Денков зове: Днес можем да сложим край на политическото безвремие

Приоритетите на кабинета – в Шенген тази година, в Еврозоната от 2025 г.
Обновена: 6 юни 2023 13:47 | 6 юни 2023 13:45, Камелия Цветанова
57
Денков зове: Днес можем да сложим край на политическото безвремие
Снимка: БГНЕС

"Днес можем да сложим край на политическото безвремие, да дадем надежда на българите, които искат страната да има редовно правителство и НС, работещи в ползва на хората и бизнеса. Днес е денят да изберете кабинет, който има експертизата да взема решения и да носи отговорност за тях", призова кандидатът за премиер Николай Денков.

"В последните седмици ПГ на ГЕРБ и ПП-ДБ положиха усилия, за да преодолеят реалната опасност да отидем на шести избори. Бяха направени много компромиси и от двете страни, за да се осигури стабилност и перспектива за страната. Направихме го,защото сме убедени, че страната има нужда от правителство, което да решава проблемите на хората и бизнеса. България има нужда и от стабилен парламент като най-спешно е приемането на бюджета за тази година. Тежката ситуация роди идеи неизпробвани досега у нас - кабинетът ще бъде ръководен от пример и вецепремиер, които да разменят постове си след 9 месеца", посочи той.

Денков открои приоритетите на правителството, което ще оглави.

"Бюджет с 3% дефицит, да изпълним задълженията си по управленската програма за влизане в Еврозоната и Шенген, да реализираме законодателната програма в това число и за промени в Конституцията свързани със структурата на прокуратурата и на ВСС", отбеляза той.

Денков увери, че кабинетът ще направи всички нужно за присъединяването към Шенген още през тази година.

"За влизането в Еврозоната на 1 януари 2025 г. бюджетът за тази и за следващата година ще е с 3% дефицит и без висок външен дълг, ще има информационна кампания, която да спре разпространяването на дезинформацията във връзка с въвеждането на еврото", посочи Денков.

Той се ангажира да има достъпност и прозрачност по отношение на цените на тока и газа.

Земеделието ще стане национален приоритет, увери още Денков.

"Детската ми мечта не е да съм премиер на една държава в политическа и икономическа криза и с дълбоко разделено общество, тя беше да бъде учен и аз я реализирах", призна кандидатът за министър-председател.

Той увери още, че ще си подаде оставката, ако нещата тръгнат по грешен начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Николай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Деди преди 1 година
До Мдаа : Не бе, този ще е "новия Плевльо", само че като мин-пред!
44
0
 
2
 
! Отговори
Няма преди 1 година
Да позволя на някви тротинетки и вьрли сатанисти еретици трябва да се забранят всякакви организации щом е война а ти даваш само свойта миризлива слива и нищо повече
43
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
абе той и на Боко му беше останало да боядиса една гранична барака и "до месец" щееме да вленем в Шенген..И така вече над 10 години...Сега:..-Ние НЕ сме в интереса на ЕС за Шенген,така че може да ни лъжат още 10 години...Виж,за еврозоната ще направят всякакви врътки за да ни натикат в нея..Защото те имат интерес,а ние-не..
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Академика и вещицата ще се връткат и ще делят по равно.
41
5
 
6
 
! Отговори
Димитрий преди 1 година
Да се маха този всеки който е съгласен така да се гаври с волята на народа оставка му е малко.
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искам простите шарлатани които са щели да имат 7% на изборите според простото Киро да съставят правителство и да управляват, а ГЕРБ да ги подкрепят. След записите които изтекоха в публичното пространство това ще е най корумпираното и мошеническо правителство. Нови избори веднага и без измамните мадуровски машини които се манипулират чрез флашки и кодове, простото Киро знае как.
39
5
 
6
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Тоя ще е новият жан виденовНа бас
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мишок.
37
0
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
не искаме информационна кампания, искаме експертно становище с подписи отдолу
36
5
 
8
 
! Отговори
баце преди 1 година
Безвремието го дължим на мошетата в ПП, бараните машини, манипулациите и т.н.Безвремието почна с пръкналите се от Козяк ПП и ще свърши с ПП.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е...,как могат да тръгнат "нещата по грешен начин" щом си на власт и управляваш държава?!?!?!Как?! Искам отговор от Вас, господине! Ако карате автомобил как ще тръгне назад, ако искате да върви напред и сте направили всичко както трябва: включили сте правилна предавка, подавате газ, отпускате съединител...и потегляте, но НАПРЕД. ЗАЩОТО ВИЕ ТАКА ИСКАТЕ!
34
0
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Явно си квалифициран младеж? Аз съм квалифициран на 55 години, и то в бранш, където квалифицирани млади няма, защото има здраво бачкане в не добри условия! Строителство! Ходене по обекти, с работни дрехи и въпреки че съм инженер, не ходя със вратовръзка! И ще ти кажа от опит, че без значение къде работиш, ако си добър професионалист и съвестен работник си оценен! НЕНОРМАЛНО Е ДА ПРЕТЕНДИРАШ ЧЕ СИ КВАЛИФИЦИРАН И ДА НЕ ИСКАШ ДА СИ ИЗЦАПАШ РЪЦЕТЕ! АМАН ОТ СНЕЖИНКИ!
33
4
 
11
 
! Отговори
Нещо преди 1 година
Соросоидният Академик не е много убедителен!
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП, Възраждане и ИТН приключиха! Трябва нов проект.....
31
8
 
18
 
! Отговори
човек от народа преди 1 година
ОЧИЛАТА КРАДЛИВА МИШКА !! -КЪШ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бълrapия okoнчaтeлнo nagнa nog cтpaтerичecko napтньopcтвo...
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изненада! Някои интелигентни хора осъзнават, че единственото привлекателно в БГ спрямо ЕС са все още по-ниските цени данъци. И същите тези хора ще си тръгнат веднага щом основете имитация на ЕС: свръх високи данъци и цени, всичко живо под наем и на кредит. Няма значение колко е правова държавата, ако не ти позволяват да се развиеш и на всяка стъпка те облагат с още и още данъци. Това е изкуственото равенсто, което ЕС търси - не по-различно социализма. Квалифицираните млади не искат това.
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 24 Референдума не е да не влезем и спазва договора от 2007, референдума е да отложим членството до 2039 когато по сттистически данни ще стигнем средния европейски стандарт. Недей заблуждва. Румъния отложи до 2029 засега също
27
5
 
9
 
! Отговори
Гладен преди 1 година
И това го каза човек продукт на герб,
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задължителен тест за наркотици на всики депутати и министри!