ВМРО иска военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са били в казарма

Това да важи включително за министри, депутати и кметове
16 юни 2024 10:22, Красимир Ангелов
541
ВМРО иска военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са били в казарма
Снимка: БГНЕС

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове, става ясно от позиция на партията.

"Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка", казва в своя позиция заместник-председателят на ВМРО Красимир Богданов.

Всички, които са на отговорни позиции - кметове, общински съветници, депутати, областни управители, министри, зам.-министри, да минат форма на обучение, която да ги подготвя за ситуации, свързани с бедствия и аварии, на каквито сме свидетели, особено през последните години.

Ние сме последователни в позицията и работата си по темата за военно обучение. България трябва да поддържа собствени добре въоръжени и подготвени сили, независимо в какви съюзи и организации членуваме. Това сме отстоявали и когато либералната десница закриваше поделения, защото „сме нямали нужда от армия“, унищожаваше военната ни техника, „защото била съветска“, както и сега, когато се превъоръжаваме с оръжие, съвместимо с това на днешните ни съюзници. Най-пълноценно тази политика беше провеждана от военния министър Красимир Каракачанов, който ремонтира старата съветска техника, защото не разполагахме с друга. Същевременно се сключиха договори за придобиване на ново въоръжение с мисъл това, което е възможно, да се произвежда в българските военни заводи“, се чете още в позицията.

От там допълват, че по настояване на ВМРО Министерството на образованието и науката въвежда начална военна подготовка в училищата.

"Живеем в размирен регион и засилването на въоръжените сили трябва да е постоянна, а не конюнктурна задача, която няма общо със сегашната геополитическа ситуация. Последният набор, уволнил се от казармата, е от 2008 г. Без по-решителни действия недокомплектът на резерва на въоръжените ни сили няма как да се компенсира. Затова трябва да се въведе военно обучение за всички мъже под 50 г., които не са служили. За да се даде пример, в това число трябва да влязат и министрите, депутатите и кметовете. Стара максима е, че който не храни собствена армия, ще храни чужда".

"Изказаните мнения против засилването на отбранителните способности на българската армия са от хора, които явно са щастливи от факта, че небето ни се пази от турските ВВС или пък се плашат от суровостта на войнския живот или пък им харесва „мъжете“ да дефилират по прашки окичени с пачи пера, вместо да бранят родината си", коментира Богданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от ЕС
Главчев: България остава ангажирана с НАТО, ЕС относно Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да попитам, кого ще защитавам, че нещо се обърках?! Имотите на братя Галеви ли, богатството на Гергов или това на Домусчиеви..и другите знайни и незнайни хубавци?! Пръста не си мърдам за тях!!! Така,че ти е ясно,господине какво мисля за военното ти обучение!
473
2
 
3
 
! Отговори
Кон преди 1 седмица
Вън ВМРО от Парламента. Да си ходят в Македония, там да експериментират с населението.
472
3
 
13
 
! Отговори
ВМРО = вмирисан труп преди 1 седмица
Политически труп! Никой няма да гласува за вас *** войнолюбци!
471
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И Тея го засмукаха на рундьо. В момента в България има една силна полит фигура и това е рундьо.
470
0
 
12
 
! Отговори
Хаахх преди 1 седмица
А не е ли редно първо тия от вмро да направят това обучение ,защото от тях никой не е ходил в казармата.То не може дамо да си от ДС.
469
1
 
1
 
! Отговори
До гегстс преди 1 седмица
Демек не скачаш срещу САЩ тИЯ дето са измислили ядрените бомб И самолета
468
4
 
2
 
! Отговори
Гегата преди 1 седмица
Аз срещу държава с 6000 ядрени бойни глави не скачам и да скачам ще е само у фейсо, да не съм врътнал буркана да ходим горе да ядем бел фосфор за закуска баце.
467
2
 
9
 
! Отговори
За бизнесо да мрем? преди 1 седмица
Бизнес който не може да плаща заплати на българи и нормални данъци да се закрива само цапа природата и пълни държавата с имигранти от момбайските канали. Нямаме нужда нито от мизерните хотели със социално слаби алкохолици и индийски сервитьори. И без това накрая на годината отчитат само загуби и нито лев не плащат .Няма нужда нито от фабриките и токсичните ви мини за добив на злато с киселина и живак дето дават само 1% в замяна на отровена земя и природа. Закриване и сабаряне!
466
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изкарвам прекално много пари, за да се притеснявам за такива глупости ...
465
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Индийците идат, защото ставаме европейци. Евролунатиците и техните бизнесмени са ни приготвили огромни проблеми, които народът не осъзнава и си трае като пълна овца.
464
2
 
8
 
! Отговори
То пък тез дет сме преди 1 седмица
Били в казармата всички сме командуси .Бяхме поделение от 500 души .Трябваше ни точно 5 командуса да ни избият всички . България трябва да се стреми за увеличаване на професионалната армия ,за повече професионални войници и по добри оръжия . А не да се хвърлят пари за месо за месомелачката
463
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За пушечно месо ли обучение?Гледайте си работата!Или по-скоро Луковите маршове.Аре сиктер!
462
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смешниците от МВРО с.ед 0,01% на изборите се опитват да се правят на интересни. Тия са отдавна на политическото бунище ,заедно с Валери Далавери.
461
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българската казарма произвеждаше отдалечени от реалността подивели луди.
460
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
До АнонименНо се водеше трудов стаж 2 години
459
9
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Олелее тука всички големи принцове. Значи испанската принцеса Леонор може да бъде 3 години в казарма / а и всички принцове или принцеси, наследници на короната /, а вие не?! И това ми било мъже!!!
458
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вмро са минало свършено и няма никакво значение мнението им по нито един въпрос.
457
2
 
5
 
! Отговори
И защооо преди 1 седмица
За да заприличат на агент Иван ли?
456
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единсвеният ни шанс да имаме адекватна армия и защита е, да приемем модела на Швейцария. Всички с ворнна подготовка и задължително лично оръжие в къщи. :-)
455
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Азиатските орди на Сатаната Путин от буряти,калмики,чечени, мордвини,якути,узбеки,фино-угри и прочие са налазили православните земи! Мир ще има само ако бъдат изчистени или се приберат обратно в блатата!