Радев не е съгласен с позициите на МС, отказа да води делегацията на срещата в НАТО

Той няма да участва в срещата
27 юни 2024 17:00, Нели Христова
425
Радев не е съгласен с позициите на МС, отказа да води делегацията на срещата в НАТО
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Министерският съвет одобри рамковите позиции на Република България за срещата на върха на НАТО, която ще се състои на 9-11 юли във Вашингтон. Със същото решение се предлага на президента Румен Радев да ръководи българската делегация, да изложи приетите рамкови позиции и на тяхна основа "да одобрява и/или утвърждава" представените на срещата документи. В състава на делегацията е включен и министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев.

Още по темата
Държавният глава и върховен главнокомандващ винаги е настоявал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишаване на националния отбранителен капацитет, за засилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и отбранителен потенциал на източния фланг на НАТО.

От първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия. На националните и международни форуми президентът Радев винаги е поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана.

В същото време държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна.

Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон", става ясно от позиция, разпространена от прессекретариата на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
19
 
! Отговори
Герб и Главчев преди 3 месеца
Ще подпишат гаранция за изпращане на български войски в Украйна в рамките на Натовски войски..
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Целунал съм знамето и съм дал клетва , но това беше в Царство България . Никога не съм се клел да се бия за държавта на Живкови, Червенкови, Луканови, Домусчиеви , Прокопиве , Пеефски , Боко, и разни там олигарски които имат нотариален акт за държавата .Ще стане страшно .Предупреждавам .
60
18
 
9
 
! Отговори
До А така преди 3 месеца
Никой не е очаквал от това подобие на президент да поеме каквато и да е отговорност
59
8
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 36 "Според мен има много доброволци за Украйна . " - има много - към два милиона неграмотни про'с'така дет гласуват за ЕС и НАТО. Всички те трябва задължително да заминат!
58
2
 
30
 
! Отговори
коментар преди 3 месеца
Нека го кажем съвсем ясно, Радев знае, че НАТО ще поиска от нас сериозни неща като:хора за Украйна или допълнително оръжие да произведем! Буквално ще ни вкарат във войната и с двата крака. Дори Урсулата го каза в Пловдив, когато дойде да агитира за Боко!
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пратете Лена мустака на срещата на НАТО - да набере нови баджанаци :)))
56
15
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 55 преди 3 месеца
Освен,че не си прави си и т.п. Единственото, което ни спасява от дон Путион е НАТО. Ако сме извън него вече основателно можеш да започнеш да се притесняваш.За щастие това няма да се случи.
55
6
 
25
 
! Отговори
А така преди 3 месеца
Нека Главчев си бие главата в стената и носи отговорност за гибелта на Българската държава!
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя с едно вдигане на юмрука изкара народа на площада и захвърли Герб в миналото. Какво ли ще стане ако направи партия??? Този няма да се откаже като Сл. Тр.
53
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Целунал съм знамето и съм дал клетва , но това беше в НРБ . Никога не съм се клел да се бия за държавта на Домусчиеви , Прокопиве , Пеефски , Боко, и разни там олигарски които имат нотариален акт за държавата .Ще стане страшно .Предупреждавам .
52
0
 
27
 
! Отговори
Математик преди 3 месеца
Горещия картоф от подмятане една година сега на Радев го хвърлят. Хахаха.
51
9
 
1
 
! Отговори
Крундел преди 3 месеца
понеже виждам, че др0гарете от ростр0лбригадата отново сте възпалени от взаимна виртуална(а може и реална, знае ли човек, все пак сте фенове на розовата армия, а те са известни палавници) на тема пращане на войски - спокойно, никой няма да даде оръжие на 100+ кг алкохолизирани, пенсионери и нгвс по психологически проблеми...
50
0
 
0
 
! Отговори
Ти не си служил преди 3 месеца
До Анонимен войник
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ЩЯЛ ДА ПРАВИ ПАРТИЯ?Тоз народ мързелив да запрята ръкави и да почне да произвежда! А не само прИмоциите да дебне. Като почнем сами да се храним, няма да има нужда някой да ни дондури!!!
48
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 52 Прав си, няма по- голям льоооохман от българския президент Росица Плевнелиева!
47
2
 
29
 
! Отговори
Значи преди 3 месеца
Има нещо гнило, сервилно и антибългарско в българската позиция..щом президента отказва да поеме отговорност !
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ал Бундди отива на среща на НАТО.
45
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според мен в България ще стане страшно , дано да не съм прав , но може да стане 2ри фронт .Тези наистина искат да ни убият след като ни окрадоха . Гледам обаче улиците спокойни , протести няма ....
44
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правилно отказва. Те приемат позиции без да го питат, а после той трябва да ги представя и да отговаря за техните безобразия. Защо позицията, приета от МС, не е публикувана!? Защо я държат в тайна!? Явно има нещо, което е срещу националните интереси! Народът трябва да знае какво му се готви от управниците!
43
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма по-голям льохман от българския президент.