Австрия съгласна да сме във "въздушен Шенген": Какво означава това?

На пресконференция Герхард Карнер ще даде обяснение
11 дек 2023 11:30, Нели Христова
267
Австрия съгласна да сме във "въздушен Шенген": Какво означава това?
Снимка: БГНЕС

Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер ще даде пресконференция, на която се очаква да разясни публикациите в местни медии, че Виена е съгласна - България и Румъния да станат част от т.нар. въздушен Шенген - да няма граничен контрол само при пътуване със самолет.

Според публикациите, Карнер е поставил няколко условия. Днес в Словения започва Залцбургският Форум, на който се предполага, че темата за Шенген ще бъде сред основните. На срещата ще присъства и българският министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Още по темата
България може да бъде приета в т.нар. въздушен Шенген, като се спомена евентуално условие - страната ни да приема повече мигранти.

"Няма как чрез двустранни отношения на България да бъде вменено да приема повече мигранти. По-скоро става въпрос страната ни да регистрира всички онези, които влизат на територията на ЕС през страната ни", заяви коресподентът на БНТ в Брюксел Десислава Апостолова.

Една от критиките на Австрия беше, че на територията й пристигат много нелегални мигранти, които са минали през България. След тези критики, през последните месеци, България отбелязва повече регистрации.

"Австрия не може да извива ръцете на България. Договорите трябва да бъдат подплатени с документи от Европейския съвет от Европейската комисия. Трябва да бъдат юридически издържани", каза Десислава Апостолова.

България, за да стане част от Шенген, трябва да бъде подкрепена от 27-те държави-членки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
е че в ЕС има двойни стандарти, за едни винаги може всичко за други не може. Мигрантите не искат да остават у нас защотосме бедни и не можем да им даваме помощите които дават с Германия и Австрия. Отделно не България е виновна за това че авганистанци и сирийсци са бежанци. Има виновен и всички го знаят да ги товарят на самолетите и корабите и да пътуват към виновника.
236
0
 
1
 
! Отговори
Фаейк нюз преди 2 месеца
Въздушен Шенген -въздух под налягане ! Какъв въздушен Шенген -и от Африка да летиш няма да те проверяват в самолета ! Въздушна коалиция и успехите им -> въздух под налягане ! Фалшива сглобка - фалшиви обещания и успехи ! Каквото повикало-такова се обадило - Ала Бала ! Оставка и ЗАТВОР !!!
235
0
 
5
 
! Отговори
Ала бала преди 2 месеца
Ако трябва да обобщим в стил бай Тошо, таз година въздушен Шенген а догодина подземен.
234
0
 
2
 
! Отговори
не на мигрантите ! преди 2 месеца
ИДЕ ВОЙНА ! СТЯГАЙ СЕ ! ЕДИН ДВА ДЕКАРА ДВОР С ЦАРЕВИЦА, КАРТОФИ, ЗЕЛЕ, КОКОШКИ, КОЗИ, КЛАДЕНЕЦ ГЕРАН, ГАЗЕНА ЛАМПА И ДЪРВА ЗА ПЕЧКАТА ! ДАЛЕЧ ОТ ГРАДА ! ГОСПОД ПОМАГА НА ОПРАВНИТЕ ! ЗЯПАЧИ И ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ НЯМАТ ШАНС ДА ОЦЕЛЕЯТ !
233
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Винаги съм бил за това да се събираме и обединяваме. Сега съм вече да се разделяме. Аз предлагам граничен контрол на всеки камион идващ и отиващ до Австрия с тридневна проверка на границата. От Гърция България и Румъния и Унгария да ядат дървото. Тея само така ще разберат че работите не стават с двоен стандарт. Вярвам че освен това че са по напреднали в демократично отношение са шувинисти и расисти. Докато не почнем да се държим зле с тях няма да ни уважават.
232
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво значи ли ? ЕС затваря границите, а ние заедно с Румъния, Гърция, и Сърбия, ставаме периферни държави, които трябва да държат мигрантите, за да не стигат до ЕС. Ето ви пари, стройте граници, стройте лагери, правете каквото искате, но нито един мигрант повече не трябва да прекрачи австрийската граница. А Ердоган ще извива ръце и ще взима пари, докато е жив. Ей това значи......!
231
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 223. *** и обясни това на израелците. В тяхната религия е записано "око за око, зъб за зъб".
230
2
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
Означава това, което казва Корнелия Нинова: подхвърляне на трохи. Ето задача за ПП-ДБ-ГЕРБ троловете: хайде сега о'плюйте Корнелия Нинова за това, че казва истината за резултата от великите преговори на Денков. Успех!
229
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Означава едно нищо. Въздушен Шенген не е проблем за никого.
228
1
 
19
 
! Отговори
Отговор преди 2 месеца
Това означава подигравка с България.
227
0
 
11
 
! Отговори
ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ? преди 2 месеца
"ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ", НО НЯКОЙ СА ПО-РАВНИ ОТ ДРУГИ! Най важното е автомобилният транспорт да бъде облекчен! Освен това тези тър-гaши, ще ни поискат нещо в замяна на "голения компромис", който правят за нас. УНИЗИТЕЛНИ и НАГЛО поведение на АНГЛОСАКСОНЦИТЕ за кой ли път спрямо нас! ВИНОВНИ СМЕ СИ НИЕ САМИТЕ ОБАЧЕ.
226
0
 
13
 
! Отговори
Отговор: преди 2 месеца
Означава,че ни смятат за втора ръка хора и е логично,когато безполови марионетки на посолството ни управляват!Какъв авторитет имат мъпетите Шорош Денк0ФФ и Мара ГарGамел пред ЕС и как точно отстояват българския национален интерес?!?Поредните безгръбначни йес-мени инсталирани от Козяк за разграбване и унищожаване на територията и заселването и с всякаква папла4 отвсякъде,за да изчезне местното население,някога гордо наричано българи!Жалко,че нямаме политик с топки,да каже НЕ на западните аме6и!
225
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко са жалки тези от ППДБ.
224
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На практика значи: "..миришат ви краката.."! Това което трябва да направим, е да се присъединим към румънците и да ги скъсаме от съдене и процедури. Наглите бюргери изпълняват външна поръчка. Всички знаем кой "пие" най-много руско гориво и газ в Европа. Ясно е, в чии интерес ни натискат!
223
0
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 2 месеца
Благодарско, ама ще минем и без него. Халал да ви са и шенгена, и мигрантите!
222
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахаха, Австрия се е съгласила, щот знае, че Холандия ще сложи прът в колелата. Циркове за наивници и долни гъ"""зоблизци като Пеевски, които даже ще напълнят цяла България с мигранти, ако трябва, само и само да сме в Шенген и да си въртят далаверите със Запада.
221
4
 
23
 
! Отговори
Въздушен шенген преди 2 месеца
Ааахаахаахах. БЪЛГАРИТЕ Евроатлантасти , толкова ли са зомбирани ,че не виждат как ни бъзикат. Ако имахме истински премиер като Орбан , щяхме да блокираме всички помощи са укрите и вече щяхме да сме в шенген , съпунения акедемик цар плъх денкоффф и тагаренко явно служат в чужди интереси
220
0
 
13
 
! Отговори
Така преди 2 месеца
Аз съм съгласен да ти пратя една въздушна целувка.
219
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
и как ще се качват на самолета пътниците без да си показват паспорта? австрийските философи това ли успяха да измътят? тотална гавpa.
218
0
 
0
 
! Отговори
Атмаджа преди 2 месеца
До ЛагрестинНапълно вярно.