Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа

За резултатите от изборите аз лично не се ядосвам хич, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 31 окт 2023 15:10 | 31 окт 2023 15:10, Нели Христова
564
Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа
Снимка: БГНЕС

"Тези избори са наказание за цялата политическа класа - 27% активност - това е абсолютна нелегитимност. Толкова малко гласували и толкова ниска активност - анализаторите и всеки от нас трябва да си направи извод защо вървим така надолу".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, цитиран от БГНЕС.

"Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа",каза още Борисов.

Още по темата
"И ето какво казват цифрите за София: 537 094 хора са гласували за ГЕРБ - това е 1500 местни депутати в страната; ПП-ДБ - 273184 души са гласували за тях за общински съветници - срещу 396 на ПП-ДБ в страната.

Дори БСП и ДПС имат повече от "Промяната" като общински съветници в страната", пресметна Борисов и продължи:

"Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили. Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и "Възраждане" и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати", каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега трябва да я спасим от спасителите - аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, защото са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат възможност да правят сглобка с БСП, Възраждане, ИТН, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни - всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и еднакъв аршин, да сте критични по същия начин", обърна се Борисов към журналистите.

Резултатът на изборите в София е очакван след тригодишната масирана атака срещу нас, допълни Борисов.

В Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево ПП-ДБ дори не са на балотаж, там са на трето или четвърто място. Чухте ли там някой да излезе от тях и да призове техните симпатизанти да гласуват за ГЕРБ? Така Борисов отговори на въпрос ГЕРБ кого ще подкрепи на балотажа в София.

"Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян каза - "По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност". Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София", каза още Борисов.

Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа, това се прави още в неделя вечерта, сега е късно, коментира лидерът на ГЕРБ.

Хекимян има над 1800 преференции.

"Аз лично не се ядосвам хич - това са 18 години под управлението на ГЕРБ. В страната видяхме "промяната" - три години обедняване, три години задлъжняване, три години нищо не се случва в страната. И сега, за бюджета, ако се стигне дотам, - щото вече много неща не мога да обясня на партията си, - ще искам поименно да бъдат заложени тези проекти, които ние сме обещавали - градовете колабират буквално, каза още Борисов.

"Нямаше нищо по-естествено от това да се подкрепяме в страната, и всички кметове щяха да са на ПП-ДБ и ГЕРБ, и това щеше да генерира стабилност. Те сега смятат, че с изнудване и натиск нещата ще станат, но няма да е така.

Издигнахме Хекимян, за да е независим, да е външен за партията, да може да поправи грешките, да има нови идеи, честен и подготвен човек. Оттук нататък той ще има функции в партията, но "глас народен, глас Божи". Вече не е грешно да си комунист, да си от ДС, вече е приемливо да си тормозил хора, това е вече приемливо в София. Резултатите на Вили Лилков - 5% за един истински десен човек, показват, че преходът у нас вече е завършил", посочи още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


564
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
7
 
! Отговори
ъ преди 10 месеца
И какво стана сега - "демократична" София гласува за червените и за розовите. Всъщност, това е нормално - "демокретичните" софиянци през целия преход живяха в късния социализъм, а доста от тях и в комунизма. Назначени за успешни бизнесмени и за големи началници. Затова докато цяла БГ намаля с 1/3, София се увеличи двойно. Как няма да гласуват за розовите и за червените.
38
3
 
9
 
! Отговори
#Деца и Внуци на ДС преди 10 месеца
върнахме си Държавата! вече няма нужда да се крием - милионите са изпрани!!
37
3
 
