Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България

Той ще приветства участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО
26 май 2024 21:40, Красимир Ангелов
152
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България
Снимка: Пресцентър Народно събрание

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България. Той беше посрещнат на летище София от ръководителя на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов.

Ръководителят на българската делегация благодари на генералния секретар за посещението в момент, в който България чества двадесетгодишния си юбилей като пълноправен член на НАТО. Даниел Митов отбеляза лидерството и личния принос на Йенс Столтенберг при запазване единството на Алианса във времена на тежка геополитическа конфронтация.

Народното събрание на Република България е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът ще бъде открит на 27 май 2024 г. от председателя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Парламентаристите от 32-те държави членки на Алианса ще бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и от служебния министър-председател Димитър Главчев.

Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна.

В София Асамблеята трябва да приеме своите препоръки за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: натоЙенс Столтенберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
19
 
! Отговори
ааа 2 преди 3 месеца
докато политиката на БГ се диктува от САЩ и Запада държавата никога няма да пркопса ! а " народа " ооказва страхотна политческа , иконмическа и всякаква НЕВЕЖЕСТ ! ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ
41
3
 
11
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
За " добро" ще е, съмнение няма.
40
2
 
20
 
! Отговори
несебър преди 3 месеца
Нали знаете кой ви набута в НАТО. Еврейчето Соломон Паси дето сега въобще не се и чува. А по рано масово пишехте "Ние сме горди европейци и НАТО ще ни пази.
39
1
 
24
 
! Отговори
Км преди 3 месеца
Бре тоя Митов колко е ухилен и доволен,сякаш Столтенберг му е сложил среден пръст още на стълбичката на самолета
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Aйge нeмa нyжga...
37
2
 
20
 
! Отговори
до 35 преди 3 месеца
До :)или ше иска да пращаме АРМИЯ или да купуваме оръжие от тях - няма какво да друго да е !
36
1
 
22
 
! Отговори
А преди 3 месеца
Някой знае ли защо го посреща "Къдравата Сю"?
35
2
 
11
 
! Отговори
хехе 2 преди 3 месеца
купувайте от нашите фирми оръжие и самолиотчета тоест от БОИНГ , РАЕТОН , Локхиийд Мартин и подобни и всичко ще е наред - НАТО ви ПАЗИ от всички лоши комунисти , левичари , десничари , *** и тн . проблеми няма - нали имате пари - богата държава е БЪЛГАРСКАТА .... трябват ни няколко милиарда при нас !
34
2
 
28
 
! Отговори
До 31 преди 3 месеца
Ако е самолети на чертеж, по- добре. Но Орбан каза вчера, че в централата на НАТО в Брюксел се готви въвличането на Европа във война с Русия. Затова Унгария подготвя документи за неучастие като член на НАТО. Столтенберг иска да направи фонд за Украйна и всяка страна да даде, около 100 млрд. долара мисля беше целия фонд. За каквото и да е дошъл, или първия удар ще е срещу нас, или още ще обеднеем. Все е лошо.
33
3
 
29
 
! Отговори
:) преди 3 месеца
Друго ще се коментира, друго...а именно ще пратим ли мизерната ни неподготвена армия в Украйна..срещата не случайно е тук.
32
6
 
33
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
НАТООООООВЦИТЕ , ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !!!
31
12
 
22
 
! Отговори
Възраждане преди 3 месеца
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
30
2
 
15
 
! Отговори
до 27 преди 3 месеца
До Анонименобещал му е да купи още самолетчета на чертеж нищо че част от тях падат където им падне напоследък ( визирам Боинг 737 МАКС ) които утрепаха към 350 човека някъде ... мисля че ще има още рано или късно тъй като са ги произвели а не могат да ги продадат че са и скъпи някъде към 100 -150 млн бройката в засисмост дали е макс 8 или макс 10 ....
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мамаси ли търси у РъБъ :)))
28
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя ми заприлича на ДенкУФФФФФ.......
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само тоя ли го е посрещнал? Очаквах снимки на задръстено от ентусиазирани евроатлантици летище, размахващи съответните знаменца. А утре всенародни празнувания по повод височайшето посещение.
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Митов му е обещал нещо. Не е за добре, даже много лошо. Но няма да кажат.
25
31
 
5
 
! Отговори
супер! преди 3 месеца
Много се радвам, че Столтенберг е в бегето. Това е голяма чест за нас. Най-големият евроатлантик посещава нашата малка държава. За мен поне, това е събитието на годината. Не всеки ден идват при нас такива високопоставени личности като господин Столтенберг. Така и България ще стане по-известна и популярна в целия Евросъюз.
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАТО ще ви докара чисти арийци от Афганистан, а вас всичките ще ви изпрати на фронта, за славата на Големия Чалгарийски Райх!
23
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изчезвай от страната ми бе очилат oxлюв!