Трайчо Трайков: Битката за София ще е "тежка"

Според него най-трудната позиция в държавата е кмет на столицата
Обновена: 12 юли 2023 08:22 | 12 юли 2023 07:47, Нели Христова
22

"Ясно е, че който и да беше кандидатът, щеше да има критики по някаква линия за нещо.  Аз съм казвал, че всеки от възможните кандидати има свой набор от качества и въпросът беше кой би бил най-добре оценен от избирателите. Не е тайна, че бях привърженик на предварителни избори, но така или иначе сме на етапа, на който сме и смятам, че трябва да се надяваме да очакваме най-доброто за града ни", коментира кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков в "Денят ON AIR".

Според него най-трудната позиция в държавата е кмет на София. "Като министър, също вземаш разни решения, но не ходиш по решенията физически, като ходиш из територията, за която отговаряш, могат да те питат всяко нещо защо е така или иначе. Докато съм в моя район дори като правомощия да не отговарям за нещо, си го мисля в душата. Много е важно доколко човек е адаптивен, решителен и отдаден да се справи", сподели Трайков пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи битката за София ще е "тежка". Той допълни, че е получил много висока оценка отново да бъде кандидат за кмет на район "Средец", но бе категоричен, че от ГЕРБ-СДС не са водили разговори с него.

"Ролята на общинския съвет е изключително важна, но една идея се надценява, защото по отношение, като разпределение на кметовете и общински съвет, важно е кой е кметът. Ако има необходимите качества, успява да си прокара идеите пред общинския съвет, тъй като за разлика от парламентите, общинските съвети имат ясен хоризонт - 4 години. Невероятно е да не се изкара този срок. Затова всички общински съветници, кметове си полагат цели в течение на този период и се вижда, че трябва да се търсят различни баланси", каза още Трайчо Трайков.

Запитан дали трябва да продадем оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна, той отговори: "Платили сме за него 600 млн. евро и ако трябваше да се купи същото, със сигурност щеше да струва повече. Въпросът е като си го купил и го продаваш на старо, колко би струвало?"

По негови думи, когато България е взела решение да не строи АЕЦ "Белене" е била предплатила за реакторите, тъй като били поръчани без договор.

"Когато взехме решение да нямаме "Белене", но реакторите ги имаше, тогава България много искаше да ги продаде, дори в арбитража защитавахме това виждане, че искаме да минимизираме загубите", каза той.

"Само до преди няколко месеца ние се надявахме да им вземем повече пари, отколкото струват като метал", коментира Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само си я направихте тежка!!!???!!! Набутаха ви кандидат с тежести. Може да е гений, но е от ДС.
20
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
В София битка за кмет изобщо няма да има.С ДС кандидат ПП/ДБ вече загубиха служебно.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лош избор за кандидат, не искам ГЕРБ, ама не знам дали бих гласувал за кандидата на ППДБ.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В София от години има доста кметове от ДБ, както и общински съветници. До момента не виждаме някаква промяна за по-добро от тяхна страна, даже и с елементарни неща, като контрол на извършваните ремонти в техните райони. Намърдаха се на трапезата и лапат заедно с ГЕРБ, а общинските им съветници единодушно подкрепят всичко предложени от Данчето.
17
2
 
0
 
! Отговори
komitata преди 10 месеца
Ще е тежк азащото им а милиарден бюджет коят партия прилапа кмета налва милиони-безброни ремонти н а ремонтите ,обществени поръчки фандък ауспя да се закрепи и ако н ебяха малцинствата н апоследнит еизбори изгаряше
16
3
 
6
 
! Отговори
КМЕТ ОТ ДС...?? преди 10 месеца
НИКОГА........ МАГНИТСКИ 4 НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛИ...... УЖ ЧИСТИМ ДАНС И НСО ОТ СВЪРЗАНИ С РУСИЯ, А КМЕТ НА СОФИЯ ЩЕ ПРАВИМ ТОВА ЧЕНГЕ ОТ ПП..??....
15
0
 
