Кирил Петков впечатлен от Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет

В нейно лице разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, посочи той
13 май 2023 10:10, Красимир Ангелов
271
Кирил Петков впечатлен от Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В лицето на Мария Габриел разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, а не само да чуе "не" от нас. По време на срещата аз си мислех колко ужасно би било следващите 4 г. да имаме управление ГЕРБ-ДПС-БСП, заяви съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков пред bTV.

Още по темата
"Затова не залостих вратата излизайки от тази среща, а казах искам да поговоря с всичките ни органи. Имаме ясно решение, но преди да кажем твърдо „не“ искам да събера всички да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция, която не вярваме, че ще изпълни задачите, които поставяме в нашия план за България. И това, което е важно, е, че някои от отговорите ни й харесаха на Габриел".

Ще направим първо изпълнителен съвет на „Продължаваме промяната“, после национален съвет, после ще направим коалиционен съвет, обясни той. 

По думите му кандидатът на ГЕРБ Мария Габриел е направила нещо различно от очакваното от ПП-ДБ - давала е отговор на въпросите им и това им е направило много добро впечатления.

"Аз видях, че от другата страна, в нейно лице, всички я обвиняваме, че от 2005-та година не е била в България, няма никакъв опит, но може би точно затова имаше някакво европейско поведение", посочи Петков. По думите му има пълно съгласие с тезите на Мария Габриел за военната помощ за Украйна, за приемането на Истанбулската конвенция, въпросът за Еврозоната - "това са истинските въпроси, по които една такава дискусия трябва да стане".

Първа реална стъпка към малко доверие е, ако ГЕРБ-СДС подкрепят наш председател на правната комисия, коментира Петков.

По темата за евентуалната смяна на главния прокурор Петков каза, че нещата трябва да се случат по институционален начин, "но най- голямата бухалка в държавата, когато се държи от неясни фигури на преден план, ние оставаме с превзета държава".

"Частно да си кажа, не смятам, че има шанс да покрепим правителство на ГЕРБ, но не казвам "не", отивам да обсъждаме в Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", 65 глави мислят по-добре от една", заяви лидерът.

След края на срещата в петък следобед лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов препоръча на ПП-ДБ да преспят и да решат днес дали ще ги подкрепят.

Ако не им кажат, още днес ГЕРБ започват разговори с ДПС, БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
3
 
! Отговори
Подпираме Парапетите преди 1 година
Ние, създателите на Новата Теория - Кировистичен Кокорчизъм, Ще се съюзим с ГЕРБ и Заедно ще ви Оправим! Не случайно го изпрахме с "чекмеджетата". Докато той прикрие милиардите. Стягайте мешките, че украинците са на привършване, а някой трябва да се бие за интересите на Дедо Дън.
226
2
 
2
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Значи я има в предвид за парапетаАбе коцкар си е кире - политиката може хич да не му се отдава но за другото , надминава даже бате боци с племейтките
225
0
 
5
 
! Отговори
Q преди 1 година
От САЩ или от Брюксел спуснаха Габриел за министър?
224
1
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Кабинет, но няма да има парапет
223
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току виж станал кабинет за чудо и приказ и възрожденците ко ша праят, не знам, притеснявам се, те от избор до избор живеят
222
0
 
14
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Веднага се харесаха, единият лъже, че се е отказал от канадското гражданство, другият лъже, че има докторска степен.
221
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея нали нещо ги чегъртаха какво стана
220
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Ся са сетиф:..-Този или тази "Родител номер едно ..или две",наречен за пред нотариуса "Мария Габриел",дали вече записа синчето Ванчо-Драганчо,наричано от злобните завистливи езици "Жан-Даниел", в некое софийско училище?...Зер "Българче да са нарича,първа радост е за него" !..Оти Родитела му вика=-"БЪЛГАРСКИ премиерин да мъ калесат,първа радост а за меня"...
219
1
 
15
 
! Отговори
Я па тоя.. преди 1 година
Прави си сметка и тая на парапета. Коц-кара му с коц-кар.
218
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
при следващите избори ПП ще са на 4 място
217
0
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Аха, много била лоша коалицията ГЕРБ-БСП-ДПС, ама на Кирчо не му пречеше да е заедно с БСП.
216
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сдушиха се мръшоядите ,щото разбраха ,че на нови избори Възраждане ще ги опраска Всички с 200 ! ще опоскат 30 Милиарда от ес ,ще си ги разделят -те това е
215
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе киро ,ти продажна парапетке кой е гласувал за тая Бе ? Колко ти платиха да Предадеш народа ,дето е гласувал за вас ? - мръсно,гадно,долно,измекярско племе да идват турци,руснаци,германци марсианци да бият ,поробват,,,,,, -това не е народ ,а гранясала ***
214
6
 
17
 
! Отговори
Край преди 1 година
Деси обаче как я гледа. Как я мрази ... Уж беше дясната ръка на Бате пък сега дойде тоя жираф и ...
213
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 1 година
Като се искат - нека се земат. Да си говорят на български обаче че Габриелката не знае английски а Киро не знае френски.
212
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,стига де!Човека прояви любезност и веднага започнаха манипулациите.Това нищо не означава.Общ кабинет няма да има.Точка!
211
2
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
А какво мисли Линда по въпроса? Тос ши я побърка.
210
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е щом тоя изпипан мошенник е впематлен, значи търкулнало се гърнето и си намерило похлупака.
209
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ Е ОБГРАДЕН ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ! "ЗЛАТНИЯ" ЦАР НА ДЪРЖАВАТА. "ЧАДЪРА НАД КОРУПЦИЯТА" РАДЕВ ДА КАЖЕ КОГО ЧУ НА ЗАПИСА ОТ СВОИТЕ ДА ИСКА МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЗА "ЗЛАТНИЯ ГЬОЛ". Обещавали ли са от президентството на Борислав Сарафов, че ще бъде следващият главен прокурор? Обещавали ли са на Крум Зарков, че ще стане лидер на БСП?
208
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес ПpocToTo Киро в ефира затвърди това, че ПП/ДБ лягат на Тиквата. Простото Киро оповести, че били най-важни Украйна и Истанбулската конвенция. За Гешев е ясно, пъкления сценарий е в ход.Такова правителство не само ще е най-пагубното за държавата, но и най позорното!Досега години наред имахме само Боко Тиквата и кохортата му срещу които да се бием, СЕГА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА МРЪСНИКА, ПРОДАЖНИКА И ПРЕДАТЕЛЯ РУМЕН РАДЕВ ИМАМЕ ОСВЕН МАФИЯТА НА БОКО ТИКВАТА, А И НА ВЪВЕДЕНИТЕ И ЛЕГИТИМИРАНИ ОТ НЕГО ПРОСТО uguoTu ЗАЕДНО С ДБ ТУГЕДЪР!