Радев за Зеленски пред НС: Партиите загърбват истинските проблеми

Той поздрави службите за бързото изясняване на "българската връзка"
Обновена: 14 окт 2022 10:54 | 14 окт 2022 10:53, Нели Христова
325
Радев за Зеленски пред НС: Партиите загърбват истинските проблеми
Снимка: БГНЕС

Президентът на България Румен Радев поздрави Военновъздушните сили, които отбелязват своят празник днес.

"Българските Военновъздушните сили са ярък пример за мъжество, себеотрицание и трудолюбие, от които имаме такава голяма нужда днес. Съвсем неслучайно, в знак на почит към героизма на летците, нашите предшественици поставят този паметник именно тук, на метри от Народното събрание, за да напомнят на народните избраннци колко важна е една боеспособна авиация", заяви Радев пред Паметника на летеца.

"Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Вие как предлагате да охраняваме небето си?", запита президентът, когато бе попитан за отказа на депутатите да купят на лизинг още самолети.

"Знаете кои политици оставиха българската авиация без самолети. Питайте тях", допълни той и увери, че по време на консултациите за съставяне на правителство, ще търси отговор на въпроса какви решения предлагат партиите за гарантиране на въздушния ни суверенитет. "Защото ние още дълги години няма да имаме оперативно готова ескадрила F-16, а МИГ-29 догодина ще се приземи."

"Още през юни предишното редовно правителство изпрати писма с искания за оферти за изтребители на лизинг до редица партньори - САЩ, Нидерландия, Франция, Италия, Швеция и до Израел. Зависи от това дали ще получим изгодна оферта, ще бъде изготвен проект за инвестиционен разход, който ще бъде внесен в НС. И нека да е ясно - само и единствено НС може да вземе това решение. Отговорността е на НС", обясни Радев.

"Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства или да отсъства на откриването на НС. Аз очаквам партиите възможно най-скоро да върнат своя фокус към истинските проблеми на българите - бедността, цените, бюджетът, защитата на социално слабите", коментира президентът спора дали посланик Митрофанова трябва да бъде поканена на откриването на НС и дали Зеленски трябва да говори по врме на събитието. "Що се отнася до обръщението на президента Зеленски - имам чувството, че партиите се надпреварват коя най-бързо ще загърби истинските проблеми на българите."

Попитан дали е оптимист, че ще бъде сформирано стабилно правителство, Радев отговори: "Трябва да бъдем оптимисти, защото ако няма редовно правителство, означава, че няма парламент. Разбира се, партиите трябва да решат проблемите. Правителство, съставено с много компромиси и риск от бърз срив или отиване на нови избори."

Радев поздрави службите за бързото изясняване на случая с камионът, който ни замеси във взрива на Кримския мост. "България е суверенна държава и нашите институции трябва да пресичат решително всякакви опити нашите територии и името на нашата държава, да се замесват в терористична дейност", каза още той.

Той обясни, че е дал  повече време на партиите да се отдалечат от предизборната риторика и да говорят разумно и ги посъветва да използват това време разумно. "Хората не дадоха изрично подкрепата си само за една партия. Няма да има лесна коалиция, това е ясно на всички", посочи държавният глава.

"След като се конституира Народно събрание, тогава ще обявя кога ще връча мандата за съставяне на правителство", заяви той. ""Очаквам партиите да търсят областите, в които ще се обединят."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
8
 
7
 
! Отговори
Жебок преди 2 години
Онзи ден Байдън му рече какво НЕ трябва да прави зеленото животно и той веднаха си сви опашката под заддника! Айде сега и нашия президент да му каже нещо от типа "Чупкката, бре!" и толкова
144
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руска марионетка ИМПИЙЧМЪНТ
143
3
 
