Трябва да имаме план за справяне с дигиталната и зелена трансформация

София е домакин на форума Green Transition Forum 4
25 юни 2024 15:32, Инна Ангелова
10

Форумът Green Transition Forum 4, на който столицата ни е домакин, ще се проведе между 26 и 18 юни. Форумът ще се проведе под мотото "Новите глобални перспективи за региона на Централна и Източна Европа". Събитието се реализира с медийната подкрепа на Bulgaria ON AIR.

Зорница Русинова, която е председател на Икономическия и социален съвет сподели, че пред България, като страна-член на ЕС, има сериозни предизвикателства.

"Все повече говорим за сериозните проблеми, които всички ние трябва да преодолеем, изпълнявайки изискванията на Зелената сделка и най-вече да гледаме на нея като възможност за икономическа трансформация. Тя върви все повече ръка за ръка с глобалната и дигиталната трансформация", Русинова в студиото на предаването "Директно".

Тя отбеляза, че двойната трансформация, която е огромно предизвикателство за ЕС, в Европа върви с изключително влошена демография.

"Всички ние, които участваме в тези форуми, трябва да си дадем сметка, че в България оттук нататък трябва да имаме ясен план как се справяме с двете сериозни предизвикателства пред нас - зелената и дигиталната трансформация", коментира Русинова пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: форумЕСтрансформация
Още от Русия
Петте предизвикателства пред бъдещия шеф на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоя заговор срещу хората вече е известен, моме. Всички участници в него ще висят по дърветата.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ще се справим лесно - като бием шута на всички марионетки, промотиращи тия античовешки шарлатании. И така ще стане, помнете ми думата.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Трансформация към средновековен религиозен фанатизъм и мизерия. За първи път в историята се прилага план с който едно общество само ликвидира икономиката си.
5
1
 
16
 
! Отговори
И защо? преди 3 дни
нали е зелена и еко? Защо трябва да се "справяме" с нея? Хората се справят с проблеми, да не би да намеквате, че "зеления преход" е де факто проблемен? :D
4
1
 
19
 
! Отговори
Булекзит преди 3 дни
Регулации , солидарност, санкции , ваксинации , преход. Ех ЕС беше прекрасен , само че вече за нищо не става. Трябва да излезем преди да си прокарат тихото робство.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Марш на село да копате с мотиките :)))
2
1
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
.Дигиталната и зелената трансформация умееха заедно с ЕС... Но папа'га'лите на брюкселска хранилка трябва да продължат да го повтарят докато им капе. Жалко.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Информацията е само кафява.