Трифонов: Днес е ден за национален траур, но не и за пасивност

ИТН внесе в НС декларация за Северна Македония
15 мар 2024 12:50, Нели Христова
72
Трифонов: Днес е ден за национален траур, но не и за пасивност
Снимка: БГНЕС

Днес е ден за национален траур и за смирение, но не е ден за пасивност. Това пише Слави Трифонов в свой коментар във Facebook. Днес депутатите от ИТН внесоха декларация в НС относно Северна Македония, те обаче не казаха и дума за кончината на партиарх Неофит.

Ето какво още пише Трифонов:

Днес е ден за национален траур и за смирение. За духовно смирение. Ден за преоценка. За изводи. Но не е ден за пасивност. Защото животът и проблемите са постоянни. И борбата с несправедливостта не трябва да спира. Затова ще ви представя декларацията на "Има Такъв Народ", прочетена днес в Народното събрание.

Защитата на българския национален интерес, защитата на историческата истина и защитата на българите, живеещи в така наречената държава "Северна Македония", е осъзната кауза на Има Такъв Народ. Заради националното предателство на Продължаваме Промяната и лично на Кирил Петков, които вдигнаха ветото пред Северна Македония за присъединяването им към ЕС. Това веднага окуражи властите в западната ни съседка РСМ да започнат брутален терор върху българското население там. Побои, палежи, стрелба по културно-информационните ни центрове, затваряне на самите центрове и така нататък. Последиците са дълготрайни, непоправими и непредвидими. Поредната провокация се случва в момента.

Група американски сенатори са внесли в американския Сенат резолюция в подкрепа на северно-македонското членство в ЕС. Резолюция 581. Държа я в ръцете си. В нея има два притеснителни за България текста. В единия се споменава споразумението между Гърция и Северна Македония от 2018 година, което според текста е спирало кандидатурата на страната за ЕС, но вече е разрешен проблема. В текста, обаче, никъде не е споменат Договора за приятелство и добросъседство с България и двустранните проблеми, произтекли от неговото неспазване. Да ви ги припомня – нарушаване на правата на българите в тази страна, подмяна на исторически събития, обвинения във фашизъм, залегнали в образователната им програма, побои и терор. Все неща, заради които така наречената държава Северна Македония трябва да стои вън от Европейския съюз.

В другата точка, резолюцията иска от Президента, държавния секретар и европейските съюзници на САЩ да лобират за членството на РСМ в ЕС, забележете, без никакви други двустранни условия, а това е в ярък ущърб на българския национален интерес.

Ще ви го повторя - Президентът, държавният секретар и европейските съюзници на САЩ да лобират за членството на РСМ в ЕС и незабавното провеждане на междуправителствена конференция. Интересно коя държава е по-важна за САЩ? България ли, която е член на ЕС и НАТО или Северна Македония? Какъв е този наш партньор, който, евентуално, би заел страната на друга държава, с която ние имаме реални проблеми?

(Показателно за северномакедонската наглост е, че техният външен министър, Буяр Османи, нарича все още неприетата резолюция „Вятър в платната“. Резолюцията все още не е приета, но те се хвалят с нея!

Като нормални български граждани, вероятно си мислите, че българският посланик в САЩ е предприел необходимите дипломатически действия, за да защити националния ни интерес - нещо, което му влиза пряко в задълженията. Но, уви. В САЩ явно нямаме посланик, а скъпо платен турист, защото съветът му към Министерство на външните работи е бил – да не правим нищо. Точно така, съветът на посланика е бил да не правим нищо. Ще припомня, че същият турист от посолството веднъж изпусна една такава про-македонска резолюция. И защо я изпусна тогава и не направи нищо? Оправданието му беше, че бил в отпуск! В отпуск! Според нас, той трябва да бъде пратен веднага в постоянен отпуск и на негово място да се изпрати истински българин и истински професионален дипломат.

В песните може и да се пее, че няма нищо по-хубаво от македонското девойче и няма нищо по-чисто от Охридското езеро… Така се пее в песните и тези песни ги пеем всички, но пеенето на песни не стига, за да защитим България, нейните интереси и интересите на българите в Северна Македония.  Не е време за пеене на песни, а за действия. И този, който не го разбира и се спотайва, трябва да си ходи – веднага! За защитата на българските интереси няма отпуск и няма почивни дни. Ако някой се е уморил да работи за България – да се маха. Веднага!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
9
 
! Отговори
васил божков преди 1 месец
Еййй, слафкеййй, шти скъсам г.ъ.з.а.7-8 и ще си паднала.Лягай и брой си сама.
43
0
 
24
 
! Отговори
Ма що трийте бе преди 2 месеца
Тоя **** е пълен ******. И ако тия ****** от днесбг не бяха ******, щеше да е добре. Ама така е, когато разни ***** правят ***** и изпълняват ***** поръчки.***** работа.
42
0
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Ти се подигра с българския национален интерес,като отказа да съставиш правителство,когато имаше тази възможност,дадена ти от българския народ!
41
0
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Слави,дадохме ти възможност, ти го пропиля,сори.
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Типичен БеГе cypaт!
39
2
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
Гологлавият чалгар Славуца не може да изкара един ден без да пръска отровата и омразата си към Продължаваме Промяната и лично на Кирил Петков! Така се е фиксирал върху него, че сън не може да спи и с нетърпение чака да съмне, за да го наклевети и оплюе в медиите! Луд за вързване е Славуца, да посети психолога си!
38
2
 
22
 
! Отговори
ХАХАХХА преди 2 месеца
Каква "убава" снимка сте изкарали на трифунчо... ей сега ще ида до фотото да ми я разпячатат на формат А1 и да си я сложа на стената. Хрррттт пууууууу
37
2
 
20
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Сериозно ли? И ти ли трябваше да отидеш да се изплюеш на ковчега на партиарха както направиха другите политикани?
36
2
 
22
 
! Отговори
АМАН ОТ ГЛУПОСТИ преди 2 месеца
....НА *** И ПРОСТИ ЧАЛГАРИ!!!!
35
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този вярно е уникално глупав, като Румен Радев.
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как може да си толкова туп ве чалгар, чак от фейсбук под диванчето взел отново да дава акъл :)))
33
2
 
27
 
! Отговори
БОЖЕ, преди 2 месеца
Помогни ни тоя безполезен да не ни се натрапва навсякъде.Помогни му да разбере,че е едно нищо,че мястото му е в затвора за опростачването на поколения млади,за осмиването на хора в пъти над него.ПОМОГНИ ГОСПОДИ!!!
32
2
 
25
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Не вярвайте на тая чалгарска глутница от лицемери алчни за пари. Не им пълнеете джобовете с пари като ги пращате в Парламента,това са нашите пари
31
2
 
25
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Гологлавият гнусар пак ни се натрапва от диваня.
30
3
 
24
 
! Отговори
Пфуй преди 2 месеца
Мутренският песнопоец-чалгар пак ни досажда с простотиите си.
29
2
 
23
 
! Отговори
Пфуй преди 2 месеца
На този като му видя мазната мутра и ми се повдига.
28
1
 
22
 
! Отговори
Поли преди 2 месеца
Негодниците усилено работят да мътят главите на електората.Те и смирение?! Мили Боже.Та те винаги са се гаврили,,шегували" и с църквата и с Господ и с Патриарха.Пълни Boк luЦи .Пак гласувайте за тях
27
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да подстрижем Слави за патриарх!
26
2
 
25
 
! Отговори
Пффф преди 2 месеца
Чалгарят на мутропитеците казал поредната глупост.
25
2
 
23
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Певецът на метрите пак се активирал да "дава акъл" дето го няма