5
 
! Отговори
нашата трагедия преди 2 години
*** си поздравява ***, пожарникаря си поздравява пожарникарите, ченгето си поздравява ченгетата! Всичките много доволни от свършената работа. Искам президент доктор по политология, искам външен министър - професор по международни отношения, искам финансов министър - най-малкото такъв който е управлявал международна компания! Писна ми от буулгаристански псевдогенерали.
142
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До смях : Е как няма да стане революция, като тоя дето ни скАрА с Русия и ни докара до там да нямаме газ и бедзин - се гласи пак да управлява!!!???
141
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако зеленски открива НС значи имаме преврат и президентската власт е иззета от румен и вече президент е зеленски. Фашизма се завърна и ставаме плацдарм на втория фронт срещу Русия за жалост народе спиш !
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Внимателно - Бегай на доктор у психото! И внимателно да те прегледа дано ти е остало нещичко цяло!
139
0
 
0
 
! Отговори
смях преди 2 години
* 800 - 1000 лв
138
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не трябва да отива в парламента ако зеленски ще го открива. Цяло лято и още от началото зеленски всеки ден е в ефира на радиото и измъкна чержето изпод краката на Радев, който си мъпча и сега да дава на зеленски мандатите той да ги раздава на партиите. Фашист при фашист отива.
137
1
 
6
 
! Отговори
смях преди 2 години
ако новите цени на тока дойдат и се приемат, считайте, че ще стане революция. Няма как битова сметка на климатик да е 800 - 100 лв. Това е лудост !
136
2
 
1
 
! Отговори
Внимателно преди 2 години
Използваните системи за обемно проникващо обсебване на подставени в Кремъл са видими.. Чрез обсебените със спец наркотици се води безжалостен терор ..Убиват се десетки хиляди с рекламна цел вкл с цел максимално възможни санкции срещу народите на Русия и Беларусия.. И максимални щети за народите от Европейския съюз ..Добре известни са американските наркомани които провеждат терора чрез подставения на власт в Кремъл.. и с помоща на подставени на власт в Киев след окупацията 2014.
135
7
 
11
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 2 години
Радев е срам и позор за България.
134
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1234, пич, ти си пример за въпросното съсипано образование. Прочети си поста и ще разбереш и защо.
133
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много често си мисля, как планктона избра това руско *** за президент! Това е сценарий на ушанките и с него за втори път успяват! Чучелото започна да вдига умруче против Мутрата и народа , понеже вече не можеше да търпи кражбите на мутрата го избра! Хитро! По същият начин ушанките постъпиха и с онази дърта руса овСъ от Плевен, преди 9 години, като знаеха, че никой няма да гласува за нея. ТЕАТРОТО БЕШЕ ИЗИГРАНО С АКТИВНОТО УЧАСТИЕ НА ГЕР! А НАРОДАГЛАСУВА КАТО КЬОРАВО ПОПЧЕ НА ГОЛА КУКА!
132
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с какво точно Радев си тежи на мястото? Че той, ако беше на мястото на Зеленски, щеше да е капитулирал още първия ден и заедно с Йотова да целува ръката на Гундяев.
131
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Исключително нагла доказано престъпна групировка нарочно създадена ГЕРБ се опитва да набута БЪлгария в остра конфронтация с народите на Беларус и Руската федерация ..НАпомня се че диверсанти подставени на власт в Кремъл и в Киев се кефят на стотиците хиляди убити и ранени и на десетки милиони тежко пострадали..Напомняме че ГЕРБ добре знаят как бе окупирана Украйна 2014 - 2015..?без Крим..
130
6
 
7
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 2 години
Е, не получих нито една "русофилска" рецепта как да напуснем НАТО без за това да платим с половината си държава на Ердоган! Нещо за което писах в пост 109! И получих пет червени палеца. Считам тези хора за българомразци. Мълчанието им само потвърждава максимата, че русофилията е равнозначна на национално предателство.
129
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тея про.дай майка БГ Зеления колаинов е приоритет , майко нищо хубаво не ни чака ! Сами сме си виновни, трябва да ударим дъното за да се осъзнаем ..
128
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не подхожда на Президент да отговаря заядливо и да си показва личните предпочитания по определена тема. НС решава!
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То НС е ялово и без друго така че правилно нека зеленото да го открие. Лика прилика са си с дупетатите.
126
7
 
13
 
! Отговори
Русомраз преди 2 години
Радеff - ти си СРАМ за България!