Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Подкрепата е твърде ниска, тенденцията е пределно ясна, посочи евродепутатът
16 юни 2024 14:55, Красимир Ангелов
91
Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид
Снимка: БГНЕС

"Тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще. Вече подкрепата е твърде ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, независимо от оставката на Христо Иванов, няма как да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу".

Това коментира пред БНР Радан Кънев, който отново бе избран за евродепутат с листата на ПП-ДБ.

"Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат при нас, да пълзят по нашата намазана пързалка нагоре и ще спират нашето падане, е абсолютно наивна. Тя показва липса на опит, липса на политическа годност. Това, от което имаме нужда, е много трудната задача едновременно да запазим единството и да се променим. Не да се разпаднем, но не и да останем каквито сме, а да започнем много бързо да действаме", посочи Кънев и допълни, че ако "искаме" да обърнем процеса, вече сме закъснели и нямаме никакъв лукс на време.

"Това, което трябва да направим, е цялата коалиция да излезе от дребните партийни егоизми и да се огледа към нуждите и легитимните интереси на хората, които ни подкрепиха, и тези, които не ни подкрепиха".

Да се управлява с ГЕРБ днес вече е невъзможно, категоричен бе евродепутатът. И обясни:
"Всякакви възможности за работа с ГЕРБ са проиграни в голяма степен поради присъдата, която българският избирател произнесе над нас".

По думите му в момента коалицията е върната към тесния си електорат.

Според него причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ:

"Суетата да искаме да управляваме сами с ¼ от депутатите и с подкрепата на партия, която е по-силна от нас, в случая ГЕРБ. Очевидно е за всеки беше, че партия с 60 депутата да поиска цялата власт и подкрепата на партия с над 60 депутата е такъв риск за самата партия, която го прави, и особено за нейните министри, които слага, жертва, в изпълнителната власт, че няма накъде. Трябваше да си дадем сметка на какво обричаме тези хора, които изпращаме да вършат реформи. Първо на безпомощност да вършат реформи. Второ – на безкрайно опитни в мръсната част на политическата игра политици, като обкръжението на Борисов и Пеевски, ти им поставяш на волето", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Радан КъневПП-ДБ
Още от Политика
Плевнелиев видя 2 варианта за кабинет: Програмно правителство на ГЕРБ или на малцинството
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя некадърник пак ли ще е евродепутат
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В какъв вид имате политически бъдеще, бре Радане? Във втечнен вид ли? Що не вземете да стъпите на Земята? До кога ще витаете из облаците?
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който прави ала-бала с американското посолство и Радев, няма бъдеще в никакъв вид.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В какъв вид имате политически бъдеще, бре Раждане? Във втечнен вид ли? Що не вземете да стъпите на Земята? До кога ще витаете из облаците?
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ви е виновна суетата, а лакомията и аматьорщината.
6
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радан Кънев, е пътеводна светлина, и бъдещ Министър Председател на РБългария през 2028г
5
6
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Как можахте да ги пратите тия *** в европарламента нито език знае нито диплома има нито е решен някой въпрос за хората в България елепа тоя хазарта навели са се и са разтворили бузките на Сорос и как вот има кажат това правят за заплата от 11 000 евро и техните семейства УЖАС ОСТАВКА !!!!
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв наглец ,чака да минат изборите и след това почва да плюе по довчерашните си авери.
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП ще поставят рекорд в Гинес като най-бързо появилата и изчезнала партия която при това е била на власт и е управлявала.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДБ си бяха заминали, реанимира ги акцията Росенец, но дотолкова, доколкото да влязат в парламента, дотогава нямаха дори субсидия, до властта стигнаха на ПП, изстреляни от президента като ракета носител, това го разбра Христо Иванов и се прилепи за тях, като ги унищожи с некадърните си изпълнения през тези девет месеца, защото всъщност управляваше той съвсем еднолично, ПП заено с ДПС и ГЕРБ му осигуряваха гласовете в парламента
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я, Paчeтo na ce нaтиcka зa нaчaльниk...