Пореден съмнителен случай: Загина шеф на Лукойл в Русия

Равил Маганов е скочил от 6-я етаж на болница
Обновена: 1 сеп 2022 12:38 | 1 сеп 2022 11:53, Нели Христова
117
Пореден съмнителен случай: Загина шеф на Лукойл в Русия
Снимка: Twitter

Председателят на руската енергийна компания Лукойл, 67-годишният Равил Маганов, беше открит мъртъв, след като се предполага, че е паднал от отделение на 6-ия етаж на болница в Москва, където е бил лекуван след прекаран инфаркт.

Още по темата

Все още не е известно какво е причинило падането на бизнесмена. Съобщава се, че на мястото работят органи на реда и е започнало разследване. Разбира се, не се изключва версията за самоубийство, която е често срещана в последните месеци, при различни смърти случаи на високопоставени лица от енергийните компании на Русия.

Източници твърдят, че Маганов е приемал антидепресанти.

Руската информационна агенция ENews112 заяви: "Председателят на борда на директорите на ЛУКОЙЛ почина в резултат на падане от прозореца на московска болница. 67-годишният Равил Маганов се лекуваше в отделение на 6-ия етаж. Разследващите ще трябва да установят причината за падането на известния нефтен работник. Органите на реда работят на мястото."

"Равил Маганов се хвърли от шестия етаж на Централната клинична болница на улица "Маршала Тимошенко", пишат от своя страна от руската информационна агенция Mash. Новината беше споделена и в Twitter.

Заместник-председателят на Лукойл Равил Маганов заемаше поста първи изпълнителен вицепрезидент по проучване и добив в компанията от 2006 г. Освен това той е член на Съвета на директорите от 1993 г. и е заслужил специалист по нефт и газ на Руската федерация. Той получава три ордена, три медала, както и печели три пъти наградата на правителството на Руската федерация в областта на науката и инженерството.

Новината идва след поредица от съмнителни смъртни случаи на хора, свързани с руската "Газпром".

Малко след като Русия нахлу в Украйна, Лукойл призова войната да приключи.

В началото на март бордът на Лукойл призова конфликтът в Украйна да приключи възможно най-скоро, като изрази съчувствието си към жертвите на „тази трагедия“.

Съобщава се, че през май бившият старши мениджър на Лукойл Александър Суботин също е починал при необичайни обстоятелства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
6
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата да са фърга от 17 етаж на НДК :)))
70
2
 
17
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Путин трепе неудобните,но поне прикрива случаите като самоубийства.В Северна Корея я някой гъкне срещу ко мунистите,Кими ги трепе публично целия род до девето коляно.:):):)Тук в България червените трплейбуси си пишат по сайтовете глупости,кълнат и си псуват когото си поискат, пълна анархия.Обаче дават за пример СССР и СК и колко хубаво се живее там:):):):)ЛИЦЕМЕРИ:):)Я *** в някой руски сайт и напиши"Путин е Тиква"и брой до колко минути ше дойдат да те приберат:):):)
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поумрел човека. Голямановина .Оставете човека да си почине .
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като е оживял от "чая" на Жужето, нормално да скочи с малко помощ от шестия ет. поне.
67
1
 
19
 
! Отговори
Обнадежден преди 2 години
А Валю Златев га ша скача
66
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом милиардерите не издържат на хубавия руски живот ,ще продължат да държат руския народ в алкохолна кома ,че изтрезнеят ли ...тогава какви самоубийства ще почнат
65
2
 
22
 
! Отговори
мдаааа преди 2 години
спреха да се самоубиват с по два куршума в тилът и почнаха да скачат от балконите .
64
2
 
27
 
! Отговори
Тежки времена преди 2 години
Този се е депресирал необратимо като е видял натрупаните загуби на "Лукойл" в България и не е могъл да преживее такъв срам. Иначе напоследък дори Шойгу го е страх да отиде на лов в тайгата, че да не се простреля 5-6 пъти по грешка..
63
2
 
25
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
Пак САЩ и ЕС са виновни. За *** напомням.
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им е било лесно с тоя хахах инфаркти, самоубийство с полет.
61
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички е ясно какво става в тази държава на тарамбуки.
60
0
 
29
 
! Отговори
кремъл преди 2 години
а некои си мислят че кгб бездейства или че не съществува :)
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази езен и особено зимата ще бъдат много кървави в Рашията. Те там си имат традиции - Гражданска война (1918 - 1922 г.) - 6 милиона загинали, колективизация и Глодомор - над 7 милиона загинали, сталински чистки - 4 милиона разстреляни и още 10 милона в Гулаг, следвоенни чистки - в края на 40 -те и началото на 50-те - още 3 милиона. Руски демографи са изчислявали, че ако не бяха тези безумия днес Русия (без някогашните републики) щеше да е с население към 300 милиона, а не днешните 140 милиона!
58
0
 
24
 
! Отговори
Ертатов преди 2 години
Едните не се спряха да пушат, а други да извършват свободен полет от достопичтени етажи на болници и жилищни сгради.
57
2
 
15
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Правилно отбелязва 44, че човеко е дал фира една година по-рано. Няма как роден през Септември 1954 да умре на 67 години. Явно и математиката на рашистите е заминала при подводната лодка "Масква".
56
1
 
13
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Хаирлия да е! Златев когааа ?!
55
0
 
11
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 2 години
Нефтохимиците добре! А кога и Хидроинженерите?
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Космонавт 38 Че те имат ли възможност за по-продължителни операции. Айде ще метнат някоя ракета и после какво
53
0
 
33
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Сталин така е чистил чекисти и всякакви, които е смятал,че го застрашават. Най-известният е Л.П.Берия, но накрая успяват да го очистят и него през 1953та. Товариш Путин вероятно прилага същата стратегия, но трябва да знае че може да удължи края, но не може да го избегне. Той всъщност вече няма излизане от властта по друг начин :).
52
0
 
31
 
! Отговори
гостенка преди 2 години
Дългата ръка на Путин, трепе всички неудобни, осмелили се да възстанат срещу режима му. То в чужбина цели семейства се самоубиха по хотелски стаи, та в Русия няма да скочат от прозорците... Тъжно и жалко!