Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Подкрепата е твърде ниска, тенденцията е пределно ясна, посочи евродепутатът
16 юни 2024 14:55, Красимир Ангелов
91
Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид
Снимка: БГНЕС

"Тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще. Вече подкрепата е твърде ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, независимо от оставката на Христо Иванов, няма как да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу".

Това коментира пред БНР Радан Кънев, който отново бе избран за евродепутат с листата на ПП-ДБ.

"Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат при нас, да пълзят по нашата намазана пързалка нагоре и ще спират нашето падане, е абсолютно наивна. Тя показва липса на опит, липса на политическа годност. Това, от което имаме нужда, е много трудната задача едновременно да запазим единството и да се променим. Не да се разпаднем, но не и да останем каквито сме, а да започнем много бързо да действаме", посочи Кънев и допълни, че ако "искаме" да обърнем процеса, вече сме закъснели и нямаме никакъв лукс на време.

"Това, което трябва да направим, е цялата коалиция да излезе от дребните партийни егоизми и да се огледа към нуждите и легитимните интереси на хората, които ни подкрепиха, и тези, които не ни подкрепиха".

Да се управлява с ГЕРБ днес вече е невъзможно, категоричен бе евродепутатът. И обясни:
"Всякакви възможности за работа с ГЕРБ са проиграни в голяма степен поради присъдата, която българският избирател произнесе над нас".

По думите му в момента коалицията е върната към тесния си електорат.

Според него причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ:

"Суетата да искаме да управляваме сами с ¼ от депутатите и с подкрепата на партия, която е по-силна от нас, в случая ГЕРБ. Очевидно е за всеки беше, че партия с 60 депутата да поиска цялата власт и подкрепата на партия с над 60 депутата е такъв риск за самата партия, която го прави, и особено за нейните министри, които слага, жертва, в изпълнителната власт, че няма накъде. Трябваше да си дадем сметка на какво обричаме тези хора, които изпращаме да вършат реформи. Първо на безпомощност да вършат реформи. Второ – на безкрайно опитни в мръсната част на политическата игра политици, като обкръжението на Борисов и Пеевски, ти им поставяш на волето", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Радан КъневПП-ДБ
Още от Политика
Плевнелиев видя 2 варианта за кабинет: Програмно правителство на ГЕРБ или на малцинството
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Асен преди 1 седмица
ЯВно сега ще падне вътрешно разпределяне на порциите и ДБ както обикновено искат повече за тях!
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП ДБ си правят ритуално харакири в момента. Да не им се бъркаме. Рундьо ги уплю и процентите им паднаха на половина. Те пък обвиняват герб за това. Много са прости и никво чувство за самосъхранение.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха хаха.... Хааааа ха ха ха........хааааа ха хааа..... Рада дълбоката :)))
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 седмица
Радан КънеФ бил способен на логика...в ступор съм но и спрял часовник е верен, 2 пъти на ден..!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП да разпусне хората си, да се върнат към "успешните си" частни бизнеси. Направиха няколко кръгчета, живяха в лукс и разврат за наша сметка, сега, да ги няма! Промяна ще има, но не с шарлатаните от ПП. "Всичко тече, всичко се променя", е казал мъдрецът и без ПП.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
66 Не Харвард е виновен, нашите комунистически дечица, които с парите на мама и тати утеха там, сабоклуци.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мръсните игри гледахме при Киро просто, Кокорчо, Лена от парапета, Лорер и компания. Започнаха и завършиха с лъжа, едно говореха, друго вършеха. Не оставиха избор на ГЕРБ, освен да ги свали, за да спре съсипията в държавата, езика на омразата и безогледно разхищение, които донесоха наглите ПП,ДБ. Такава надменност, такава политическа неграмотност отдавна не е имало в България, както при ПП,ДБ. В записите изтече информация за овладяване на МВР, за поискан кеш, ...беше застрашена демокрацията.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искрено съм разочарован от образованието в Харвард! Неговите възпитаници се оказаха наивници с мания за власт,които технично бяха подхлъзнати от "човека с Юмрука".Реално Той успя да ползва повече изпълнителната власт,отколкото партиите участвали на избори.А ПП трябва да свикват с мисълта,че отиват към политическа смърт,защото от запъртъци пилета не може да се измътят.
63
0
 
3
 
! Отговори
Рада Дълбоката преди 1 седмица
харесва добре намазана пързалка, за да се хлъзга удобно навътре-навън в унисон с евроGейските си ценности :) :) :)
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо в сектата "Исторически парк" учат руски? За тях китайски, корейски, афгански, кабардино-балкарски (диалект) няма ли?
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-голямата им грешка е, че не направиха лустрация на всички костадинчета и кредитни милионери до 9-то коляно.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Боби Те бяха създадени да бъдат Радева партия, когато Рундьо не е вече президент. Заради тях наруши Конституцията. Но не можеше да ги контролира, защото те не искаха да са в Радевата сянка. Амбициозни като него, не се разбраха кой да е шахматистът. Просто и ясно.
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При новите евродепутати ме е срам единствено от Пешо Волгата. Както преди умирах от срам заради Николашка Бареков Кубинката, който не само четеше вестниците наобратно...
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Срам ме е от такива като този и Хазарта да представляват България в Брюксел и техните гласопователи тиня тиня е невиждана Нямаме явно политици образовани нямаме
57
5
 
7
 
! Отговори
Али Реза преди 1 седмица
Махат Гнома, Киро и Асен и имат шанс да оцелеят. И Христо Иванов повече да не се показва и да говори небивалици, че искал съдебна реформа
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Една и съща изтъркана история, на която уж десните избиратели се връзват за пореден път. ППДБ са си останките от реформаторският блок, които крепиха Бойко на власт два мандата, същите изиграха цирка за пред народа отново, но като се стигна да гладуват отнемането на имунитета на ББ цялата им парламентарна група дружно гласува въздаржал се. Та се чудя, колко мозък имат избирателите им да им се връзват всеки път вече почти 20 години.
55
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
Първоначално Продължаваме промяната бяха създадени с цел да свалят ГЕРБ от власт и да правят промяна, а ги видяхме в коалиция с ГЕРБ, а промяната беше събаряне на паметници, орязавне на конституционните права на президента и приемане на противоконституционен закон за частната собственост на земя и окрупняването на земя. Всичко беше в техните интереси и интересите на техните хора, за да печелят големите арендатори, а малките да фалират, а собствениците на земя да не получат рента.
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ислямисти в парламента са само възрожденските чебурашки: те подкрепят Русия, Русия подкрепя ислямските държави в Близкия изток и в Африка. Извод: ислямисти са.
53
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този щял да работи за зелената сделка, демек против България, да им изсъхнат ръцете на тези които са пуснали за този!
52
6
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
В никакъв вид няма бъдеще ...