Наблюдаваме междуплеменна война в българската политика

Борислав Цеков: Тя се африканизира
6 дек 2023 00:15, Стела Стоянова
30
Наблюдаваме междуплеменна война в българската политика
Снимка БГНЕС

Наблюдаваме процес на африканизация на българската политика. Няма диалог за общото благо. Наблюдаваме междуплеменна война за взаимно унищожение. Не бива да се претупват промените, трябва да има широка дискусия". Това заяви докторът по конституционно право доц. Борислав Цеков пред БНТ.

"Няма как да говорим за върховенство на конституцията без висшите конституционни органи да изпълняват свои основни правомощия, свързани с жизненоважни сфери на държавния, социалния и икономическия живот", каза той.

"Има тълкувателно решение на конституционния съд във връзка с инспектората, след което има и едно определение във връзка с ВСС. Там има много сериозна критика към НС като орган по избора, но се признава, че няма ефективен инструмент, с който НС да бъде принудено да си осъществи конституционно вменените задължения", уточни адвокатът от Инициатива "Правосъдие за всеки" Емил Георгиев.

Според Емил Георгиев политическото мнозинство си е поставило за цел конституционните изменения и бюджета.

"След като се постигне консенсус е въпрос на политическа сделка да има някакво последователност в избора на регулаторите", обясни той.

По думите на доц. Борислав Цеков регулаторните и контролни органи в държавата имат ключово значение за цели сектори.

"Комисията за защита на конкуренцията - огромно влияние, Комисия за защита от дискриминацията, също изключително важен орган", коментира докторът по конституционно право.

Според адвокатът от Инициатива "Правосъдие за всеки" има много неясноти и липса на мотиви за предложения.

"Имаше големи неясноти как определени разпоредби изобщо се появиха, кой е техният автор. Няма мотиви по редица предложения, което е недопустимо", каза Емил Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: политикаНСКонституция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ние сме афрриканците на Европейския съюз. Най-бедните, най-гладните, с най-големите корумпирани и продажни африкански ръководители като Боко, Кико и Пеевски. Продаваме и подаряваме евтино реактори бетеери, купуваме скъпо реаактори, бетеери. Африкански данъци имаме, евтин труд за бизнеса, много пари за богатите и бизнеса.
10
0
 
0
 
! Отговори
евтина рибка , преди 7 месеца
за племената . 10-15 лева . колкото свинско , или деликатес . В развъдника я пускат . Вчера и онзи ден я товарят и мъкнат . Нищо не струва , като дините . Но 5-8 евро я дават , а не е кило . 2 кила с очи, гадна люспа, мехур . Родното е по лошо и скъпо от международното . Всеки 8 е Ники . Николай Василев, Свинаров , ами да хапват .
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Племето гриндри е много войнствено и завоюва бая власт напоследък...
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 26 Важното е да му е голям като на африканец.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цеков не се къпе като африканец.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има едно племе в българската политика, това на разбойниците. Затова хората не гласуват, властта все при едни хора ходи и парите все не отиват за тези, които ги дават.
5
1
 
3
 
! Отговори
Мгума Нанга преди 7 месеца
Нормално за идеологията.
4
6
 
2
 
! Отговори
РАЯ преди 7 месеца
Ох пък този къносан ***
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Vol'Jin. След като държавата е собственост на мафия то няма нищо за чудене - разбира се че престъпният бизнес ще е под закрила на държавата. Тоест сам себе си защитава.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Африка политиката е африканска какво толкова...
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добра статия, но потурнаците с гайдите няма да разберат за какво иде реч.