5
 
! Отговори
Д-р Лектър преди 10 месеца
Тиквата днес изпържи десните, сега залага тигана за левите. Примамва ги в леглото да правят любов, но всъщност в прегръдките му те ще получат само една тежка телесна повреда. След изборите ще ги натири на Бузлуджа да *** където има разпорено.
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дон Буци е завърши там откъдето започна - от БКП! Комунист си беше и такъв си остана. А тези дето му повярваха, че е за европейско развитие на България ще им кажа - За 12 г. управление Борисов направи България най-корумпираната и затова най-бедна държава в ЕС. И с право се питаме - Кога ще ги стигнем .... румънците? Кога?
35
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП-ДБ за терзиев нямат нужда от вашата подкрепа, а и вашите ще подкрепят червеното
34
2
 
16
 
! Отговори
Тик Вун преди 10 месеца
Бута Глобката!
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Познавам един човек, доста си е платил от предишния строй. Чак по лагери не е бил, горянин също. Но заради това че баща му се е дърпал до последно на ТКЗС, вуйчо му свещеник - службата трудовак, висше така и не са му разрешили. Но и той вика - " Който си е комунист, признавам му го, пък и между тях имаше свестни хора. Ама пребоядисани *** не дишам". И прайдаджии не понася. Та и без Боковите указания знам кой ще подкрепи
32
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Голямата грешка на Борисов е сглобката. Изгуби доста подкрепа по тая причина. Ако, обаче, се яви на избори самостоятелно и обещае, че сглобки с простоватогрозниятжълтопаветник няма да прави, пак ще си върне подкрепата.
31
3
 
7
 
! Отговори
Нормално преди 10 месеца
Путин възкръсна и бият Евреите из Русия!И шефа на Газпром утрепаха заради Нефтохима.
30
6
 
16
 
! Отговори
Хаха Хекимян честен преди 10 месеца
Всички едни честни в Гроб, да не повярваш
29
3
 
18
 
! Отговори
отигра ги преди 10 месеца
Буцито си е " висш пилотаж " на селски белот , отиграванията му са забележителни . Все пак за признание си е и идиотията на ония от ПП-ДБ.
28
11
 
13
 
! Отговори
Софиянец преди 10 месеца
С мутри не общуваме, особено пък с дърти, лоясали и психясали сикаджийски мутри!
27
9
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
борисов не беше ли лежал в затвор в чехия за кражба на коли и аз не го подкрепямама тои стана премиер на българия такава прос=то-тия само по тези геог ширини
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква Ваня, бре? Той просто няма да гласува.
25
25
 
11
 
! Отговори
Public enemies преди 10 месеца
И все пак :))) Честита победа г-н Терзиев, новият кмет :)))
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хубаво ги приказва Боце, ама в НС подкрепя другата част от сглобката. То затова и резултатите му са такива. ППДБ са крадлив планктон, не им дреме за идеология, нито какво са им говорили "лидерите" преди 2 седмици /те гласуваха за Радев, например/. Затова ППДБ не понесоха електорални загуби от съюза с ГЕРБ. Докато електоратът на ГЕРБ се отдръпна, там все още има и нормални хора, не е като при розовите. И така.
23
10
 
28
 
! Отговори
ACDC преди 10 месеца
Честито на Ваня!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Утре всеки може да обжалва заповеди, уволнения , разпореждания подписани от заместници , въпреки че началника им е делегирал права!Хора възползвайте се, с това решение ВАС създаде прецедент който ще доведе до голяма каша. Но щом е такава съдебната практика на ВАС, всеки административен съд трябва да отменя всички заповеди подписани от заместници за всичко. Аз не знам в закон да пише че подписите са на заместниците. ТОВА СЪТВОРИХА ГЕРБ-ДПС
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Влезе в капана . Сега с това изказване , може би ще разглобят сглобката . Партньорите само това чакат за да го ......... .При едни предсрочни избори изобщо не е гарантирано че Герб няма да загуби , като гледам настроениета . По дипломатичния начин беше да каже да се гласува по съвест . Не можа да преглътне София , защото знае , че който вземе София после взема и страната и затова , като не я взема той , няма да я даде и на другите .Буквално наклони към Григорова
20
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов изгуби София! А София е България! ГЕРБ вече са бита карта и отиват на политическото бунище!