За ПП-ДБ изборите не били проблем, но в момента не били добро решение

ГЕРБ сега контролирали 100% от регулаторите
29
За ПП-ДБ изборите не били проблем, но в момента не били добро решение
Снимка: БГНЕС

Никога не сме се притеснявали от избори, но сме убедени, че те в момента няма да са добро решение за страната. Това заяви пред БНР Ивайло Мирчев, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

"С по-малко емоции да видим дали може да се постигне договореност в рамките на меморандума, който предложихме", коментира той.

Мирчев подчерта, че очакват от ГЕРБ да отговорят на предложенията в меморандума и изрази очакване такъв диалог да започне вече.

"Но той трябва да бъде в рамките на парламента, в рамките на това, което самият меморандум е поставил и без различни условия от това, което е дефинирано вътре", посочи той.

Депутатът отново изтъкна, че не става дума за делене 50:50 между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС на регулаторите, а става дума за носене на отговорност.

"Т.е. да се подели отговорността за регулаторите. Когато бъде предложен един или друг експерт за отделен регулатор, депутати от партиите да го припознаят и отговорността за подобно назначение да бъде носена от партиите А не да се парцелират регулаторите и при неясни условия да се поставят в регулаторите. Така беше досега! И всъщност ГЕРБ сега контролира 100% от регулаторите", настоя Мирчев.

Оценката на министрите от кабинета "Денков" се очаква в най-скоро време, посочи Ивайло Мирчев и добави, че тя трябва да бъде направена от премиера и вицепремиера.

"Нямам критики към министъра на отбраната Тодор Тагарев, а ставаше дума за това, че в Министерството на отбраната не си бяха свършили както трябва работата за изпращането на БТР-ите за Украйна. Но това не е критика към самия министър Тагарев", обясни депутатът от ПП-ДБ и изтъкна, че "България не е допринесла съществено с определена помощ, защото и БТР-ите се плащат от нашите съюзници и не са за сметка на българските данъкоплатци, включително дори транспортът им е заплатен от партньорски държави, така че българските данъкоплатци не се ощетяват по никакъв начин", каза той.

"Забързаха се нещата и имаме очакването съвсем скоро да имаме и други добри новини", отбеляза още Мирчев.
В предаването "12+3" депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев коментира и проекти в сферата на енергетиката, които парламентът разглежда.

"По отношение на ветрогенераторите в Черно море е добре по-спокойно да започне разговор. Често се случва в България определена тема да се вземе и да се истеризира, основно се използва от партии - руски проксита. Това лесно се вижда в активностите на БСП и на "Възраждане". А ГЕРБ и лидерът ѝ Бойко Борисов след това реагира на вече създаденото обществено недоволство, без да е въобще ясно за какво става дума. Ще се опитаме да започнем експертни разговори, с които да убедим партиите в парламента, че има нужда от подобно законодателство, а може и страната ни да не е дорасла още за това. Ние оставаме последната страна в Европа, която все още не е приела законодателство за ветрогенераторите в морето. А страната ни има доста добри възможности. По справка от проучвания, които са правени вече, в българската акватория на Черно море възможностите са за около 116 гигавата (GWe), а АЕЦ "Козлодуй" общо е 2 гигавата",  каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ППИвайло МирчевДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Ирина преди 1 месец
Пределно ясно на всички, е че ДБ не мислят за България, а за собствената си изгода. А нови избори ще бъдат пагубни за ПП-ДБ и те много добре знаят това.
25
0
 
1
 
! Отговори
Милен преди 1 месец
На Мирчев специално му е най-важно да заграби бизнеса на Лукойл
24
0
 
0
 
! Отговори
Никола преди 1 месец
Е как ще са добро решение като ДБ и ПП могат общо да вземат 5 гласа
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Особено за ДБ ще са проблем, защото вече почти нямат избиратели
22
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 1 месец
Хахахаха, жестоки са, играят смели :)
21
0
 
1
 
! Отговори
Деси преди 1 месец
Проблем им е и то най- големия, щото няма кой да излъжат вече
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе кой ще гласува пак за вас ПП-ДБ-ЛГБТ ?????
19
1
 
8
 
! Отговори
европеец преди 1 месец
ИСКАМЕ НОВИ ИЗБОРИ ДО ДУПКА!!!!!!
18
0
 
10
 
! Отговори
Не са ли!? преди 1 месец
Вярвате ли си!? Напротив, такъв страх ви тресе, че се усещат трусове! Специално вие, от ДБ следва да сте наясно, че коалицията ПП-ДБ стремглаво върви надолу, повлича ви направо като бурна река! Затова се чудите какви ли доводи да извадите, за да няма предсрочни избори!
17
1
 
12
 
! Отговори
Нагли Фашисти! преди 1 месец
Долу ! Разсипахте България! Идва народен съд за вас!
16
0
 
14
 
! Отговори
Име преди 1 месец
Да се чете, че са проблем!
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Именно! Изборите не са проблем, ама не са и решение! Защото както е оплескано всичко, сега остава и да го замразите за няколко месеца в този му вид. Прочетох вече някъде, че 95% от властта била на ГЕРБ+ДПС!?!?, което пък значи, че даже е станало по-зле! После, вече знаем "сценария" - туткане, блъскане, уу-кане няколко месеца и ето ги американските избори, след това както си знаем отпреди - грабваме еврото щото това сме го били приели мнооого преди. Абе вие какво правихте 3 години всъщност?
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При нови избори ще ходите на борсата ,не си мислете че хората че гласуват отново с 20 %,че разберете от къде ви идва Украйна ,вън всички украинци от България
13
1
 
13
 
! Отговори
4 преди 1 месец
Ей, тия крадци ако има един начин и изборите ще забранят !Особено този некадърник!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да не са проблем.Не може да ви натири човек и кое не е доброто на страната при избори .Аа вие май се мислите на незаменими.Няма такъв филм .Набутахте се на софрата не може цяла България да ви изрита.
11
0
 
16
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
ВЪН ВЪН ВЪН ВЪНВЪНВЪНВЪНВЪН АЛЧНИ ШАРЛАТАНИ С ИЗМАМА СЕ НАСТАНИХТЕ В ПАРЛАМЕНТА КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА ИНФЛАЦИЯТА ЗА ИКЖНОМИКАТА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ДОХОДИТЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИЩО НИЩОНИЩО
10
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Половината и от двете партии предатели и перални на мутри няма вече да видят НС.Затова до последно ще държат кокала.
9
0
 
27
 
! Отговори
D: преди 1 месец
Има избори , няма ПП и ДБ
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, баш са им голЕЕЕм проблем изборите на тия, ама как да си го признаят?
7
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Изборите не са проблем, паролите за машините са в джоба на Кокорчо, а хората на разБойко чакат с химикалките да броят хартиените бюлетини. Не е важно кой гласува, важното е кой брои!