Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа

За резултатите от изборите аз лично не се ядосвам хич, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 31 окт 2023 15:10 | 31 окт 2023 15:10, Нели Христова
564
Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа
Снимка: БГНЕС

"Тези избори са наказание за цялата политическа класа - 27% активност - това е абсолютна нелегитимност. Толкова малко гласували и толкова ниска активност - анализаторите и всеки от нас трябва да си направи извод защо вървим така надолу".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, цитиран от БГНЕС.

"Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа",каза още Борисов.

Още по темата
"И ето какво казват цифрите за София: 537 094 хора са гласували за ГЕРБ - това е 1500 местни депутати в страната; ПП-ДБ - 273184 души са гласували за тях за общински съветници - срещу 396 на ПП-ДБ в страната.

Дори БСП и ДПС имат повече от "Промяната" като общински съветници в страната", пресметна Борисов и продължи:

"Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили. Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и "Възраждане" и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати", каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега трябва да я спасим от спасителите - аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, защото са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат възможност да правят сглобка с БСП, Възраждане, ИТН, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни - всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и еднакъв аршин, да сте критични по същия начин", обърна се Борисов към журналистите.

Резултатът на изборите в София е очакван след тригодишната масирана атака срещу нас, допълни Борисов.

В Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево ПП-ДБ дори не са на балотаж, там са на трето или четвърто място. Чухте ли там някой да излезе от тях и да призове техните симпатизанти да гласуват за ГЕРБ? Така Борисов отговори на въпрос ГЕРБ кого ще подкрепи на балотажа в София.

"Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян каза - "По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност". Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София", каза още Борисов.

Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа, това се прави още в неделя вечерта, сега е късно, коментира лидерът на ГЕРБ.

Хекимян има над 1800 преференции.

"Аз лично не се ядосвам хич - това са 18 години под управлението на ГЕРБ. В страната видяхме "промяната" - три години обедняване, три години задлъжняване, три години нищо не се случва в страната. И сега, за бюджета, ако се стигне дотам, - щото вече много неща не мога да обясня на партията си, - ще искам поименно да бъдат заложени тези проекти, които ние сме обещавали - градовете колабират буквално, каза още Борисов.

"Нямаше нищо по-естествено от това да се подкрепяме в страната, и всички кметове щяха да са на ПП-ДБ и ГЕРБ, и това щеше да генерира стабилност. Те сега смятат, че с изнудване и натиск нещата ще станат, но няма да е така.

Издигнахме Хекимян, за да е независим, да е външен за партията, да може да поправи грешките, да има нови идеи, честен и подготвен човек. Оттук нататък той ще има функции в партията, но "глас народен, глас Божи". Вече не е грешно да си комунист, да си от ДС, вече е приемливо да си тормозил хора, това е вече приемливо в София. Резултатите на Вили Лилков - 5% за един истински десен човек, показват, че преходът у нас вече е завършил", посочи още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


564
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
5
 
! Отговори
до 22, София не е преди 10 месеца
България, но това не го казвай на софиянци, че се сърдят.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ролята на Хъкмъкян в ГЕРБ ще е да бъде лична метреса на вожда, метреса с партийна книжка! И ще му даде да води ГЕРБ-Жени, тъй като в тази партия има само един мъж, останалите са жени, въпреки,че някои от тях носят панталони и имат бради и мустаци.
57
4
 
5
 
! Отговори
следва поричане преди 10 месеца
Буцка , абе звънят ти от посолството , чистачката имала нещо да ти предава от заместника на заместника на втория секретар , важно било .
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А СЛЕД ВЕЛИКАТА ОБСАДА ПЛЕВЕН ПАК НЯМА ДА ПАДНЕ!!!...
55
4
 
10
 
! Отговори
да знаете преди 10 месеца
Този докато не се махне, България все ще затъва......
54
2
 
