Русия с ядрено оръжие в Балтика, влязат ли Швеция и Финландия в НАТО

Ще се разположат съществени военноморски сили във Финския залив
14 апр 2022 13:15, Елка Василева
199
 Русия с ядрено оръжие в Балтика, влязат ли Швеция и Финландия в НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди днес, че ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО, ще се наложи да засили отбраната си и повече не може да става въпрос за "безядрен статут" на Балтийския регион, предаде Ройтерс.

"Балансът трябва да бъде възстановен", отбелязва в пост в Телеграм Дмитрий Медведев, бивш президент и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, предаде ТАСС.

Още по темата
"До днес Русия не е предприемала такива мерки и не възнамеряваше да ги предприема", изтъква той. "Ако Швеция и Финландия влязат в НАТО, дължината на сухопътните граници с Алианса ще се увеличи повече от двойно и, естествено, тези граници трябва да бъдат укрепвани".

Медведев поясни, че трябва сериозно да се засили групировката на сухопътните сили и ПВО и да се разположат съществени военноморски сили в акваторията на Финския залив.

"В такъв случай за безядрен статут на Балтика и дума не може да става", коментира Медведев.

"Никой здравомислещ човек не иска повишаване на цените и данъците, засилване на напрежението по границата, "Искандер"-и, хиперзвукови и кораби с ядрено оръжие буквално на една ръка разстояние от собствения му дом. Да се надяваме, че разумът на нашите северни съседи все пак ще победи. Ако не, както се казва, "сам ще дойде", пише Медведев, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 105 ти за нормаленли са имаш,сомо кото ти прочете някой написаното веднаго са розбира що за боленмозък си
90
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия ,България ,Сърбия,Унгария и още много малко държави има хора с робски начин на мислене.Едно комплексирано човече Ви управлява,заедно с шепа олигарси.Те живеят като императори с вашите пари,а вие тролите в тяхна полза.Вашите лидери в Русия са даже по-зле от нашите.Те не Ви зачитат за хора и не им пука за вас.Като умрете в Украина даже не искат да Ви погребат.В Украина съхраняват трупове на Руските военни.На Путин не му дреме за вас.Все още имате шанс да се върнете в нормалния свят.
89
1
 
0
 
! Отговори
Аня, До 93 преди 2 години
Прочети, и тогава си дрънкай. Ти какво си мислиш, че само към Полша, Румъния и Норвегия ли има, защото са точно ответни. А сега работят в пълна изолация и правят нови?! Това е глупост, но това е единствения начин да се пасе стадото.
88
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само САЩ и Канада е 500 милиона.Европа е близо 1 милярд.Това е над 60% от пазара,въпреки,че останалия свят е 5,5 милярда.Китай и Индия са 3 милярда.Но тяхното потребление на ресурсите от Русия е в пъти по малко.Аз знам,че тук тролят Руснаци от Русия обучени на Български.Тук в БГ имате Путинофили,но са малко.В нормалния свят никой не Ви обича.Никой не харесва роби в свободния свят.Няма как да общувам с промит мозък.Смърт за Путинистите
87
7
 
18
 
! Отговори
викинггг преди 2 години
Вече няма как да се предотврати влизането на Швеция и Финландия в НАТО. За това си е виновно бункерното жуже с еректална дизфункция. Те в момента са си въоръжени до зъби, но след влизането в НАТО ще бъдат довъоръжени. Това е положението. Точка.
86
5
 
18
 
! Отговори
сс преди 2 години
Русия може да заповядва само на радев, бсп и копейкин в България. Другите държави са независими и могат да вземат каквито си искат решения. факт
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Робъртсън припомни ранна среща с Путин, който стана руски президент през 2000 г. Путин каза: Кога ще ни поканите да се присъединим към НАТО? И аз казах: Е, ние не каним хората да се присъединят към НАТО, те кандидатстват за присъединяване към НАТО. И той отвърна: Е, ние не стоим на опашка с много държави, които нямат значение.
84
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
малко злобно страхливо и подло човече. - и кой е това Дименциата, Паси, ти?
83
3
 
8
 
! Отговори
какъв отвратитко преди 2 години
малко злобно страхливо и подло човече..
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли че Макроп каза на ЕС че е необходима Европейска армия и така цяла Европа ще е силна и в същото време в добри отношения с Русия? Помните ли? А дали някой го чу?
81
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато натовска държава Франция бомбардира Либия тогава защо не ревахте?? Иначе сте големи демократи тук.. Баш агресиор е Фащ и марионетките им..
80
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО ако се включи Русия ще изчезне за два дена.... Добре сте дошли опитайте ... господа и госпожи от НАТО... И сега имате криза за памперси а ако се опитатите да дойдете, никога повече няма да видите пампреси... :)
79
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо, но още от 2019-та Русия сложи ядрени подводници с ядрено оръжие в Балтийско море. С какво се променя ситуацията? Или просто сега ще е официално, а не Шведите и Финландците да седят и да публикуват снимки на ядрените подводници докато от Русия викат "фейк нюз" и "туй ни сам аз бе братлеее"
78
7
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Когато чуете Медведев да прави изявление, спокойно можете да се обърнете на другата страна. Това уродливо същество го пускат само когато трябва да се каже някоя безсмислица или пълна глупост. Ако руснаците искаха и имаха сметка от ядрени ракети в Кьонигсберг, щяха да са ги разположили. Там от ядрени ракети смисъл няма - на 20 мили ще им сложат кораби с прехващачи и са неутрализирани.
77
20
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 2 години
тотално изолирана от света Русия с разбита икономика и повече съседни държави членки на НАТОЧестито да им е ! ---- Ако смяташ 500 милиона живеещи на запад за целия свят, може да си права, но не забравай че има около 7.5 милиарда... За държави в Нато за сега поне няма официално нови членове на Нато. Разбита икономика - да това искат някои но за сега икономиката си върви и няма признаци да е разбита...
76
0
 
2
 
! Отговори
До Аня преди 2 години
Свободни ядрени установки?!! Булка или представящ се за такава, ти наистина ли... Това да не ти е Женския пазар, та да вземеш още няколко от сергиите, кога си на зор. И ако си въобразяваш, че някой тепърва ще решава кой, кога и какво, има нещо в начина на мислене. В този, да го наречем "бизнес" отдавна всичко е насочено и пренасочено към и накъдето трябва. С времето единствено бройката по посоки нараства.
75
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече никой не вярва на патологични лъжци, като руснаците. Видяхме им "армията" колко струва...
74
4
 
4
 
! Отговори
Българите са ЛЕСНИ преди 2 години
Цяла България всички се събират у София и да живеят в Софийското метро под земята.
73
8
 
22
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Пак заплахи , пак ултиматуми пак превърнати на пихтия от водката мозъци бълнуват война.Димка , Медведев вие сте полигон за симулаций на големият брат чичо СиДзинпин.На мечката зъбите отдавна са избити.
72
0
 
20
 
! Отговори
До До 75 преди 2 години
Трябва да вземеш да прочетеш доктрината на НАТО. Ако членка на НАТО обяви война на 3-та страна всяка страна член на НАТО сама взема решение за степента, в която реши да се намеси в конфликта, тъй като членката на НАТО е агресора. Ако 3-та страна нападне страна от НАТО, цялото НАТО е задължено да участва на 100%, тъй като 3-тата страна е агресора. Тоест ако САЩ нападне някой ние не сме длъжни да помагаме, ако тоя някой ги контраатакува. Ако обаче някой първи нападне САЩ ние сме длъжни да помогнем