Послания за обединение на лявото от събора на БСП на Бузлуджа

Отправен е апел за край на войната с президентската институция
27 юли 2024 15:16, Елка Василева
99
Послания за обединение на лявото от събора на БСП на Бузлуджа
Снимка: БГНЕС

Послания за обединение в лявото пространство и заявка за победа на предстоящите поредни предсрочни парламентарни бяха отправени по време на събора на Българската социалистическа партия (БСП) на историческата поляна под връх Бузлуджа. Днес БСП отбелязва 133 години от Бузлуджанския конгрес и от създаването на организирано социалистическо движение у нас под мотото “Заедно! Началото е Бузлуджа!”.

Хиляди членове и привърженици на БСП и тази година се събраха на традиционния Национален събор на партията.  В официалната част се включиха и.ф. председател на партията Атанас Зафиров, членове на Националния съвет, народни представители, евродепутатът Кристиян Вигенин. Сред публиката бяха и членове на други леви формации, които вчера в Стара Загора сключиха харта за обединение на лявото политическо пространство. Присъстваха президентът Георги Първанов, Мая Манолова, Петър Курумбашев и други политици.

Събитието премина с призиви за обединение в левия политически спектър.

БСП не се продава, БСП не е на борсата, БСП няма да се преучредява, няма да се влива никъде и нищо няма да се влива в БСП и всеки, който твърди противното, е или откровен лъжец, или обслужва чужди интереси, каза Атанас Зафиров и. председател на БСП. По думите му трябва промяна, защото времето и историята няма да чакат. “Моментът е исторически, ние трябва да бъдем на висотата на тази историческа отговорност, която ляга на нашите плещи. Лявото е доказало, че в момент на кризи може да намира точните решения, но само когато е обединено и единно и това е само първата крачка", каза Зафиров.

Вътрешнопартийно обединение на БСП, обединение на всички леви партии и край на “студената война” с институциите са в основата на пътя, по който трябва да тръгне левицата за промяна на страната към по-добро. Това каза председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов. Всеки един от нас изпи горчивата чаша на разделението, посочи той. Гуцанов подчерта, че разделени, левите партии не могат да променят към по-добро живота на българите. Стига вече война с институциите и най-вече с президентската институция, призова той. Край на тази студена война, която доведе до възможност на други проекти да влизат в политическото пространство, заяви още Борислав Гуцанов и напомни, че вчера в Стара Загора леви формации подписаха Харта за общи действия и за общи политики.

Твърде много време изгубихме във вътрешни битки, каза от трибуната и Александър Симов. Той подчерта, че левицата е длъжна да бъде силна, защото тя е алтернативата на “всички безумия”. Само левицата поставя ежедневните проблеми – как ще живеем утре, какво бъдеще искат хората, ще има ли социално бъдеще България. Това е нашата мисия- да покажем, че България може да е различна държава, посочи Симов.

Заместник-председателят на БСП и евродепутат Кристиан Вигенин връчи колективна награда от името на Националния съвет на партията на членовете на младежкото обединение на БСП, което въпреки трудностите, е продължило да се развива и да дава ново лице на лявото в България. Той подчерта, че мирът е основното послание на БСП и че няма да допуснат България да участва в чужди войни.

По време на събора на БСП бе връчена и традиционната награда „Георги Кирков“ за журналистика, политическа журналистика, публицистика. С наградата беше удостоен Боян Бойчев, който заяви, че е благодарен на ръководството на партията и на вестник „Дума“, затова че публикуват неговите материали, които по думите му невинаги са политкоректни.

Хората, дошли на историческата поляна, слушат изпълнения на певеца Миро, на Владо Димов, гайдарски състав от Николаево и други. След официалната част се извиха и хора на историческата поляна.
(Кореспондент на БТА в Габрово Радослав Първанов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Да се обединят с Коцето Копейкин за цвят да има в партията и без това само гледат да прилапат баницата.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами срама е за всички нас.30г и нещо след прехода тия все още да ги има."Къфто" народа такава и държавата президент и т.н.
22
3
 