6
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 10 месеца
Хайде кметовете от ДБ да се раберат кой пост е по-важен.Слатинският кмет на срещата ни убеждаваше,че е по-важен шефът на общинския съвет,отколкото квета и затова предложили Терзиев за квет.Сега Трайчо друго говори.Ние,избирателите не сме толкова *** за колкото ни мислят кандидатите.Намерете си добър пиар,защото ставате смешни.Махнете си опорките,които чухме на срещата в кв. Слатина.Оказа се (според този кмет),че от него нищо не зависело.Дори не си направи труда да ни убеждава.
14
2
 
4
 
! Отговори
Fena преди 10 месеца
Един от най-големите мишоци. Папа кюфтетата с ГЕРБ, сега се вживява, че е голям демократ. Трайчо вкара далаверите в енергетиката с внесения от него"ЗАКОН за ВЕИ" през 2011г. И досега никой нормален енергетик не може да обясни защо аджеба от слънцестърчалките тока е по 700 лева за мегават, а от вятърни генератори - по 180?
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОЙ предложи за кандидат кмет на София? През каква процедура за номинации или вътрешни избори е преминал? Имало ли е и други номинации? ---- Предложиха го Кирчо и Кокорчо от Питахме в посолството. Основното му предимство е, че си плаща предизборната кампания сам, а може и да е бутнал бонус на ръководството. Кирчо и Кокорчо са бизнесмени от Харвард, все пак :)
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой е тоя цайс Трайчо :)))
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В София Крадът най-много ,тук е с Милиарди ,не си играят на милиончета ,затова е "битката" , а градът тъне в мизерия и разруха ,Няма Детска болница ,която струва само 85 милиона - Ми Краде им се Бе -Всичко им се Краде -до стотинка Бе !
10
0
 
5
 
! Отговори
aa1820 преди 10 месеца
Тежка ще е битката, с такъв безличен кандидат. Вярно е, че децата не отговарят за родителите си, но като се обявяваш за успешен бизнесмен, кажи и с какви пари и подкрепа си започнал. Успешен бизнесмен си ако почнеш от нула, а не от върха на номенклатурата.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така де половин България е в София и София Област . Тук са и най много от европейските програми. Енергетика, Земеделие, Околна среда, дори и Басейнова Дирекция е тук с двама трима п а р аз. иТи на служба, половин МВР, много и какви ли още институции за крадливи. Правосъдие...
8
0
 
4
 
! Отговори
ДУБАЙСКИ НОЩИ преди 10 месеца
ТРУНЧО ПОКАНИ ДЖУУУКЛАТА ОТГОРЕ ДА ТИ СПРЕТНЕ ЕДНА СВИИИРКА ДА ТИ МИНЕ!...
7
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
крад-ци-те са много няма да стигне за всички за това е борбата кои да се докопана нито един не вярвам и не гласувам от застрояването нямаме светлина и въздухза кого да гласувам
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом ше е тежка, да излизат опълченците!
5
3
 
3
 
! Отговори
герП губи София преди 10 месеца
Жълтите павета, граф Игнатиев.. Провал след провал е последният мандат на Фънди
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОЙ предложи за кандидат кмет на София? През каква процедура за номинации или вътрешни избори е преминал? Имало ли е и други номинации? Мисля, че прозрачността и демократичността в тези процеси са важни особено от партии прокламиращи се, като носители на демократичните ценности, даже и да загърбим тежката комунистическа и ДС рода и обвързаности на водачите им.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Излъгаха избирателите ,погазиха си всички принципи и накрая се цунаха и седнаха да си делят парата . Нищо хубаво НАС не ни чака , тези се оправят и без нас както винаги .
2
0
 
6
 
! Отговори
Ученика преди 10 месеца
КЕРП са се окопали с верни службаши в София града голяма, които папкат бюджетни парички и задълже гласуват за ГЕРБЕРСКА республика. Без съкращение на администрейшъна в Софията нема да падне техната крепост...