Посланикът ни в САЩ: България просперира и българският народ става все по-богат

НАТО е отбранителен съюз, подчерта Н. Пр. Георги Панайотов
6 юли 2024 19:20, Нели Христова
192
Посланикът ни в САЩ: България просперира и българският народ става все по-богат
Снимка: БГНЕС

НАТО е отбранителен съюз. В северноатлантическия договор е записано, че НАТО се държи за мира и сигурността в северноатлантическата зона. В момента в тази зона има война, това означава, че НАТО трябва да увеличи своите способности за възпиране и отбрана. Цифрата от 300 ще стане 500 хиляди военнослужещи, които са в бойна готовност. Страните членки на НАТО без САЩ имат превъзходство в бойната техника и численост на военнослужещите спрямо руската федерация. Това коментира посланикът на България в САЩ Н. Пр. Георги Панайотов пред NOVA NEWS.   

Той обясни, че според доклада на Световната банка, България за първи път е включена в групата на богатите страни. "България просперира и българският народ става все по-богат. Това се дължи на факта, че страната ни е част от свободния свят на демокрации. Свободният свят, е там, където обикновеният гражданин има свобода да взима самостоятелни решения – да си изказва свободно мнението, да има свобода на словото, печата, пътуването”, допълни Н. Пр. Панайотов.

"България дава около 2% от БВП за отбрана. Но какъв процент трябва да дадем, ако по нашите граници има вражеска армия, която иска да нахлуе на наша територия. Украйна има право на самозащита. И страните от НАТО и ЕС трябва да ѝ помогнем. Това се прави с политическа солидарност и конкретна подкрепа. Средствата, които инвестираме в нашата отбрана и средствата, които предоставяме под формата на въоръжения или хуманитарна помощ в Украйна, са всъщност инвестиция в нашата собствена сигурност", заяви Н. Пр. Панайотов.

По негови думи нито НАТО, нито България като член, планира да изпраща военнослужещи на фронта в Украйна. "Алиансът ще оказва помощ чрез обучение на украински войници и центъра ще бъде разположен в Германия", обясни още Панайотов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По цени отпреди 20-30 години българите са обеднели 10 пъти.
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свобода винаги има. Свобода да се бориш с империализма на САЩ или свобода да се бориш с Русия, зависи от коя страна си на свободата.
138
2
 
1
 
! Отговори
Един преди 2 месеца
А тези , които викат че едва ли не НАТО и ЕС са унищожили 3 милиона души това е пълна глупост. Тия хора се спасиха от мизерията и емигрираха. Те не са изчезнали. Те са в чужбина и си живеят живота. Мой познат е в САЩ и изкарва 100 000$ на година , а не е някакъв шеф или бизнесмен.
137
4
 
2
 
! Отговори
Един преди 2 месеца
Българите наистина са по-богати и това се вижда с просто око. Вече си позволяват нови коли, почивки по екзотични дестинации , имоти за инвестиции и прочее. Няма база за сравнение с преди 20-30г. Тогава си беше мизерия и много хора го забравиха това. Но виждам доста недоволни и несъгласни и това означава , че има голяма разлика между тези с добри заплати и тези с лоши. Затова минималната заплата трябва да скочи поне на 1500лв за да могат и хората на ниски позиции да им се подобри стандарта.
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да унищожиш 3,000,000 българи за няма и 35 години, да обезлюдиш хиляди села, да имаш армия от вечни длъжници на банките - това не е просперитет. Виновните трябва да изгният в затвора!
135
2
 
1
 
! Отговори
До135 преди 2 месеца
И заплатите са над 1000 лв! Средна! Ти какво искаш?! Заплатите да нарастват, а цените на храните да стоят на едно място???!!! Това са макроикономически процеси, за които килийното ти образование е недостатъчно! И тези процеси са валидни за всяка държава по света, където има икономика на конкуренцията! И тъй като лично познавам посланика, искам да ти кажа че базата за сравнение от 1982г до сега е просто необятна! Неслучайно визирам тези дати!
134
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този наш щастливец сляп ли е?
133
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да беше казал истината, че беге то отдавна к купено от САЩ!
132
1
 
8
 
! Отговори
Заглавието преди 2 месеца
ме отвя!!! Не можах да чета тези велики имозаключение!
131
2
 
11
 
! Отговори
Тоя преди 2 месеца
Подиграва ли се с нас? Все по-богати сме били ставали друг път
130
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свобода на словото, на мисълта и на личното мнение в "свободния свят" няма! Този да се събуди.
129
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продължава уродливостта на политиците. Явно е световен тренд.
128
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първото, което разбрали, след като опитали от забраненото дърво на познанието *** и Адам, е, че са голо. И почувствали срам. Първото човешко чувство, чувството , което отличава човека от животното, е чувството за срам. Персоната от снимката не може да се нарече човек, след като няма това чувство. Той е от рода на змията, на бесовете.
127
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
да му СREМ в устата на тоя! последните две-три години цените на храните се удвойха!!
126
1
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Вчера във Вашингтон е имало протест срещу организираната среща на НАТО. Организацията " No to NATO" водена от бившата сътрудничка на държавния департамент Ан Райт и организацията Code Pink са провели митинг с плакати " NATO NO , Peace YES ".
125
0
 
17
 
! Отговори
Убре преди 2 месеца
Ако те натирят от САЩ друга песен на запееш.
124
2
 
25
 
! Отговори
Лична анкета преди 2 месеца
Питах възрастни скачали по площадите по времето на Костов, ако знаехге какво ще се случи в България след 30 години, щяхте ли да сте на протестите? Над 80% отговориха, категорично: "НЕ! Бяхме излъгани жестоко".
123
0
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
поредните прос-то-тии не се ли усещат тези чиляци че говорят слу-пос-ти какможе да изпращат такива индивиди зад граница това е позор за миролюбива българия
122
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пропагандата на "Работническо дело" си е направо аматьорска в сравнение с бe3yмиятa които тоя е надрънкал! Да се смееш ли... да плачеш ли?
121
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи махат визите?