 
13
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 2 години
По време на Втората световна война германците унищожават на същото място 100-хилядна групировка на Червената армия. Района между реките Северски Донецк и Оскил е един природен котел в който попадна и руския башибозук. Явно командира на 20-та армия е пропуснат този урок по история.
15
18
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ВОЙНАТА СЕГА ЗАПОЧВА !!! РУСИЯ НЯМА ДА ИМА МИЛОСТ ПОВЕЧЕ !!!
14
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как критична фаза бе Столтенберг,нали урките командвани от НАТО "съветници" са направили пробив и са изтласкали руснаците