Свиленски за ГЕРБ: Като е първа сила, да си намери подкрепа

Партията не се управлява с транспаранти, каза той
14 юни 2024 12:06, Елка Василева
67
Свиленски за ГЕРБ: Като е първа сила, да си намери подкрепа
Снимка: архив, БГНЕС

"Корнелия Нинова е избрана от българските социалисти. Получила е тяхната подкрепа. Когато бъде насрочен прекият избор през септември, всеки социалист може да се яви. Тя връща властта при тези, които са я избрали". Това каза в интервю за БНР заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Още по темата
"Младите ни хора не разбраха, че партията не се управлява с транспаранти", заяви той относно призивите на младежкото БСП за промяна в партията.

Експертен програмен кабинет може да бъде такъв, в който не фигурира нито едно политическо лице, изтъкна Свиленски във връзка с предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Като е първа политическа сила, да си намери подкрепа. Само че за такъв кабинет не може да намери подкрепа. Ти си победител, но с 68 депутати", каза социалистът.

Георги Свиленски смята, че вече има договорен председател на Народното събрание и прогнозира, че ще бъде избран още на първото заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от Избори 2024
Пеевски, Борисов, Петков... 28 депутати ще решават от кой район да влязат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 седмица
Да видим сега младежкото БСП. Искаха оставката на Корнелия Нинова, но не казваха какво следва след тази оставка. Е, какво следва? Да видим. Има ли тук някой от тях да напише нещо?
59
0
 
2
 
! Отговори
Браво преди 1 седмица
Корнелия Нинова опази БСП от коалиция с ГЕРБ. Всички останали стари партии си минаха от реда като патерици на Бойко. Дори само това да беше направила заслужава да я изпратят с почести. Надявам се следващият лидер на БСП достойно да я замести.
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и ще си намери но бсп от къде ще търси избиратели незнам плеши
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ НЕ заслужават поздравления, защото през дългогодишната им власт тотално промениха образованието и системата бълва психически незрели млади хора, съществуващи като във виртуална реалност, без ориентация във време, пространство и естествени причинно-следствени връзки.Съзнателно, следвайки инструкциите на държави, които ги е срам от миналото си и се опитват да го заличат, налагат и ние да сме като животни, без съзнание откъде сме благодарение или въпреки какво и кого. Да нямаме памет..
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ НЕ заслужават поздравления. Защото са събрали хора угодняри. ББ говореше за "платноходки" по Черно море. Сега са крайно войнстващи. За да искат уважение, първо публично да кажат колко са жертвите от "евроатлантическата солидарност с Украйна. Колко на брой стотици хиляди живота, предимно на млади мъже са отнети заради извратеняците отвъд океана и на острова? И че харесват това.Няма уважение за кръвожадници. Трябва да се пази хигиена, дистанция като от чумави. И спрямо другите кръвожадници
55
0
 
1
 
! Отговори
всички в миша дупка преди 1 седмица
Чакам и не намирам някой от критикарите на БСП от "автентичните сини" да излезе и заяви каквато и да е позиция. СДС беше коалиция ("съюз на ..."), крепящ се на д-р Дертлиев (социалдемократ),а не на окупиралите властта радикал-демократи с тяхния войнстващи екзалтиран реваншизъм и гюрултия.После ДСБ къде остана? Нали бяхте на правия път?Сега ДБ пак са някаква коалиция от люспи, от лютиви люспи, на които никой не знае името на партиите им, но знае поразиите им.Коалиция бяха и НДСВ, къде са"умниците
54
2
 
1
 
! Отговори
Нане и Вуте преди 1 седмица
Свиленски:"Не е важно на мен да ми е добре,а на Баце да му е зле".....простотията яко го тресе тоя Гошко !!! Ето за това БуСиПе има само 150 000 гласа и е умираща партия !!!!Докато такива червенотиквеничета ръководят и управляват тази партия тя ще се смалява и ще изчезне от политическия хоризонт на България !!!!!
53
2
 
1
 
! Отговори
Нещо ми намирисва на преди 1 седмица
ГошоТъпото...с червен бандаж!
52
2
 
1
 
! Отговори
Нещо ми намирисва на преди 1 седмица
Гошо ***....
51
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Свиленски, ако не обедините лявото на 100% при следващите избори сте аут от НС.
50
0
 
2
 
! Отговори
Иван.. преди 1 седмица
Очаквах да видя нещо за калоянчо.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия с 15 депутати се правят на важни ,сакаш зависи нещо от тях..)
48
2
 
3
 
! Отговори
гост преди 1 седмица
Яд и злоба от загубата тресе БСП. Прави са политолозите, че българският политик няма култура! Вместо да поздравят спечелилият, те го анатемосват и му пречат да създаде правителство! Ами имайте достойнство и да губите! БСП се провалиха с това егоцентрично поведение на Нинова. Въпреки лошите резултати, те на си си взели поука и тъпчат на същото място...
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Десните партии, десните политики въобще, се провалиха изцяло при ковид -кризата. Никава демокрация нямаше. И никаква способнст на частната собственост да се справя с кризи. Тя жовее от ден за ден, като чергари, като племена които веднъж са на едно място, след това -на друго. И видяхме, че всички ислкаха държавно подпомагане и компенсации. Най-вече -най-едрият капитал. Раздробяването на живота на псевдоотеделни "самостоятелни"сектори противоречи на всичко естествено в света. Във война пък съвсем.
46
1
 
3
 
! Отговори
алтернативно мнение преди 1 седмица
Атаката на Борисов срещу Нинова, според мен,идва по поръчение отвън.И целта е БСП да стане"модерна лява"партия, т.е. да се подични на изродщината,на тоталната деформация, която е налична масово в наричащите се"содиалистически или социал-демократическо" партии в Зап. Евр.. Никой в България не пише какво характеризира поведението на тези 'соц"партии. Никой.Но и без това, при желание, ако се информира човек, що за политики функционират отколо техни деятели, лъсва голата жестока истина,(Столтенберг)
45
2
 
5
 
! Отговори
гахага преди 1 седмица
68 депутати , а вие бсп колко имате бе носач на рога :)
44
2
 
4
 
! Отговори
Що е то преди 1 седмица
Този "философ" да обясни убедително "Що е социализъм и има ли той почва у нас" -- при СЪВРЕМЕННИТЕ обществени условия, повече от век след дядо Благоев. "Нинова" не е "социализъм" ...
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Свиленски се изживява като философ
42
1
 
0
 
! Отговори
БЦП преди 1 седмица
Баджанакът на Президента ,като един Алмадор се пъне да си върне мястото на чиновник в банка, пардон. Иска да е шеф на банката БСП. . Де си Деси?
41
2
 
10
 
! Отговори
Ганьо Цончев преди 1 седмица
На тези избори пети, другите извън парламента хахаха. Корнела от СДС ще затвори последна вратата на Позитано.