Водещ университет в областта на хранителните технологии връчи почетна титла на изпълнителния директор на VP Brands International

Отличието се присъжда за безспорния принос на Иван Папазов и ръководената от него компания за развитието на УХТ Пловдив като образователна и научна институция
Спонсорирано съдържание | Обновена: 4 дек 2023 09:13 | 4 дек 2023 09:10, Красимир Ангелов
Водещ университет в областта на хранителните технологии връчи почетна титла на изпълнителния директор на VP Brands International

Изпълнителният директор на VP Brands International Иван Папазов стана почетен професор на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Званието беше връчено с единодушното решение на Академичния съвет на институцията, а признанието е заради дългогодишното сътрудничество между най-голямата компания за производство на вина и високоалкохолни напитки в България и единственото висше учебно заведение в страната, което създава кадри за хранително-вкусовата индустрия.

В мотивите си Академичният съвет изтъква безспорния принос и заслуги на Иван Папазов и ръководената от него  и VP Brands International за развитието на УХТ като образователна и научна институция, гарантираща висока степен на перспективна професионална реализация на своите възпитаници.

„Добре дошли сред нас, академичната общност. Това обяви ректорът УХТ Пламен Моллов при връчването на плакета и почетната титла на Иван Папазов. Той благодари на VP Brands и лично на нейния изпълнителен директор за дългогодишното сътрудничество и пожела то да се задълбочава в следващите години.

„Искам да изкажа благодарности на университета, тъй като благодарение на научната мисъл и кадрите, които създава, нашата компания се превърна в най-големия производител на вино и високоалкохолни напитки в страната, заяви от своя страна Иван Папазов. Вие помогнахте да направим най-добрите продукти, създадохте най-добрите кадри, които сега са основата на успеха на нашата компания. Затова ще продължим да ви подкрепяме във всичко, което правите“, заяви изпълнителният директор на VP Brands пред Академичния съвет на институцията.

От създаването си, най-голямата компания за производство на алкохол подкрепя УХТ във всички негови инициативи. Част от тях е действащата програма за стажантски практики съвместно с УХТ.  За изминалите близо 20 години над 500 студенти успяха да работят рамо до рамо с доказани професионалисти в бранша, да прилагат на практика теоретичните знания, експериментират и развиват професионалните си умения. Днес над 100 високо квалифицирани специалисти - възпитаници на университета са ядрото на технологични и икономически екипи на ВП Брандс Интернешънъл  в Пловдив, Пещера, Съединение, Катуница, Ямбол и Плевен.  

Иван Папазов е сред  възпитаниците на Университета по хранителни технологии със специалност „Вино и високоалкохолни напитки”.  От 1998 г. заема поста изпълнителен директор на VP Brands international, а професионалният му път дотук е неизменно свързан със сектора.

Под негово ръководство, компанията израсна до най-големия производител на вина и високоалкохолни напитки в България, с присъствие на над 40 световни пазара, на пет континента.

VP Brands international разполага с 8 от най-модерните бази за производство и съхранение на алкохол в региона, а в дружеството работят над 1200 експерти, които гарантират световното качество на нейните продукти.

УХТ е едно от най-старите учебни заведения в България. Тази година ВУЗ-ът отпразнува своята 70-годишнина. Под ръководството на ректора проф. Пламен Моллов учебното заведение разви сериозна програма за сътрудничество с бизнеса и се превърна в един от добрите примери как науката може да работи ръка за ръка с българските компании за по-добра професионална реализация на студентите и създаването на иновативни продукти, които да се превърнат в емблеми за страната ни.
 


Спонсорирани публикации