Русия с ядрено оръжие в Балтика, влязат ли Швеция и Финландия в НАТО

Ще се разположат съществени военноморски сили във Финския залив
14 апр 2022 13:15, Елка Василева
199
 Русия с ядрено оръжие в Балтика, влязат ли Швеция и Финландия в НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди днес, че ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО, ще се наложи да засили отбраната си и повече не може да става въпрос за "безядрен статут" на Балтийския регион, предаде Ройтерс.

"Балансът трябва да бъде възстановен", отбелязва в пост в Телеграм Дмитрий Медведев, бивш президент и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, предаде ТАСС.

Още по темата
"До днес Русия не е предприемала такива мерки и не възнамеряваше да ги предприема", изтъква той. "Ако Швеция и Финландия влязат в НАТО, дължината на сухопътните граници с Алианса ще се увеличи повече от двойно и, естествено, тези граници трябва да бъдат укрепвани".

Медведев поясни, че трябва сериозно да се засили групировката на сухопътните сили и ПВО и да се разположат съществени военноморски сили в акваторията на Финския залив.

"В такъв случай за безядрен статут на Балтика и дума не може да става", коментира Медведев.

"Никой здравомислещ човек не иска повишаване на цените и данъците, засилване на напрежението по границата, "Искандер"-и, хиперзвукови и кораби с ядрено оръжие буквално на една ръка разстояние от собствения му дом. Да се надяваме, че разумът на нашите северни съседи все пак ще победи. Ако не, както се казва, "сам ще дойде", пише Медведев, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
15
 
11
 
! Отговори
Говорит Решетников преди 2 години
Влязат ли в НАТО Швеция и Финландия ще загубят суверенитет, така както го загубиха страните от източна Европа, в това число и България. Швеция произвеждаше и търгуваше със собствено оръжие, а сега ще я принудят да си купи Ф-ки за да отговаря на натовските стандарти. Финландия като неутрална държава нямаше почти никакъв бюджет за отбрана и инвестираше в социалната сфера. Сега ще трябва да отделя по 5% от бюджета за НАТО, че и повече с оглед на това че става фронтова държава.
110
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тоя пък все едно нещо зависи, всичките там са под ботуша на диктатора-слънце
109
10
 
9
 
! Отговори
Продължение преди 2 години
Ако недай си боже някой нападне България - каквото и да пише в договора, Западът и в частност САЩ ще си решат сами дали да пращат войски да ни помагат или не. Ако решат, че нямат полза, знаеш ли кога ще се случи? Точно никога. Как точно си представяш страна малка като България да може да "наложи" изпълнението на договора на примерно САЩ ако решат да не го изпълнят?
108
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 85 - а ти не си разбрал, че САЩ фактически е НАТО. Каквото реши САЩ, това "решава" и НАТО. Суверенитетът във взимнето на решения от оделните страни членки е само на хартия. Отделно - понастоящем Западът отменя фактически стойността на всички международни правни норми. В смисъл едностранно отменя съществуващи договори например, конфискува имущества дори на частни лица (без доказано по съдебен ред каквото и да е престъпление). В този смисъл "договорът" и фактическата ситуация са 2 различни неща
107
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия граничи точно с 4 натовски държави. Литва, Латвия, Естония и САЩ. Не знам как са ги обградили.
106
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И други случаи има с украинци,но не ги съобщават официално,за да не се настройват хората срещу тях.Те ако война ни докарат такова настройване ще им дам...
105
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Украинец държал като заложници служители на хотел в Банско през цялата нощ срещу четвъртък. 28-годишният мъж твърдял, че е заложил бомба и може да я взриви незабавно.".На 28 г.,а не е в Украйна да се бие.Ако се върне го чакат 10 г.затвор.Колкото по темата...НАТО заплашва Русия.Заобикаля я,а РФ се защитава.Стига с тези украински опорки.
104
8
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Щом го докараха дотам, да плащат с ядрено оръжие, значи яко са го закъсали!
103
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Молдова вече са забранени нацистките символи на Русия със закон! По-точно са забранени символите "Z" и "V" заедно с Георгиевския кръст и други подобни.Така както са забранени германските нацистки символи като пречупения кръст и поздрава с изпъната ръка, както и думите на поздрава.
102
3
 
11
 
! Отговори
Да би мирно седяло преди 2 години
Не би Швеция и Финландия в НАТО видяло!
101
5
 
16
 
! Отговори
ТВ преди 2 години
Руснаците да не би да нямат и сега ядрено оръжие в Прибалтика? Заплахата е безсмислена.
100
12
 
16
 
! Отговори
Работник преди 2 години
Ей,гордо гледащия,стига само сте заплашвали света и да нареждате кой как да се въо ръжава ! Излиза,че само Русия може да диктува условия за своята сигурност,а остана лите наро ди просто трябва да са сигурни,че Русия НИКОГА няма да ги напада ?! Ами вие така твърдяхте и за Украйна,а сега водите унищожителна война на нейна терито рия - е, как може да ви се вярва и защо да не си вземат предпазни мерки другите държави ,след като се разбра,че сте безочливи лъжци!?
99
12
 
20
 
! Отговори
123 преди 2 години
Абе на руснаците не им ли омръзна само да плашат? Не виждат ли,че се разкриха колко могат и никой не им се връзва вече? хаха
98
10
 
6
 
! Отговори
Аня, До викингг преди 2 години
Ти знаеш ли, че викингите не са норвежци, въпреки, че Берген е люлката на тази скандинавска сага, а шведите са твърдо убедени, че са си техни. Четете бе хора! Коренните викинги, ( варяги), идват от северните граници на Швеция - Русия и се движат на запад. Та промени си името, не ти отговаря да си такъв русофоб, и да си плюеш в същото време името си.
97
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се изкъпе един украинец и става чист руснак..
96
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате ли MTV или друг канал освен Руски? У нас има Руска телевизия по кабелната и са над четири.У вас има ли нещо различно.Путин какво Ви разрешава?Как се чувствате като знаете,че различните в Русия биват отравяни или вкарвани в затвора.Сега ден или нощ е? Питайте Путин за да ми отговорите.
95
12
 
11
 
! Отговори
Zzz преди 2 години
За по долу драскачите против Русия.прочетохте ли какво става в Банско?? И кой е освободил моряците ни. Ей промити ни са мозъците от тази западна пропаганда
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тролим и си изкарваме парички,пръснете са от яд ддебиилии
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 109 хаха,по коя телевизия ти го казаха това?
92
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украина иска да предаде 10 хиляди трупа на руски военни и Путин не иска да ги прибере.Представете си какво правите като тролите тук на нашите сайтове.Искате и ние да бъдем като вас роби.Може да се получи ,но ще се получи при малко хора.Тук пропагандата намалява всеки ден.Да не говорим,че ние с Вас Руснаците нямаме никакви генетични връзки.Само религията ни е обща и това,че искахте да ни направите ваши роби,но не успяхте.