Първан Симеонов: Доган не е вечен, но не е казал последната си дума

Прогнозира избори през октомври
151
Първан Симеонов: Доган не е вечен, но не е казал последната си дума
Снимка: БГНЕС

Всичко, което се случва в България, е като покана Румен Радев да излезе на терен. Радев е в сравнително удобна позиция, дава му се възможност за равна отдалеченост от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, заяви пред БНР Първан Симеонов, доктор по политология и политически мениджмънт.

"При всяко положение Румен Радев е в най-удобната позиция и ако Конституционният съд върне конституционните промени, той може да се окаже в изключително важна роля, тогава може и да му е неудобно, защото погледите ще бъдат насочени към него", каза Симеонов.

Според него нови парламентарни избори ще има есента, вероятно в началото на октомври.

Той смята, че има много сценарии за политическата картина у нас, но "вътрешните проблеми в ДПС замъгляват този въпрос с изборите".

"Виждате, че планът на Пеевски не се изпълнява, правителство няма, изпълнява се на Борисов - да няма правителство. Това е толкова партиен кабинет, че стига чак до ММС. Този кабинет е онази игра кой да излезе най-малко виновен", каза Симеонов.

Дебатите в парламента той оцени като "предизборно заседание".

"Вероятно изборите в САЩ са рубежът, който се чака. Смятам, че Доган не е вечен в ДПС, но още не си е казал последната дума и засега е спорно кой е надделял – Пеевски или Доган. Но и двамата не са проекция на Анкара. ГЕРБ е компактна, монолитна и се стяга, но проблемът им е този вътрешнопартиен поглед, който си позволяват, и не съм сигурен, че имат план. Интересно е в ДПС, защото има геополитически проекции, надявам се там да има разум. Все пак Пеевски е продукт на Доган".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
до 45 преди 3 месеца
Ще те обрулят с пари, за да те отпишат. Без пари няма да стане.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Свинчо сънува правителство на Герб и да плюска шопара.
33
1
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 3 месеца
В Гугъл казват: Обаждаш се в школата и им казваш изрично да те отпишат, защото веднага искаш да се запишеш в друга школа. Те правят отписването онлайн, може да стане за минути. Не ти се издава никакъв документ, няма нужда.
32
3
 
4
 
! Отговори
хм преди 3 месеца
До Анонимен 31 Не знам маската паднала ли е или не. Но манджата нещо се пресоли. Та внимавайте в картинката!На южната ни граница не е Северна Македония, а Турция. Знаете може би каква е историята ни?Логичните изводи, които трябва да си направим от трагичната ни история? Какви са?Не се опитвайте да натягате до безкрай струната! Тя ще се скъса! И всички тук много зле ще си изпатим!Дали ви е останал поне 20 грама сиво вещество в кухото пространство?Или сте загубили дори инстинкта за самосъхранение?
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е хе, точно в последният миг Доган да откаже подкрепа, явно е разигравал 5 хода напред. Ако дойдат ПП и направят правителство без ГЕРБ...това са към 140 гласа общо, хем ще има УЖ проатлантическо правителство на ПП, ХЕМ ФИНАНСОВИТЕ ПОТОЦИ ЩЕ ТЕКАТ ПАК КЪМ ДПС И ДОГАН. МНООООГО ХИТЪР ХОД НА ДОГАН.
30
7
 
15
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Сокола е доказал,че може да се справи с всеки поискал да му оспори властта.Прасето няма на какво да се надява,да се радва,ако се отърве жив,щото "евроатлантизмът" му не дава никакви гаранции за оцеляване.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо чудно да се крои нещо с третия мандат и да се същият с бели конци проруските партии. Щом Делян Пеевски каза "Подаряване България на Путин " (перефразирам). Киро е двоен агент. Той е договорил нещо с Доган. При Доган помните ли когато отидоха да протестират? Зад розите изскочи Доган и ги почерпи със сладолед. Тогава протестиращите от ДеБе казаха нещо от рода на: Дайте едно парче от баницата и на нас.... Процесите са много заплетени. Тук вече е геополитика.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хе-хе, ако сега се окаже, че вторият мандат трябва да отиде в ППДБ, ще бъде глямо представление.
27
4
 
11
 
! Отговори
До 16 преди 3 месеца
Точно така!!! Разцепвайки ДПС, Доган прави ПП втора политическа сила и ТЯ получава втория мандат, а не ДПС! ПП са прикрита проруска партия, то е очевидно от действията им. Така хем вълкът сит, хем агнето цяло. Мноооого е хитър Доган, не случайно тъкмо агент Сава е прикритият резидентът на КГБ. Вижда 5 хода напред. Предвижда реакциите на Делян
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Герои на Чалгария, наесен пак ще изберете Свещенната Свинска Империя! Гласувайте за партия Грух и за партия ДелянПрасе!
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доган удари едно рамо на ПП-ДБ да вземат втория мандат. Може и да има сглобка между ПП-ДБ, Възраждане, БСП и отцепниците от ДПС.
24
1
 
0
 
! Отговори
дадено! преди 3 месеца
До Анонимен 30 Ако ти поемеш отговорността за евентуални етнически бунтове, обявяване в някои наши райони на "автономия" и дори след това присъединяване към съседна Турция, тогава бих се съгласил. Но ако станат тези неща, да знаем че идеята е твоя и тебе да обесим!
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Маската падна, видя се, че ДПС не е евроатлантическа партия. Провали евпоатлантическо правителство това на "Желязков"ГЕРБ, което се ползва с голямо доверие на председателка, на ЕК Урсула фон дер *** и на шефа на ЕНП Манфлед Вебер.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доган Не се пипа от прокуратурата - ВСИЧКИ ТРЕПЕРЯТ ОТ КГБ, ЗАТОВА!
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо коментират хора, които въобще не познават нито един от двамата. Това са хора с висши образования и сериозни отношения. Първанчо е малко като лаик, коментарите пък са от глупави хора.
20
2
 
0
 
! Отговори
кой? преди 3 месеца
Не ме интерсува какво става в ДПС. Аз само питам! Защо във Великобритания примерно в момента не управлява Лейбъристката партия, а Консервативната? Коя партия трябва да управлява? Тази получила най-много гласове от избирателите? Или партия получила най-малко гласове? Тоест тази партия, която мнозинството от народа смята, че трябва да управлява държавата? Или трябва да управлява партията, която има подкрепа на едно съвсем малко малцинство от българския народ?
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Делянчо не иска да дели повече с Доганчо, обществените поръчки намаляха.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пълно разследване на имотите на Ахмед Доган и дали законно е придобито имуществото му. Прокуратурата да се заеме и да го изправи пред съда. Какви бяха онези "консултантски пари по мелиорация и хидростопанство" за 1.5 млн?
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След разцепването на ДПС, ПП-ДБ стават втора политическа сила в парламента!! Това е победа за Промяната и шанс за създаване на тяхно правителство с втория мандат!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДПС за пръв път в историята си гласува като нормална партия. Ето това гласуване е прогрес за Дпс, а не купените гласове.