Русия с ядрено оръжие в Балтика, влязат ли Швеция и Финландия в НАТО

Ще се разположат съществени военноморски сили във Финския залив
14 апр 2022 13:15, Елка Василева
199
 Русия с ядрено оръжие в Балтика, влязат ли Швеция и Финландия в НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди днес, че ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО, ще се наложи да засили отбраната си и повече не може да става въпрос за "безядрен статут" на Балтийския регион, предаде Ройтерс.

"Балансът трябва да бъде възстановен", отбелязва в пост в Телеграм Дмитрий Медведев, бивш президент и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, предаде ТАСС.

Още по темата
"До днес Русия не е предприемала такива мерки и не възнамеряваше да ги предприема", изтъква той. "Ако Швеция и Финландия влязат в НАТО, дължината на сухопътните граници с Алианса ще се увеличи повече от двойно и, естествено, тези граници трябва да бъдат укрепвани".

Медведев поясни, че трябва сериозно да се засили групировката на сухопътните сили и ПВО и да се разположат съществени военноморски сили в акваторията на Финския залив.

"В такъв случай за безядрен статут на Балтика и дума не може да става", коментира Медведев.

"Никой здравомислещ човек не иска повишаване на цените и данъците, засилване на напрежението по границата, "Искандер"-и, хиперзвукови и кораби с ядрено оръжие буквално на една ръка разстояние от собствения му дом. Да се надяваме, че разумът на нашите северни съседи все пак ще победи. Ако не, както се казва, "сам ще дойде", пише Медведев, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
10
 
8
 
! Отговори
Трябва да ГРЪМНЕ преди 2 години
Няма начин ТРЯБВА да има ТРЕТА СВЕТОВНА война и МНОГО ЯДРЕНИ бомби да се изсипят ИНАЧЕ НЯМА МИРЯСВАНЕ и НЕ СЕ ТЪРПИ.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 74Кой бомбардира Либия бре? Натовската държава Франция тогава май не беше баш член??
69
8
 
4
 
! Отговори
Аня преди 2 години
Много минаха границите, но ще ги спрат с лошо. Сега пък Брюксел излязъл с решение, да спре Русия производство си на стечнен природен газ. Ако беше друго време, щях да кажа- руските служби контролират Брюксел. Не може такива решения да се публикуват в ЕС, които разсмиват всички и ги обрисуват като идии. Това с кривите краставици беше началото и късно светна лампата на мнозина. Но, какво да се прави, не само нашите политици са в катарзис.
68
8
 
19
 
! Отговори
Гражданка преди 2 години
Това е равносметката от войната в Украйна към момента- много съмнителна и спорна победа на Русия над Украйна, тотално изолирана от света Русия с разбита икономика и повече съседни държави членки на НАТОЧестито да им е !
67
4
 
15
 
! Отговори
До Solar Power преди 2 години
Изпусна Таджикистан и Дагестан. Както и Централно Африканска Република, където Русия води война от 2018-та, като постави пионково, диктаторско правителство и избива цивилни. Това дето Американците правиха в Афганистан сега го прави Русия в Централна Африка и дестабилизира региона. От там идват и всичките тия бежанци към Европа от Африка. За това няма да чуеш новини обаче!
66
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО е хуманитарната патерица на САЩ и прикритие за милитаристичния им експанзионизъм. Няма да спят спокойно, ако в някой регион на света няма американска база.
65
9
 
7
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
Поредния неумен. САЩ влиза сам във военни действия, но ако нападната страни удари САЩ, всички това ще е нападание не само срещу САЩ а и срещу НАТО. Схващаш ли? Всъщност НАТО=САЩ, каквото те кажат това прави НАТО. Другите държави в НАТО са просто безгласни букви без собствена политика.
64
7
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Никой не го вкарват насила в НАТО, но пък Русия иска да подчини всички държави под своя военен контрол даже държави не принадлежащи към бившия СССР - това е разликата
63
7
 
21
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Нещата са елементарни . Който не е в НАТО го мачка русия с бомби и ракет и окупация. Пример: Чечня, Абхазия,Осетия, Молдова, Беларус и Украйна рязбира се. Затова хората искат да влезнат в нато за да се пазят от руския ботуш.
62
6
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 76 преди 2 години
Защото Финландия, Швеция и Украйна искат да станат членки. НАТО не кани никого да става член на НАТО, страните сами ходят да се бутат. Никой не е дошъл да ни вкара нас в НАТО, ние сами влязохме. НАТО е отворен съюз, в който можеш да поискаш да членуваш. Стига всички текущи членове да се съгласят те приемат и толкова. Знам русофилите сте свикнали да дойде червената армия и на сила да те вкара в тяхната зона на влияние, но с НАТО е доброволно. Има си и механизъм за напускане и е също доброволен!
61
7
 
21
 
! Отговори
Да преди 2 години
се обеси кървавото фашистко Жуже и да мирне светът.Никой не иска да напада Русия.Тея военни сценарии са само във фашистките кухи кратуни на москивските помешчици.
60
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога от Кремъл не говорят за офанзивна или агресивна политика на НАТО. Винаги говорят за как те възприемат политиката на НАТО. НАТО следва постоянна политика на ненападение. Дори когато Америка отиде да воюва с ИРАК от НАТО нямаше подкрепа за войната. Отделни членки на НАТО ходиха там. За войната в Афганистан НАТО имаше единствено ролята на обичител на местната армия. Войната си беше Американска. НАТО не заплашва никого. Но когато НАТО кихне в Кремъл се наcиpaт от страх!
59
5
 
15
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
5 години ще поддържат военни сили там и после ще фалират. Да пазиш ядрени ракети не е като да пазиш вафли.
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
обаче някой ако иска да се развива ... Е кой те спрел да се развиваш, ама равитието ти е на ниво псувни .... Айде доразвивай се да можеш да пцуеш поне на два езика.
57
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плашат гаргите!Отчаяни ходове на диктаторите!
56
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога е последният път когато НАТО е заело официално офанзивна позиция спрямо Русия някой може ли да ми каже? От чисто любопитство питам. Всеки път когато НАТО прави учения в страните от НАТО с армиите на НАТО в акваториите на НАТО, Русия почва да плаши със струпване на армии, бойна готовност на ядрените сили итн. Когато Русия прави учения от НАТО щурци. Позицията на НАТО спрямо Русия винаги е била постоянна и еднаква "ние сме дефанзивен съюз, ако Русия нападне страна от НАТО ще отвърнем".
55
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво постигна Путин с тази война?Натовският обръч около Русия се затяга.Преди войната Швеция и Финландия нямаха намерение да влизат в НАТО. --- Е вие натовците сега и с китай ще требе да се биете... :) Нали сте яки....
54
9
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Какво постигна Путин с тази война?Натовският обръч около Русия се затяга.Преди войната Швеция и Финландия нямаха намерение да влизат в НАТО.Кухи рашки.
53
9
 
4
 
! Отговори
Аня преди 2 години
Русия няма проблем да пренасочи останалите си свободни ядрени установки към Балтика при явна угроза от страните там. От официозна медия на вселюбящата ви Америка, днес прочетох, изявлението на един адмирал - да не се пренебрегва от никой силата на Русия във ВМФ, защото последните са ниво, което НАТО е заложил в програмата си да надмине скоро.А за такова към Полша, Румъния и Норвегия- те си знаят също защо.
52
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** наглите. Направо съм потресен. Значи всичко съседи да живеят с мисълта, че имате ядрени бомби и може да воювате с тях, когато ви хрумне ... обаче някой ако иска да се развива ... НЕМОЖЕ. Я се е*бете бе клоуни руски.