3
 
! Отговори
САМО НЕ .РАЗБРАХ.. преди 1 месец
....КОЙ ЩЕ ВОДИ " ТАТОВАТА ДРУЖИНА" И ИМА ЛИ ТЯ ОЩЕ ПОЧВА У НАС....ХАХАХАААА....ЩОТО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВЕРВА У КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРОСТОТИИ...!!!
21
4
 
1
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Левите трябва са се изчистят и да не допуснат нов Олигархат в редиците си!!! Началото на Олигархическото управление в БСП беше поставено от укроФитека СтаниШеф (кръвта вода не става, укро ген да го е...), след него "Мададам Н." пое "щафетата", под ръководството на тези двамата БСП удари дъното с 8% на Изборите!!!!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първанов като му е кеф излиза от БСП, като му е кеф се обединява с БСП. Това ли е демокрацията
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както казват хората със стар труженички ново заведение не става
18
3
 
15
 
! Отговори
Бардак преди 1 месец
Хи-хи-хи, тези наистина не са добре. Щели да печелят предстоящите избори. С кого бе, лузъри, с Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Георги Първанов и всичките други червени отpenки?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Началото на колонизацията на Марс.Ще фъркат из космоса с летящата чиния която се намира на Бузлуджа. Марс е наш!
16
5
 
4
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 1 месец
Леви днес са онези които ходят на хей парад , имат правилна нехетеро токсична ориентация, имат различна полова самоличност от биологичната си такава, борят се с климатичните промени и желаят да има високи глоби за вредните емиисии от всякакъв ***-хора или домашни или селски животни ! БСП/БКП в момента са архаична консервативна патриотарска партия!Всичко свърши ,тяхните последователи са под 3 процента Живите БКП са възрастни на по 70-90 години ,другите по ел стълбове на некролози!Това е.
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е за Възраждане!
14
3
 
10
 
! Отговори
Корни Импексова преди 1 месец
Да крадем :ЗАЕДНО!!! ВИНАГИ ЗАЕДНО!!! СЛАВА НА БКП!!! СЛАВА! СЛАВА!
13
4
 
9
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
А? Не, благодаря! Приключи тая с левите. Няма кой да се върже! Отивайте в историята всички вие бивши управленци. На следващите избори ще се видите...
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще бъдат обединени до момента, в който ще съставят изборните листи. Тогава ще се хванат за гушите и ще свърши обединението им.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тва ляво обединение, създадено да направи сглобка с Герб, ИТН и ДПС по подобие на общинския съвет в София ще хване по малко гласове от БСП на Нинова на изборите
10
3
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
БСП умре!!!! Всички комунисти верни на Путин гласуват за Копейката вече :))))))))))))))
9
5
 
11
 
! Отговори
САЙМЪН ЦИПИС преди 1 месец
БСП УМРЯ..БСП Е ПАРТИЯ НА РОМИТЕ И МУТРИТЕ ОТ 1991 ГОДИНА.....ВСИЧКИТЕ ЛЕВАЦИ И ЛЕВИ БЪЛГАРИСТАНСКИ КОМУНИСТИ = ДЕПОРТАЦИЯ В КИТАЙ, ЗА ДА ВИДИТЕ БЛАГА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РАЙ И СТРОЙ .
8
6
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
.....Днес БСП отбелязва 133 години.... 133г. позор и антибългарска, терористична дейност в полза на Масква. Ай сиктир!!! БСП умре :))))))))))))))))))) На изборите 4-5% макс.
7
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Левите пак ще се обединяват. Този филм сме го гледали десет пъти. Първи в листите ще са стари му цуни от БСП. Обединените малки партийки сърдити ще искат първи места в листите, и това ще е край на обединението.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там са отишли хора не от симпатии към БСП, а защото не могат да си позволят друг излет с кебапчета, нито е по джоба им да си купят билет за концерт. До това дередже ги е докарал не друг, а столетницата и чеденцата на нейната върхушка.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лявото исторически тръгва от арианството на Никейския събор.Лявото е Арий, а дясното са католиците ортодокси православни около Атанасий.Лява беше революцията във Франция и в Русия.Какво донесоха те на света освен войни?После добре, че хора като Метерних, Рейгън, лекуваха света.Поругаха Елцин, той се извини човека и КГБ докара Путин, а той с бърз марш отиде към комунистите в Азия.Тези неща не се осъзнават и някой овцедушно се възхищават на победата на комунистите във Франция.