Русия с ядрено оръжие в Балтика, влязат ли Швеция и Финландия в НАТО

Ще се разположат съществени военноморски сили във Финския залив
14 апр 2022 13:15, Елка Василева
199
 Русия с ядрено оръжие в Балтика, влязат ли Швеция и Финландия в НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди днес, че ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО, ще се наложи да засили отбраната си и повече не може да става въпрос за "безядрен статут" на Балтийския регион, предаде Ройтерс.

"Балансът трябва да бъде възстановен", отбелязва в пост в Телеграм Дмитрий Медведев, бивш президент и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, предаде ТАСС.

Още по темата
"До днес Русия не е предприемала такива мерки и не възнамеряваше да ги предприема", изтъква той. "Ако Швеция и Финландия влязат в НАТО, дължината на сухопътните граници с Алианса ще се увеличи повече от двойно и, естествено, тези граници трябва да бъдат укрепвани".

Медведев поясни, че трябва сериозно да се засили групировката на сухопътните сили и ПВО и да се разположат съществени военноморски сили в акваторията на Финския залив.

"В такъв случай за безядрен статут на Балтика и дума не може да става", коментира Медведев.

"Никой здравомислещ човек не иска повишаване на цените и данъците, засилване на напрежението по границата, "Искандер"-и, хиперзвукови и кораби с ядрено оръжие буквално на една ръка разстояние от собствения му дом. Да се надяваме, че разумът на нашите северни съседи все пак ще победи. Ако не, както се казва, "сам ще дойде", пише Медведев, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тихо бе актьорче! Ще ядат дебелия Сармат!
130
4
 
10
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Военен експерт Ако атоНните им боНби са също като танковете, САУ-тата, самальотите, вертолетите и другата техника, с положителност джуджетата може да се самонаранят.
129
19
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ако подпишат заявление за членство, Стокхолм и Хелзинки ще станат ядрени гъби!
128
13
 
7
 
! Отговори
Военен експерт преди 2 години
Русия не " мята" бомби, а ракети с ядрени бойни глави!! И щом заплашват Москва,ще се наложи САЩ отново да бъдат откривани от Христофор Колумб!! Схващате ли бе тикви,репликиращи експерта??
127
17
 
5
 
! Отговори
Моряк преди 2 години
БЛАГОДАРЯ НА РУСИЯ, ЧЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ УКРАИНСКО РОБСТВО! СЛАВА ПУТИНА ГЕРОЯМ, СЛАВА!
126
11
 
8
 
! Отговори
Военен експерт преди 2 години
С Москва ще стане това , което ще стане с Ню Йорк,Вашингтон и цялото Източно крайбрежие,а също с Лос Анджелис,Сан Франциско,Сиатъл и цялото Западно крайбрежие!! Щото руските ядрени подводници са обградили САЩ откъм Атлантическия и Тихия океан / сега в международни води!! /,,!!
125
7
 
15
 
! Отговори
до пишман експерта преди 2 години
До Военен експерт Как си я представяш тая работа ушанките да мятат ядрени бомби по Натовски държави Я разкажи че ме заинтригува
124
1
 
5
 
! Отговори
Географ- топограф преди 2 години
Ало,#137 !! Я се запознай с географията и топографията на региона и не дрънкай кьорфишеци!!
123
5
 
5
 
! Отговори
Подводничар преди 2 години
Военния експерт е абсолютно прав!! Докато се усетят от коя точка на океана им е дошло, ще бъдат отнесени заедно с " чадъра"!!
122
7
 
6
 
! Отговори
Военен експерт преди 2 години
До #137! Ще бъде ИЗСТРЕЛЯНА от руска ядрена подводница от Северния ледовит океан!! За секунди е във Финландия!! За какво " прехващане дрънкаш бе ***?? Я е запознай с възможностите и характеристиките на съвременните ядрени подводници!!
121
6
 
13
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Леле тия русите колко са нахални и нагли не е истина !!!
120
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не уважава Съветския съюз и решенията на болшевиките и ръководителите на Съветския съюз и народите на Съветския съюз. Путин е руски империалист и руски капиталист.. Ще му отнемем империята и капитализма и ще падне.
119
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е воювала за свободата на Финландия от руския империализъм. Освободихме ги на 3 март 1918 година.
118
8
 
8
 
! Отговори
Паметлив дедо до130! преди 2 години
Още по-лошо! Две държави,членки на НАТО се нападат!! Ами утре Турция може да реши да защити сънародниците си / чиято " родина" била Турция??!!/ и ни нападне?? Кво прайм с нашата мижава армия?? Никой от НАТО няма да си мръдне пръста за да ни защити!! Схващаш ли бе тикво куха???
117
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще обявим независима Източна Прусия. Ще четем историята като Путин, където пише, че Калининград е германски Кьонигсберг и градът на Кант и трябва да се върне на Германия.
116
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не остави избор на Швеция и Финландия. Беше неизбежно това да се случи.
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за Народна република Източна Прусия. Русия заплашва НАТО от германските земи в Източна Прусия, които е окупирала. Източна Прусия е германска.
114
7
 
6
 
! Отговори
Стратега преди 2 години
Тоя път " Цар Бомба" няма да бъде пусната над о. Нова Земя,а над една от двете мераклийки за НАТО!!!
113
6
 
5
 
! Отговори
Военен експерт преди 2 години
Ядрено оръжие не е необходимо!! Достатъчно е " Цар Бомба", която ще отнесе и двете мераклийки за НАТО като куцо пиле домат!! Ясно??
112
14
 
7
 
! Отговори
Лавров преди 2 години
Швеция и Финландия в НАТО?? Ха ха ха!! Някоя от тях / а може и двете!!/ ще отнесе ядрения шамар и всички ще си седнат на дирника!! Ясно??