6
 
! Отговори
Тиквата от Банкя преди 10 месеца
Еххх навремето как ръкопляскахме с баща му на Терзиев по конгресите на БКП а сега сина му ръкопляска по силно в посолството за да ми вземе хляба . Амааа така не е по комунистически :(((
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За Хелоин Хекимян щял да се маскира като кмет на София..
52
6
 
3
 
! Отговори
РУМЕН ПАШАТА преди 10 месеца
ДОН БОЙКО ПЕТАХ ТИКВА , СКОРО КЕ БИДЕ В МАГНИТСКИ 3 ...ЛУКОЙЛ МУ КУПИХА ВИЛЛАТА В БАРЦА, А МЛАДАТА ЛЮБОВНИЦА ГЛЕДА ДЕТЕТО НА БОЙКО ТАМ, НА ЗАВЕТ .
51
3
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 10 месеца
ТЕРЗИЕВ КАКЪВ Е ПИСАЧИ НА ЛЪЖИ ДС СЕМЕЙСТВО ПЛЕМЕННИК НА МЛАДЕНОВ МИЛИОНЕР ДС СТАНАЛ ОТ БЕБЕ И НАЙ РАДОСТНОТО ЗАЕДНО В СГЛОБКА С БОНЕВ СПАСИТЕЛ ДО ШАРЛАТАНИН ТЕЗИ ДЕТО ГЛАСУВАТ ЗА ШАРЛАТАНИТЕ КАКВИ СА 118000 НЕ СА БЪЛГАРИЯ
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За съжаление това е края на Герб .Който загуби София , губи България .Сега гледам как брои колко кметове има и колко отиват на балотаж , но балотажа не се знае дали ще го вземе .На много места нещата са на кантар .Като сложим и новите общински съвети които са доста пъстри и се получава , че при едни предсрочни избори може и да не получи подкрепата за която си мисли .
49
1
 
8
 
! Отговори
От Котленско сме преди 10 месеца
Бойко с едната ръка гали а с другата "меча" вади едновременно за двамата на балотажа. Накрая цял народ прецакан а той в бели дрехи спасител на България. Абе мислех да не глъсувам но ще глъсувам.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хубаво е ,че разкри и дядо Вили като свое прокси. Сега чакам Васко Трътката и Богдана Карадочева да ми изпеят - Комунизмът си отива!
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кръв ще пуска, но кокала не иска да изпуска.
46
2
 
11
 
! Отговори
Тик Вун Днес преди 10 месеца
Правилно Каза - Преходът Завърши - Държавна Сигурност се Завърна в Столицата! така, че вече не само ПП Промяната Приключи, а и ПП Преходът Приключи!!
45
6
 
10
 
! Отговори
бокоо загуби яко преди 10 месеца
Герп залезе в София!
44
2
 
14
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 10 месеца
Хекимян щял да има роля в партията.Представяте ли си какъв шамар е това за герберите,които толкова години са се блъскали да се мазнят.Комунистът си остава комунист за цял живот!Такъв е ББ!Не разбира от технологии,мрази образованите и затова сега иска да си отмъсти.По-отмъстителен,злобен,арогантен и т.н.политик не сме имали.Как забравиха за публичното унижение на Караянчева,на шефа-дето трябваше да бие тъпана по мегданите("номерца ли ми правите"),как хокаше кметовете,че си мълчали за пътищата...
43
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тииквата е наранен. Изпитва горчивина! Аз толкус направих за вас, пък на ей ся. Сега са Хелоуин може да се маскира като тииква!
42
3
 
16
 
! Отговори
Bad Face преди 10 месеца
В интервю днес, за друга жълта медия, Тулупа публично заяви, че Ваня Григорова е по-стойностният кандидат за кмет на София. Доживях да чуя поне една истина изречена от неговата уста.
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Честит Имен ден, Тикво. Пак ли изпълзя от дупката си.
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЦИК и ДАНС се държат от ГЕРБ-ДПС. Слафчу не даде да ги разчистят.